26 Şubat 2009 Perşembe

Ellerim Bomboş...


Özgür Basın Kavgası...Mı? başlıklı yazımı, 'gazetemi arıyorum, yıllar önce kaybetmiştim'' diye bitirirken kastettiğim: Bir dönemki iç kavgalar yüzünden henüz yazarlarının bir kısmının oraya buraya dağılmadığı Cumhuriyet'ti.

Aramızdaki aidiyet duygusu ve henüz öğrenen bir çocuk olarak bana katkısı çok fazlaydı. Onu okumak bir onurken; farklı görüşlerdeki insanlarda yarattığı saygı ve güven, değerli ve önemliydi. Okurunu, başkalarının gözünde farklı bir konuma oturtmak, onları saygın kılmak gibi bir özelliği vardı. Okuduğumun gazete olduğunu hissediyordum.

Uzun yıllar okuru olmanın onurunu yaşadığım gazete ile yollarımın ayrılmasıyla ortaya çıkan taklitlerle avunma dönemlerinden beri yalnızım. Ele gazete kağıdı değmeden yaşanmıyor!

Bütün bunları bana hatırlatan, medya üzerine düşündürten, özlemlerimi körükleyen; yeni ve farklıyım iddiasıyla ortaya çıkan Haber/Türk'ün, çakal bir uyanıklıkla, hiç de etik olmayan bir tavırla diğer gazeteleri; adlarını başka anlamlar yükleyerek kullanıp, yasal başvurularda kendini haklılamak üzere kelime oyunlarıyla eleştirerek yaptığı reklamlar ...

Varolanların ahlakının da aslında ondan çok farklı olmadıklarını görünce, sabah kahvemin yanındaki gazete eksikliğime özlemim, ve bu konudaki umutsuzluğum artıyor.

6 yorum:

  1. ben de bu konu -habertürk gazetesinin reklamı- üzerine birkaç kelam etmek istiyordum, duygularıma tercüman olmuşsun. (tercümanı kendi anlamıyla kullanıyorum)
    gazetecilik etiğiyle örtüşmediği gibi başarılı olacağını da sanmıyorum.
    ayrıca aslı varken taklidini neden alayım diyerek okumayı reddettiğim "mavi" gazete konusunda da fikirlerimiz aynı sanıyorum.

    YanıtlaSil
  2. biliyordum :) sen de biliyorsun değil mi?

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. malesef bilemedim evren:))Açarmısın soruyu:))

    YanıtlaSil
  5. senin bir cumhuriyet okuyucusu olduğunu düşünmüştüm bir önceki yazını okuyunca. yanılmadığımı gördüm. benim de cumhuriyet okuduğumu biliyormusun diye merak ettim. garip bir bağlılıktı benim için de çocukluğumda cumhuriyet ile kurduğum ilişki...fazla mı açtım acaba... ama... :)))

    YanıtlaSil
  6. Yoo gayet iyi:))Aslında öyle olabileceğini düşündüm ama; bir ama kalmıştı içimde:))En iyisi sor dedi içimdeki öteki:))Bende sordum,teşekkür ederim:))

    YanıtlaSil

İLETİŞİM İÇİN

laparagas@gmail.com

KATKIDA BULUNANLAR

Blogdaki yazıların tüm hakları La Paragas yazarlarına aittir.
Yazıların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP