30 Eylül 2009 Çarşamba

Şeytan Marka Giyer...



Merly Streep'in bugüne kadar canlandırdığı tüm (naif) karakterlere göre oldukça değişik; tam anlamıyla, alışılmış Merly Streep rollerinden çok farklı, (tabiri caizse) ters köşe bir rolü olağanüstü bir oyunculukla kotardığı filmdir.

Oyuncu bu filmde, yönetici bir kadının profesyonel dünyanın kariyer savaşlarında üstlendiği (negatif) kimlikle insan ve kadın yanı arasındaki derinlikleri, çelişkileri ve vazgeçişleri göz önüne seren Miranda Priestly karakterini son derece başarıyla canlandırır.

Şeytan Marka Giyer, içeriden de çok iyi bildiğim bir dünyayı çok hoş ve kendi atmosferine yakışır bir renklilikte anlatmayı başaran keyifli bir filmdir.

Anne Hathawey'in, canlandırdığı Andy Sachs karakterini çok başarıyla oynaması da elbetteki filmi olumlu yönde etkileyen ve her iki karakterin de aslında temelde aynı, ama son tahlildeki tercihleri konusunda farklı duruşlarının ve kararlarının sorgulanması anlamında filme çok şey katar.

Ama ne olursa olsun; çok renkli moda dünyasının çok farklı bir boyutunu göz önüne seren bu filmin mihenk taşı bence, yine de Merly Streep'in oyunculuğudur. Onu çekip aldığımızda, belki de filmden bir şey kalmayabilir geriye!

4 yorum:

  1. Filmin yarısında bırakmak zorunda kalmıştım.Tamamını seyredememiştim.Olağanüstü güzel bir filmi yarıda bırakmam kötü oldu.İlk fırsatta tamamlamam gerektiğini yazınızdan anlıyorum.
    Sevgiler.
    TüTü

    YanıtlaSil
  2. Benim de izlemek istediğim bir film.Bu gece kaçırmayayım bari :)

    YanıtlaSil
  3. güzel film...emily blunt da çok başarılı... streep'i farklı rollerde izlemek isterseniz, mancurian candidate, marvin's room ya da doubt'a izleyin...

    YanıtlaSil
  4. Sevgiler tütü, teşekkür ederim:)

    Umarım kaçırmadın bu kez Tamer...

    Öneriler için teşekkürler goks, izlemediğimi izleyeceğim:)

    YanıtlaSil

İLETİŞİM İÇİN

laparagas@gmail.com

KATKIDA BULUNANLAR

Blogdaki yazıların tüm hakları La Paragas yazarlarına aittir.
Yazıların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP