15 Mayıs 2021 Cumartesi

TEFRİKA BÖLÜM 2

Öncesi


O, arka sıramda ve beş koltuk ilerimde,  en can arkadaşlarıyla oturuyor... O an orada olduklarını bilmiyorum.

Daha sonra arkadaşlarının, "O'na bir bilet alıp bildirelim, gelirse ne âlâ," diye düşündüklerini öğreniyorum ki aynısını ben de düşünmüştüm... Ama sadece O'na bir bilet.

Bu denklik çok hoşuma gidiyor. Yan yana geçsek dahi birbirimizi tanıyacak durumda olamama hali bir yanıyla da pek eğlenceli geliyor. İki tarafın da aklında ne bir ses var ne de bir görüntü. O binada şahsen beni, sadece, konsere gelmiş tanıdıklarımın yanı sıra,  bir süre önce aldığım, çok mutlu olduğum ve  unutulmaz anlar hanesinde olmalılar düşüncesiyle paylaştığım mektuplar nedeniyle tanışmak durumunda kaldığım, kurumun insanları tanıyorlar.



                                                                                          * *


"Merhabalar,

Blog sayfanızda Müdürlüğümüz hakkında yazmış olduğunuz yazılarınızı geç de olsa takip edebilme fırsatımız oldu. Temsillerimiz hakkında bu kadar eleştirel gözle bakmanız ve sitenizde yapmış olduğunuz yorumlarınız için müdürlüğümüz adına size sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. İletişim bilgilerinizi bizimle paylaşırsanız sizinle daha yakın ve sağlıklı bir diyalog kurmak isteriz. Blog sayfanızı Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Halkla İlişkiler, FACEBOOK sayfamızda paylaştık. Bilgilerinize....

Tekrar teşekkür ederiz."



Bir teşekkür yanıtı yazıyorum. Ve ona çok daha anlamlı ve bir o kadar da zarif bir yanıt veriliyor!

"Merhabalar;

Yapılan sanatın, sanatçının ve bütün teknik ekibin asıl amacı olan izleyicisine bir değer katabilme çabasının, sizinle anlam kazandığını ve diğer izleyicilerimize de yaptığınız çalışmalar ile anlam kattığını görmek, bizim gurur ve mutluluk tablomuzun en güzel rengi olmuştur...

.......

Göstermiş olduğunuz duyarlılıktan ötürü tekrar, şahsım adına tüm Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü çalışanları olarak size müteşekkiriz. En kısa zamanda tanışmak ümidi ile..."



                                                                                        * *


Opera Bale'nin blogumu fark ettirmesi aslında benim hayatımın akışını değiştiriyor. Bir devrim başlatmıştım ama bu radikal vazgeçişlerle ekonomik tabanlı bir değişim içindi. Aynı zamanda da vicdani nedenlerle ilişki bazında en çok da küçük oğulu düşünerek ertelediğim, adına evlilik denen kurumla ilgiliydi. Ayrı yaşıyor olmak çocuklar için bir bitmişlik hali yerine bir umut taşıyordu, bunu hissediyordum. Bir süre bekledim, sonra bir avukat ihtiyacım olmadığı gibi kendimi savunacak bir durum da yoktu. Karşı tarafın Avukatı ki tanıdığım bir hanımefendiydi konuştum, ikinci duruşma öncesi kafam netti, durum ortadaydı, çocuklar açısından olumlu gelişmelere neden olmayacağını bildiğim hale katlanmanın da bir anlamı yoktu. İkinci duruşmada  karşının sunduğu gerekçelere gülümseyerek burada bir şey yok ki, deyip barışma önerisi sunan hakime, istemediğimi beyan ederek, sonlandırmıştım. Derdim çocuklardı!

Tüm radikal hamlelerimin taçlanmasına sebep olacak, hayatımın en büyük ödülünü yazılarımın paylaşılması sayesinde alacağımdan da, o an için haberim yoktu.

Ve günlerden bir gün şehirle ilgili bir yazımın altında yorum demeyi tercih etmeyeceğim bir mektup görüyorum. Çok hoşuma gidiyor. Bir yanıt yazıyorum. O anki, üst paragrafta değindiğim hayatıma bakınca hayalini bile kurmayacağım bir sürecin başlangıcında olduğumuysa bilmiyorum.

Sonra bir mektuplaşma süreci başlıyor. Gün içinde mektup üzerinden şahane, espirili, asla sarkmayan, ama tonları tutan iki insan arasında son derece medeni ve çok zarif bir iletişim başlıyor. Işıldıyorum. Epey bir süre sonra bir gün, merak ediyorum, bu iletişimin tadı bir yanıyla bana kaybetme korkusu da yaşatıyor, çünkü onunla aramdaki güven ilişkisi muhteşem. Ad soyad giriyorum nete ve ben için ete kemiğe bürünüyor; yüzünde kalbini görüyorum. Bir umudum olmadığı gibi bir beklentim de yok. Aramızdaki mektup arkadaşlığına ve şahsına çok saygı duyuyorum, asla bir yanlış yapmak ve onu kaybetmek istemiyorum.

Ekonomik kararlarım tek tek devreye girerken, muhteşem bir akıl sakinliğine kavuşuyor, ruhum eski coşkusuna geri dönüyor, kalbim fena atıyor.

Günler günleri kovalıyor...

O arada aynı salonda kimbilir kaç kez bulunuyor, belki önlü arkalı oturuyor, yan yana geçiyoruz. Hissettiğim şu ki yaşanandan çok keyif alan iki kişiyiz. Aşk, aşık olmak sözcüklerinin tanımlayamayacağı, onun çok çok üzerinde, çok özel, çok kıymetli, başka ve farklı bir duygu yaşadığımız. Bir eşikte olduğumu ve o eşiği geçtikten sonra benim bile tarif edemeyeceğim bir zaman dilimine varacağımı hissediyorum. Bu büyü bozulursa endişeleri yaşamıyor sürecin keyfini çıkarıyorum. Sonra o akşam geliyor. Konsere geleceğini bilmiyor ama gece yurt dışından gelecek konukları olduğunu ve onları karşılayacağını, gün içindeki mektuplardan biliyorum.


Konserin Ardından Eve Dönen Ben

Mektuplardan gündüz okuduğumda düz geçtiğim ama ipucu olan cümleyi saati kesinleştirmek için bir kez daha okuyorum. Serseri tarafım heyecanlanıyor. "Hımmmm gelecek yabancı akademisyen grubunu karşılayacak!" Bu serseri ruhumu iyice parlatıyor. "Serinkanlı halim sen neredesin?!" diye aranıyorum. Havaş'ın kaç saatte varacağını hesaplıyorum. Evime yakın ve hiçbir yöne sapmadan dümdüz gidebiliyorum! Uçak saatini biliyor, O'nun olacağı noktayı da kestirebiliyorum. Erken gideceğim, O'ndan önce orada olmak istiyorum. Rolümü iyi oynayacağımı biliyorum. O'nu ilk kez canlı göreceğim, yanaşacağım ve sanki benim de yolcum varmış gibi, servisin ne zaman geleceğini soracağım.

Hepsi bu!

Neden bu kadar üşüyorum ki?!!



Antrakt



TEFRİKA BÖLÜM  3



Sezen Aksu'nun bu klibini fikrime yerleştiren Sevgili Güzellikler Defteri'ne çok teşekkürler....

17 yorum:

  1. kaç gündür bekliyordum yazmanızı. görünce pek sevindim. Yüzümde bir gülümseme ile okudum yazınızı. Mektuplarla başlayan bir aşk hikayesini okuyorum, daha ne olsun :)
    Sezen'in şarkısı antrakta çok uymuş bu arada. Hayat bize hiç ummadığımız zamanlarda hiç ummadığımız güzellikler yaşatabiliyor zira. Teşekkür etmeyip de ne yapacağız değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz bayram etkisi ile taslak hazır olmasına rağmen ince işçiliğe giremedim:) Çünkü benim taslaklarım bir felaket oluyor, aklımın hızına parmaklarım yetişemediği için taslağı işlerken neredeyse yeniden yazmak durumunda kalıyorum:) On yıla varacak bir süredir, tadı hiç kaçmamış, tazeliğini yitirmemiş, heyecanı bir gram eksilmemiş sanki dün gibi bu hikayeyi bir türlü şu üç harfli tanımın içine sığdıramıyorum. Bu yazıdaki şu cümlem gibi kendine has, her hikayenin kendi başlığını attırması gibi bu durumu, yazıdan arakladığım şu cümle ifade edebiliyor sanki: "Aşk, aşık olmak sözcüklerinin tanımlayamayacağı, onun çok çok üzerinde, çok özel, çok kıymetli, başka ve farklı bir duygu yaşadığımız." İki bölümle tamamlayacağım ki ben de merak ediyorum, yeteri kadar anlatabilecek miyim, diye:)

      Şarkı kesinlikle çok uydu, bir kez daha teşekkür ederim:)

      Sil
    2. yazınız ve şimdiki yorumunuz, bana sevdiğim bir romandan bir cümleyi anımsattı. buket uzuner'in kumral ada'sı, mavi tuna'yı tanımlarken "herkesin bir mucizesi vardır benimki de o" der :) mucizeniz daim olsun :)

      Sil
    3. Çok teşekkür ederim. Kitabı ben de çok severek okumuştum:)

      Sil
  2. Okuyan 3. kişiyi bile mutlu eden bir yazıysa bu, gerçeği ama ne güzeldir, ne şanslıdır 1. tekil şahıs :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayatımın en çocuk, en genç, en tatlı akşamıydı, üstelik onca hikaye biriktirmiş kocaman yanım bile kıskanmıştı:)

      Sil
  3. Bu bölümde anladım yaşananları:)
    Sadece şunu söyleyeyim: Detaylar harika bir filmin içinde hissettirdi. Ve canlı karşılaşma anını, sorunuzun nasıl yanıtlandığını aşırı derecede merak ettim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle şeyler söylerseniz, içimdeki çocuk şımarır ve hatta sonu uzatabilir bile:)

      Çok teşekkür ederim, iş güç izin verdiği ölçüde, dediğim gibi iki bölüm sonra ne olacağını göreceğiz:)

      Sil
  4. Harika!! Nasıl etkilendim ,nasıl o anın içindeki benmişim gibi heyecanlandım. Kaleminize sağlık , merakla bekleyeceğim devamını :)

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkür ederim, güzel güzel yorumlar alınca ben de heyecanlanıyorum, bakalım kalkabilecek miyim altından:)

    YanıtlaSil
  6. Senin yaşanılanı kaleme alma biçimin masal gibiyken, yaşanılan binbir gecedir eminim.

    YanıtlaSil
  7. Sezen Aksu'nun şarkılarını ve kendisini çok severim. Paylaştığınız şarkı ile yazıyı okumak çok iyi geldi.
    Yazıya göre şarkı seçiminiz muhteşem doğrusu :)
    Çok etkileyici ve heyecan vericiydi. Devamı "gerçekten" merak edilesi türden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sevgili Pek Değerli Ödüllü Yazarımız,

      Sezen Aksu modern çağın iyi ozanlarından biri bence de, sen deki o ışık da azminle bir gün iyice parlayacak sanki:)

      Sil
    2. Umarım Buraneros 🙏🏻
      Çok teşekkür ederim.
      Sezgileriniz kuvvetli, hadi hayırlısı diyelim :)

      Sil
  8. Okuyunca insanı, kendisinin başından geçmiş gibi heyecanlandıran bu satırlar için teşekkürler... üstüne karanlık çökmüş insanlara, hele de baharın ayak seslerini takiple sıcaklara doğru giderken, kalpleri de ısıtacak ve ortamı rengarenk edecek bu anlatım için bilhassa teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de verdiğiniz emek, farkındalık ve yazanı ısıtan yorumunuz için teşekkür ederim:)

      Sil

İLETİŞİM İÇİN

laparagas@gmail.com

KATKIDA BULUNANLAR

Blogdaki yazıların tüm hakları La Paragas yazarlarına aittir.
Yazıların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP