14 Şubat 2023 Salı

Artakalan



Az önce Enn Sevdiğim Kadın'a gelen ve bana telefonla ilettiği habere göre; güzel anılar bırakan/bıraktığımız The Liwan Hotel -Bizim Balkon Hariç- yıkılmış.


9 Kasım 2017



Binasına ve düzenlenmesine bayılacağımız sevgili otelimizdeyiz.



Balkonumuza bayılıyoruz. Mutlaka, akşamlardan birinde, o balkonda bir bira...

Ya da şarap...

Kesin karar.

İçilmeli!

Mini bar bağırıyor.

Fiyatlar makul.

Ve  o güzel akşamki bir fotoğraf; buralı bir arkadaştan gelen ve bir bina için dikkat çeken mesaja, meğerse öyle güzel bir cevap olacakmış ki...




9 yorum:

  1. Nasıl büyük kayıplar var şehirde, her haber daha çok üzüyor.
    Bugün bir kaç yerde orada yaşayanların yazdığı şehrimizi ayağa kaldıracağız mesajlarını okudum. Bunu hep birlikte başarmamız lazım.

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle kalkar... ama nasıl kalkacağına, projeler dahil Hatay'da yaşayanlar karar vermeli Sevgili Okul Arkadaşım. Çok örgütlü, dayanışan ve kültürlü bir kitlesi var çünkü. Özellikle tarihi yapıların aslına sadık kalınarak ama yeni inşaat teknikleri ile yapılması mümkün. Merkezdeki o eski doku yaşamalı. Bu halk başarır, yeter ki gölge etmesinler ve rol çalmasınlar... gölge etmeyip sadece sivil topluma maddi destek olsun birileri!

    YanıtlaSil
  3. Otelin içine girmemiştim ama dış görünüşüne hayran olmuştum. Yıkıldığını ben de okudum ve içim yandı. Zaten o Zenginler Mahallesi denen bölgeye sokakların darlığından araç giremediği için çok kayıp varmış. O güzelim evler, off ne desem bilmiyorum. Katolik Kilisesi ile ilgili iyi bir haber denirse şöyle bir şey duydum, rölevesi en ince ayrıntısına kadar yapılmış, hatta sahip olduğu mal varlıkları da tek tek belirlenmiş deprem öncesi. O cemaate mensup birisi yazdı, mimar olan ablası yapmış. Umarım aslına uygun yeniden inşa edilir, muhteşem bir binaydı çünkü. Affan Kahvesi'nin olduğu binanın da arka cephesi yıkık, ön cephesi hasarlı imiş. Sen Piyer Kilisesi'nde sıkıntı yokmuş, Müze'de tek tük hasar varmış, kapısında yağmaya karşı asker bekliyormuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçi de çok güzeldi, binanın dış görünüşü ve genel yapısıyla uyumlu döşenmişti. Dilerim eski haline döner, ancak sahipleri ve oteli yönetenler yaşıyordur diye umuyorum çünkü söz konusu mirasçılar oldumu ve o heyecandan ziyade cepler düşünüldüğünde insan inşallah demeden duramıyor, Sevgili Öğretmenim. Müzeye ve diğer haberlerinize çok sevindim, çok endişe ediyordum çünkü. Şu an tek endişem şehrin yeniden ayağa kaldırılmasının mevcut iktidara kalması. Rabbimiz dilerim el atar konuya ve yeni bir meclis ve iktidar düzeni oluşturur...

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Yakın ve çok sevilen, kalbimize kazınmış bir dostu kaybetmek gibi bu kez bir coğrafyaya fena üzülüyoruz sanırım...

      Sil
  5. Sadece fotoğrafına bakınca bile insanı kendine çeken, büyüleyici bir atmosferi olan bir yermiş. Çok yazık, çok yazık… Diliyorum orada konaklayanlar iyidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurtulan olmuş ama ölenler de varmış ki binanın arka tarafında da odalar ve çok da güzel bir avlu vardı, akşam yemeği, kahvaltı falan orada yapılıyordu.

      Sil
  6. Vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Başımız sağolsun

    YanıtlaSil

İLETİŞİM İÇİN

laparagas@gmail.com

KATKIDA BULUNANLAR

Blogdaki yazıların tüm hakları La Paragas yazarlarına aittir.
Yazıların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP