9 Nisan 2009 Perşembe

Çilek...Ananas...Lyambiko


Bacaklarımı uzatıp keyfime baksam, günün tüm yorgunluğunu, sıkıntılarımı üzerimden atsam arzularınız varsa an itibariyle. Bu blog, bir öneride bulunuyor; bu gece ya da istediğiniz herhangi bir gece için. Daha önce verdiğimiz ragla tarifinde olduğu gibi, yine hazırlanması son derece basit, içimi aynı oranda keyifli ve eğlenceli bir içki bu da.

Bir şarap, konyak ya da martini kadehine hiç olmadı limonata bardağına bolca buz, 3/1 oranında çilek likörü, 3/2 oranında ananas suyu koyup biraz karıştırarak oluşturacağınız bu içkinizi hazır ettikten sonra mumlarınızı yakıp, ışıklarınızı kapatıp, müzik setinize de sevdiğiniz bir CD'yi koyarsanız; ilk yudumdan ve ilk şarkıdan sonra gündelik hayatınızdan kopup, tropikal rüzgarların estiği bir denizin kıyısında yıldızlara yatmış bulabilirsiniz kendinizi.

Bu içkinin yanına kimin şarkılarını önerirsin ey blog derseniz de. Blog size, son albümü Saffronia'dan, ilk Nina Simone tarafından söylenmiş, bizlerin Santa Esmeralda'dan hatırlayacağımız Don't Let Me Be Misunderstood yorumunu şu an dinlediğiniz; Almanya doğumlu, Tanzanyalı müzisyen bir babanın kızı, caz dünyasının Afrika tınılı güzel sesi Lyambiko'yu önerir. Ve iyi eğlenceler diler.

Not: Önerilen karışım oranı damak zevkine göre deneme yanılma yoluyla ayarlanabilir. Ve istenirse bir miktar soda ya da gazoz ilave edilebilir.

5 yorum:

  1. tam da bu albümü dinliyordum gece gece ve düşünüyordum raglalamak lazım diye... sonra birden yazını fark ettim ve tek başına içilebilecek bir tarife denk gelince garp ama mutlu oldum hel de sevdiğim bir tını yanında nasıl iyi geldi yalnızlığıma, hüznüme ve doğumgünüme... teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Ya bak şimdi,keşke bilseydik doğum günün olduğunu bir parti düzenlerdik sana ...Kutlu olsun doğum günün,güle güle kullan yeni yaşını:))Koç burcu ha:)))İyidir,yaman burçtur,severim:))

    YanıtlaSil
  3. kim kim merak ettim şimdi :) teşekkkür ederim güzel dileğin için.. yaman olmak nasıl bir şey bilemedim, iyi bi şey dimi?

    YanıtlaSil
  4. iyi bişey,iyi tanırım koç burçlarını:))...

    Şu an isim isim sayamamda,mesela dünden bilseydim,ya da daha önceden...Bugün senin gideceğin bloglarda sürprizler olurdu:))Alemde yeniyken efsa'ya yapmıştım ben,ki son dakikada haberim olmuştu:))

    Üstelik bu sefer daha tecrübeli ve daha organize bir kutlama gerçekleştirebilirdik..Üzüldüm şimdi bak:))

    YanıtlaSil
  5. hiç süprizlerim olmadı benim, bu durumda üzülme... olsa tuhaf olurdu zaten ve blogumu okursan zaten pek de havamda olmadığımı anlarsın... ama süper olurmuş. birşey itiraf edeyim mi olmuş kadar gülümsedim. teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

İLETİŞİM İÇİN

laparagas@gmail.com

KATKIDA BULUNANLAR

Blogdaki yazıların tüm hakları La Paragas yazarlarına aittir.
Yazıların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP