28 Eylül 2008 Pazar

Cahil Periler: İçiniz Isınsın İsterseniz, İzleyin.


2001 ekonomik krizinin ortalığı karmakarış ettiği can sıkıntılı bir günde okulu asmış çocuk gibi işleri olduğu yerde bırakıp bir öğleden sonra sığındığım sinemada, tek başıma izlemiştim filmi...

Kadın kahramanımızın eşinden kalan eşyaları düzenlerken bulduğu bir aşk notu üzerine, eşinin kendisinden gizli bir hayat yaşadığını öğrenmesi sonucu içine düştüğü ruh haliyle ve yoğun bir merak duygusuyla ötekini araştırırken, kocasının tanıdığından çok farklı yönleri olduğunu keşfetmesi ve onun çevresine girmeye başlamasıyla izleyici olarak siz de: Perdedeki dostlukların birbirini sarmalayan sıcağında, çok güzel müzikler eşliğinde, aşkın cinsiyetlerden uzak haline sessiz bir saygıyla ve her türlü yargıdan bağımsız olarak, farklı cinsel kimliklerdeki arkadaş grubunun dayanışmasında, insan olmanın doğasındaki umudu hissedip görüyorsunuz .

Aile, arkadaşlık, aşk kavramlarına farklı bir açıdan bakan yönetmeninin, "Komşuya güvenmeye, ön yargılı olmamaya, farklı dillerle konuşanlardan ve farklı ahlak anlayışına sahip olanlardan korkmamaya, bizim gibi düşünmüyor diye insanları dışlamamaya yönelik bir çağrı." diye nitelediği Cahil Perileri: Belki anlam veremeyeceğiniz bir mutlulukla, içiniz ısınarak ve tebessümler ederek izliyorsunuz.

Benim, o gün müthiş bir terapi ile güven yükleyerek sinemadan hayata çıkışımı sağlayan, bana hissettirdikleri ve üzerimde yarattığı olumluluk etkisiyle unutamayacağım bir film olmuştu.


Özellikle dostluk üzerine güzel sofralar kurup, güzel şaraplar açan güzel bir filmdir, merak etmeyin!

Bugünlerdeki gibi kapalı, yağmurlu, film seyretme hissi ve hevesi yaratan havalara çok yakışacağını bir dip not olarak belirtmek isterim; terapi etkisi yoğun bu filmin... Elbette yapacak daha iyi bir işiniz yoksa!

3 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Film molto bello commovente!
    Stupenda attrice italiana Margherita Buy!!
    Ozptek bravissimo!!!

    YanıtlaSil
  3. "massimo`ya;
    birlikte geçirdiğimiz yedi yıl için. eksikliğini duyduğum ve asla bana ait olmayacak yanın için. mümkün değil dediğin her sefer için. aynı zamanda geleceğim dediğin her sefer için.
    sürekli bekliyorum.
    sabrımın adına `aşk` diyebilir miyim?

    le tue fata ıgnorante (senin cahil perin)"

    akıp giden zamana bir not olsun istedim...

    YanıtlaSil

İLETİŞİM İÇİN

laparagas@gmail.com

KATKIDA BULUNANLAR

Blogdaki yazıların tüm hakları La Paragas yazarlarına aittir.
Yazıların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP