23 Mayıs 2009 Cumartesi

Hayırlı Bir İş...Fikrim Geldi Paylaşmak İstedim:)


Bugün birden aklıma bir fikir geldi. Aslında bu fikir sevgili Arzu'nun masallarını okurken aklıma gelmiş ve anafikir bugünkü olmasa da ona sürekli önerdiğim bir şey olmuştu... Bugün kendim çok amatörce, bir yazımı Windows'un ses kaydedicisinden yararlanarak hayata kattım:))... 60 sn ye de bir kayıt durduğu ve yeniden başlatmak gerektiği için, o sürelerin sonuna doğru cümlelerde eksik kalmasın diye gözüm bir yandan onun sayacında olup kelimeleri biraz yutmak zorunda kalsam da, sonunda altı dakikalık çok amatör bir kayıt yapmayı başardım.

Sonra, her birimiz, bazı yazılarımızı sesli de kaydederek, görme engellilerin de bloglardan yararlanması noktasında onlara bir fayda sağlayabilir miyiz diye düşündüm. Ve bunu sevgili beenmaya ile paylaştım. Onun da aklına yatınca ve destek verince bu işe; bu çok amatörce ve kırık dökük kaydımı bir başlangıç ve bir örnek olması adına yayınlamaya karar verdim.Eminim ki, her birimiz, biraz daha çaba göstererek çok daha başarılılarını yapabiliriz.

Bu başlangıç ve fikir kulaktan kulağa yayılıp önerilerle zenginleştirilerek, kısa bir süre içinde görme engellilerin de yaralandığı, aramıza katıldığı, ortak bir keyfi birlikte paylaştığımız yeni bir blog dünyası yaratmamıza neden olabilir(mi?). Bu konuyu benimseyip gönül verenler bloglarında konuyu işlerlerse birer yazıyla; ve fikirleriyle zenginleştirirlerse, kısa bir süre içinde önemli bir paylaşmayı, bir yaşama biçimine döndürebiliriz belki.

Eğer tahammül edebilirseniz buyrun benim amatörce hazırlanmış kırık dökük kaydıma:)) Eğer kaydediciyi takip eden biri olursa ve siz sadece okursanız daha kaliteli bir kayıt olası... Belki kaydedicideki süreyi uzatmakta olasıdır; ama benim teknik bilgim bu kadarına yetti... Konu üzerinde çalışıyorum:))

23 yorum:

  1. Çok anlamlı bir fikir...tahmin ediyorum duyurmak için uğraşmak gerekecek..elimden geleni kendi adıma yapmaya hazırım..

    YanıtlaSil
  2. harika bir fikir... ilgileneceğim ama şimdi gidiyorum, akşama döneceğim :)

    YanıtlaSil
  3. İnanmıyorum sana ben:)) Ne güzel olmuş:) Bu arada kafama da taş geldi hani... Hala bir masal seslendiremedin diye:)) O zaman anlaşılmıştır bir masalı şiir tadında okuyacak bir ses bulunmuştur... Buraneros'u bu konuda over lord ilan ediyorum:)) Ayrıca telif melif de istemez:))Değil mİ Maya??? Evren ve Efsa desteklerinizi bekliyoruz:))
    İsteriz isteriz bir sesli masal isteriz:))

    YanıtlaSil
  4. ancak geldim ben ve hatta bilseniz denizin içinde kurulu bir rakı masasını bırakıp geldim, aklımda bu proje...

    ama sorularım var:
    ben merak ettim şimdi ses seninki kadar iyi değilse ne olacak... mesela maya da okuyacak mı? hayır onun kelimelerini okumak keyif de sesi konusunda emin olamadım iyi mi?

    ayrıca masalcının sesi çokkkk güzel kendi masalını kendi okumalı
    bana gelince tam destek veririm de benim sesi duyan bir daha sizi okumak ister mi bilmem...

    YanıtlaSil
  5. Evren yani bir sesimizi duyurduk hemen deşifre etmişsin beni:))) arkadaşım ??? Hem de over lord ilan etmişken Buraneros'u olacak iş mi???

    YanıtlaSil
  6. ama masalcı düşündüm de, o güzel masalları sennin gibi yumuşak, keyifli, mutluluk yansıtan bir ses okusa, tekrar tekrar dinlemek ister insan... valla kötü bir niyetim yoktu inan... (kızdın mı yoksa? - ama kötü bişey demedim ki...) polysiou

    YanıtlaSil
  7. Canım Evrencim ben sana niye kızayım, ben de takılıyorum sana zaten:)) Bu konuyu ben tatile girdikten sonra ciddi düşüneceğim:) Bu arada over lorddan da ses yok hani???

    YanıtlaSil
  8. Ya hiç sevmem ünvanları falan ama artık masalcı karar vermiş uygun görmüş; ki yan cebim de hazır açmış ağzını bekliyor...demokrat yapım gereği ona da müdahale edemem açıkcası:))Teşekkür ederim efendim ve bekliyoruz sahneye:))

    Sesin iyiliği ile ne alakası var bunun Evren; yürek sesi önemli olan...Her güzel yüreğin sesi de güzeldir.E o zaman mesel yok di mi ama:))

    Yani birde cümlelerimiz kurarken dikkatli olalım biraz...masalcı demişki buraneros okusun...Evren demiş ki masalcının sesi güzel o okusun,hatta onun sesi olursa tekrar tekrar dinler insan...demekki buraneros'un sesi kötü:))

    Bu arada gerçi Arzu duydu biliyor ama ben sesi duymamış biri olarak aldığım bilgiyi dedikodu maksatlı söylim:Birisine okuldayken öğretmeni demiş ki,'' senin çok güzel bir sesin var.''Mezzo sopranoymuş hem de:)) gerektiğinde ona başvurabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  9. Koyusiyah teşekkür ederim.Çok büyük uğraşa gerek yok.Arada bir yazımızı sesli yaparsak ve amacımızı açıklarsak kendi kendine yayılabilir sanki...

    YanıtlaSil
  10. haha bir kere buranerosun sesi hakkında söylediğim güzel şeyleri burda tekrarlamayacağım ama ben masalcının kendi sesinden de keyifli olacağını vurgulamak istemiştim...

    YanıtlaSil
  11. Uzatmadan fikri tuttum kardeşim. Benmaya arayıp, bu fikrini bana söylediğinde anlamlı ve bir o kadar duyarlılık içerdiğini fark ettim. Son yazımla birlikte, elimden gelip, dilin döndüğünce sesli kayıtlar yapmayı düşünüyorum artık. Sevgilerimle

    Ahmet

    YanıtlaSil
  12. Bence böyle ses kayıtlarının toplandığı bir blog oluşturulabilir.Böylece hangi kayıtlar sesli, hangi bloglarda sesli kayıt var arayışından kurtulmuş olur insanlar:)Bilmiyorum. Ben de hazırlayabilirim galiba:))Yalnız tonlama gibi şeyler çon önemli burada...Sevgili buraneros kaydı gibi olmaz:)

    YanıtlaSil
  13. A.nur, aynı konuda evren de bir öneride bulundu...Ayrı bir blog oluşturmak akla daha yakın geldi...Sanırım ayrı bir blog oluşturacağız...Ama hepimiz bir başlangıç yapabiliriz ve kervan yolda dizilebilir:))
    Blog kurulduğunda da hazır bir içerik olur elimizde en azından...Son cümle için ayrıca teşekkür ederim.Benden çok daha iyi kayıtlar olacağından eminim sizin cephedede:))

    YanıtlaSil
  14. teşekkür ederim Ahmet kardeş;yazılarından duyarlılığını biliyorum zaten... sevgiyle

    YanıtlaSil
  15. tebrikler.. uygulama da sorun yaşasam da, bir sürü destek olacağına eminim.. ne güzel bir fikir gerçekten..

    YanıtlaSil
  16. fikrimi bıraktım buraya bir de iyi dileklerimi.

    :)

    YanıtlaSil
  17. aman yarabbim. valla benimki çocuk gibi çıkıyor :))))

    birde zaten gülmekten konuşamıyorum ki. becerebilsem :)) bende yapardım. da kıkırdarım dayanamayıp. :))

    YanıtlaSil
  18. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  19. bu siteyi oluşturuken içerik açısından önceliği çocuklara ve gençlere versek gibi bir düşünce oluştu bende iş arası oraya buraya koşuştururken;hem çocukların yanında bir yetişkin olacağı için bir şekilde onlara dinletebilir,açma kapamanın biraz sorun olacağını düşünürsek(gerçi dün sevgili evrenin çabalarıyla görme engellilere yönelik siteleri inceledik...ana yazıların benim kullandığım tema gibi ortada olduğunu ve bunun bir ortak dil gibi standart hale getirildiğini tespit ettik) ..ikinci olarakta site hiç bir engeli olmayan ama okuma konusunda hevessiz çocuklara da yine yanlarındaki bir yetişkin tarafından dinletilerek bir yarar sağlanabilir belki;iki yönlü bir işlevsellik söz konusu olabilir mi diye düşündüm.

    YanıtlaSil
  20. Fikrinize sağlık üstat! Kesinlikle elimizden gelen ne varsa ve bir de teknoloji ile başedebilirsek her zaman yanınızdayız.Bir arkadaşım bir dönem Altınokta Körler Derneği'nde kasetlere bu tarz okumalar için dolumlar yapıldığını ve bunu yapabileceğimizi söylemişti. Bir türlü sabit bir yerde ikamet edemediğim için bu çalışmaya katılamamıştım. Ama bu fikrinizle "insan yeter ki istesin herşeyi yapabilir" dedirttiniz tekrar bana... Sağlık, mutluluk ve güzel fikirlerinizle kalın...

    YanıtlaSil
  21. merhaba,
    harika bir proje.
    sesli kitap gönüllüleri
    http://www.seslikitapgonulluleri.com/program.asp
    audacity ile çok rahat yapıyorlar..
    windoesun kaydedicisine göre daha kolay ve rahat kullanımı var sanki..

    YanıtlaSil
  22. bu güzel proje için bende bir şeyler yapmak isterim, epey eskilerde benzer bir durumda yarım kalan bir çabamız olmuştu, bu konu ile ilgili neler yapabileceğimi araştırıcağım.

    YanıtlaSil
  23. Harika bir uygulama bu...

    Uzun zamandır ,görme engellilerin de bloguma geldiğini görünce Yol Düşleri şiirlerini şairin okuması için teklif götürmüştüm ama bir türlü fırsat olmamıştı.

    Yüksek kalitede ses kayıt programları var,onları indirip seslerin kaydedilip yayınlanma sürecini anlatan bir yazı yazalım.Sesi güzel olmayanlar ( benimki çok tiz çıkar mesela :)) ) istediği yazıyı okuyabilirler...

    Buradayım,sizlerleyim...

    İyi ki varsınız...

    YanıtlaSil

İLETİŞİM İÇİN

laparagas@gmail.com

KATKIDA BULUNANLAR

Blogdaki yazıların tüm hakları La Paragas yazarlarına aittir.
Yazıların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP