10 Mart 2009 Salı

Ey Kadınlar Gözünüz Doysun...


Kadınların özgürleşmek anlamında öne çıkardıkları ve mücadelesini verdikler tüm konular üzerindeki çabaları boşunaymış. Bugün bunu öğrendim. Ve bu öğrenmenin ardından duyduklarımı bu yazı yoluyla paylaşarak, kadının özgürleşmesi yolunda bir ışığa neden olabileceğim için de gururluyum.

Ve kadınların bu haklı mücadelesinde yanlarındayım. Bütün tanıdığım erkekleri de elimden geldiğince bu çabaya ortak edeceğim. Her ne kadar kadının özgürleşmesinin erkeğin elinden geçmesine karşı olsam da, şu an itibariyle başkaca da bir çare gözükmemekte...

Kadın özgürlüğünün yolu çok basitmiş ve bir çok kadın da farkında olmadıkları bir özgürlüğe sahipmiş aslında; ya da bu kadın milleti fazlasıyla nankör.

Bazı siyasilerin Tunceli merkezli çabaları, eşya dağıtımı henüz özgürleşememiş kadını özgürleştirmek; bütün değerlerden daha önemli, hatta en önemli bir hakkı vermek içinmiş. Hep birlikte haksızlık etmişiz; şimdi özür dileme zamanı... Bir özür de kocalarınızdan, erkeklerinizden dileyin kadınlar; sizi başının tacı sayıp özgürleştirdikleri için...

Ey erkekler; kadınınızın özgürlük mücadelesine destek verin, verelim; eğer yoksa ona bir çamaşır makinası alın, alalım... Az özgürlük dersen merdaneli, çok veren kesesinden dersen full otomatik...

Hiç bir şey yapamıyorsan bir taksitli kampanyaya gir, ilk taksidini sen ödeyerek özgürleşmesinin yolunu aç, kalan taksitleri o ödesin. Özgürleşme yolundaki mücadelesine sahip çıksın emek versin.

Ve gün itibariyle kadın mücadelesinin sloganları şu şekilde değiştirilsin.

Yaşasın Kadınların Özgürlüğü...

Yaşasın kadının çamaşır makinası sahibi olma mücadelesi...

Merdaneli yetmez... iki üç... daha fazla özellik...(asıl sloganın selam kısmını uyduramadım, Ernosto'yu da sığdıramadım:))

Ve bu satırların yazarı olarak, tüm erkekler gibi kadının değerini her zaman bilmişimdir. Öyle olmasa, yazının resmi kadının erkek gözündeki en değerli çalışma alanından, üstelikte çamaşır makinasıyla çok alakalı bir mekandan olmazdı.

Bütün bunlar nereden çıktı derseniz de buradan buyurun, kadınlar önden...

5 yorum:

  1. Allah'a şükürler olsun 18 yaşımdan beri özgürüm... Hem çamaşır hem bulaşık makinam var...
    Öfkem kabarıyor böyle yazılara. Gülüp geçmek istiyorum serde özgürlüklerim var konuşmadan duramıyorum. Bilmem satır aralarındaki sövmelerim duyuldu mu?

    YanıtlaSil
  2. Çamaşırı elde yıkamasınlar ki kendilerine ayıracak vakitleri olsun ama. Özgürlük anlayışlarını yesinler onların.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Mayam benim evde tam otomatik, son modelde sayılan bir tane var canım. İstediğin zaman gel özgürleştireyim seni:))

    Bu arada biz kadınların gözünden kaçan bir ayrıntıyı keşfeden, hatta yazarken bile bana düşmez ama dayanamadım diyen Buraneros'a; için rahat olsun diyor ve teşekkür ediyorum nasıl özgürleşeceğimizin(?), özgür olup olmadığımızın simgesiyle tanışmamıza vesile olduğun için:))Ben özgürüm:))

    YanıtlaSil
  5. yazını ve haberi okurken gülmekte öldüm, bu nedir ya, çamaşır makinasında mıymış özgürlük, vays be xD özellikle yayınlanan makalenin sloganı şaka gibi:

    "Çamaşır makinesi ve kadının özgürlüğü... Deterjanı koy, kapağı kapat ve rahatına bak"

    süper ya, iyi güldüm... xD

    YanıtlaSil

İLETİŞİM İÇİN

laparagas@gmail.com

KATKIDA BULUNANLAR

Blogdaki yazıların tüm hakları La Paragas yazarlarına aittir.
Yazıların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP