12 Mayıs 2021 Çarşamba

TEFRİKA BÖLÜM 1

9 yıl önce...

Bir Akşam.

İyiyim...

Hayal bir yol çizmişim, radikal.

Bir kaç yıl önceden beri, az insan, çok sanatla birlikte asfaltını döküyor, ilerliyorum...

Nereye varacağını bil-m-iyorum!..

Ölmek var dönmek yok!


                                                                                         *



Şimdi,

çalsın davullar açılsın sahne,

ve bir alıntı ile başlasın o halde birinci perde!



*


Belki de anlatmanın benim açımdan en zor olduğu gecelerden biriydi Carmina Burana Konseri... Şahane kelimesinin yetmeyeceğinin kesin olduğu, anlatılmaz yaşanır klişesinin belki de ilk kez gerçek karşılığını bulup değer kazandığı bir konser akşamıydı...

Bense, günlerimin hepsini Cuma'ya çeviren sebebimle aynı salonda, üstelik de aramızda bir sıra ve beş koltuk varken ve an itibariyle aynı havayı soluduğumuzun farkında değilken... uzun zaman sonra bir konser salonunda yalnız değildim.

Ve üstelik o gece, ufacık bir izden yola çıkarak tamama erdiremediğim şahane bir serseriliğe imza atacağımın, bu erdirememişliğe ertesi sabah sevineceğimin ve yine o gecenin sabahında; "Her halde bir insanın sahip olabileceği en güzel anlardan biri kendini, çenesi ve yanağı avuç içiyle yumruk olmuş parmaklarının arasındayken; en saf, en farkındasız bir tebessümle ve bütünüyle önündekinden kopmuş, bir önceki akşamı izleyen, hatta o akşamı bitimi upuzun bir şarap gibi gittikçe çoğalarak yaşayan bir vaziyette yakalamasıdır. Ben, kesinlikle yaşamın bahşettiği adamlardan biriyim, bu çok net. Sadece şu sabah yaşadığım, tarif etmeye çalıştığım ana bile asla paha biçilemez." cümlelerini kuracağımın da farkında değildim.

Ama kurdum!



Antrakt




*Alıntı buradan


TEFRİKA BÖLÜM  2

20 yorum:

  1. A-han da!
    Dumanı üstünde bir yazı yakaladım, şans eseri. :)
    Carmina Burana2nın antraktında eserden bir bölümcük beklerken tam Sevgili Okul Arkadaşım usulü ters köşe vee Cem Karaca'dan coverlanmış yepisyeni bir şarkı!
    Bakalım, izliyoruz devamını neler olacak aceba? :))

    YanıtlaSil
  2. Aslında neredeyse bayatlıyordu yazı, google epey geç indexledi, bir saat geçti baktım bir faliyet yok, bu kez saatini değiştirdim, sonra baktım görünür olmuş:) Aslında Carmina Burana'dan bir bölüm düşündüm ama tefrikanın bütününü düşününce başka bir fikir oluştu bende:)

    YanıtlaSil
  3. yazının bütünü heyecanlandırdı beni, merakla bekleyeceğim diğer bölümleri :)
    "Ben, kesinlikle yaşamın bahşettiği adamlardan biriyim, bu çok net" cümlesi ise gülümsetti. Böyle hissetmesi bir insanın, ne harikulade bir şey!
    ve son olarak şarkı son zamanlarda en beğendiğim işlerden. aynı cd'de mapusun içinde ve tabii ki alageyik destanı da diğer hitlerim :)

    YanıtlaSil
  4. Biraz öyle bakarım hayata, ilişkimiz her zaman mükemmel değildir elbette ama kazık attığı anlara kızsam da görmezden gelir, kenara itelerim bir süre sonra. Sizin blog adınız gibidir aklımın kumbarası, iyi ki de öyledir.:) Taner Öngür iyi işler çıkarıyor ve seviyorum onun yaptığı albümleri.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sezen aksu sizin için söylesin o zaman: hayat sana teşekkür ederim :) (https://www.youtube.com/watch?v=h1gOL8Ywq4A )
      diyor ya hani: "acılarım oldu herkes gibi elbet, herkese kısmet olmayan sevinçlerim" diye. bu şarkı bütünüyle vuruyor beni ama en çok burasını seviyorum sanırım. ve aslında herkese kısmet olmayan sevinçler dediği sezen'in, yine belki de herkese kısmet oluyor da herkes farkında olmuyor o sevinçlerin :) farkında olan insanların var olduğunu bilmek ise beni mutlandırıyor :)
      iyi bayramlar :)

      Sil
    2. Bu kez yaşam sizin aracılığınızla sundu:) Şarkıyı bilmiyordum, belki dinlemiş ama öyle bir ana denk gelmiştir ki onca Sezen şarkısı akla kazınırken, bunu geçmişimdir, bilmiyorum:) Yazının ikinci bölümünü yazmıştım, tabii ki henüz taslak, sonra bir kadeh şarap ki üzerine kesin yazacağım, blogları dolaşıyordum, keyifli bir andı... linki tarayıcıya aktardım, bir iki seçenek sundu, bir tanesi The Royal Filarmoni eşliğindeydi, gerçi iki farklı klibi de izledim ama Royal Filarmoni, yazımın bir anı ile çok uyumluydu! Çok çok teşekkür ederim size, ama bu bir sır, onu yazımın Antrakt'ında kullanacağım:)

      Sil
    3. Özür dilerim sevincime ve onun heyecanına verin lütfen, iyi bayramlar:)

      Sil
    4. ne kadar sevindim beğendiğinize :) şimdi tefrikanın ikinci bölümünü daha da heyecanla bekliyor olacağım :)

      the royal filarmoni eşliğinde olan bence de gerçekten çok güzel. bazen okula erken gittiğim zamanlar kimseler gelmeden sesi en yükseğe açar dinlerdim, çok hoşuma giderdi :) bir de uzun araba yolculuklarında avaz avaz söylerim, iyi gelir :)

      Sil
  5. Süper olmuş, kaleminize sağlık 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim, çok teşekkür ederim:)

      İyi bayramlar:)

      Sil
  6. "günlerimin hepsini Cuma'ya çeviren sebebimle" :) Muhteşem!

    YanıtlaSil
  7. Carmina Burana'yı çok severim. Yazı vesilesiyle az önce üst üste 2 kez dinledim, mest Oldum:) Böylece alıntıladığınız yazıdaki ifade edemediğinizi zannettiğiniz duyguları gayet iyi anladım sanırım. Anladım ama o büyülü ortamda hissededilenlerin "kelimelere dökülebilmesinin" hakikaten güç olduğunu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilmeyecek gibi değil ki:) Elbette o klasta başka Carmina Burana konserleri var, üstü de... Fakat sonucu üreten izleyenin o anki duygularının kalitesi ile sahne performansının senkronize olabilmesi... Önümüzde ne var bilmiyoruz, ama onu aşacak konserler -pandemi izin verirse- ihtimaller içinde:)

      Sil
  8. Bir başladım yine okumaya sonu çabucak geliverdi.
    Ben kendimi hemen ikinci bölümde bulmak istiyorum.
    Şarkının tarzı,ritmi çok iyi!
    Yazı ise hakeza :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim; az kalsın, kontrol etmesem bu yorum yanıtsız kalacaktı, Sevgili Pek Değerli Ödüllü yazarımız:) Hımmmmmm... bundan öte kısa yazmalısınız dyen blog alimlerine inat daha daha mı uzun yazsam acaba?:)) Dörde falan bölmeden:) Sanki o zaman ritmi düşer ama!.. Düşünsene bir romanı tek bir sayfa halinde okuduğunu:)

      Şarkıyı sevdiysen sana bir öneri: Taner Öngür'ün bu tarz bir kaç albümü daha var, Spotify'dan dinlemeni öneririm. Kendisi ülkenin en önemli gruplarından birinde o yıllarda ülkede bas gitar olmadığı için onun yerine kontrbas ikame ederek çalmış bir müzisyendir ki ben o yıllarda bebeydim. Çok iyi bir basgitarist olarak çok iyi gruplarda çalmıştır kariyeri boyunca ki bunlardan biri de Moğollardır ve yakın zamanlı Taner Öngür albümleri bu ülkede eskiden nasıl kaliteli müzik yapıldığının bugüne örnekleridir:) Seversin:)

      Sil
    2. Çoook özenerek bir yorum yazdım hemen kayboldu :( Neyse moralimi bozmuyorum demek kii şimdi daha güzelini yazacağım. (Hiç inanmıyorum ama bakalım.)

      "Ödüllü yazarımız" ahahahahha.
      Bence çok uzun yazmıyorsunuz. Ayrıca yazılarınız uzun olsa bile akıcı olduğu için hiçbir problem yok :) Ritmi düşebilir evet :))

      Öncelikle öneri için çok teşekkür ederim. Bas gitara olan ilgim son zamanlarda arttı. Dinlemek çok keyifli olacaktır diye düşünüyorum. Anlattığınıza bakılırsa da seveceğim :)

      Sil
  9. Yeni yayın olarak görünce bu diziyi, en başına dönmem kaçınılmazdı. Kısa ama gelecek bölümlerin lezzetini önceden haber veren fragman gibiydi. :)
    Diğerlerine yolculuktayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumlarınızı okudum, yanıtlamadan önce de son yorumdan hareketle ben de kendime filtre kahve yaptım, yanına da çikolatalı bisvüvi aldım ve sıralı gidiyorum şimdi:)

      Sil

İLETİŞİM İÇİN

laparagas@gmail.com

KATKIDA BULUNANLAR

Blogdaki yazıların tüm hakları La Paragas yazarlarına aittir.
Yazıların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP