25 Nisan 2009 Cumartesi

Blog Party !..:))


Bir cumartesi akşamı sevgili Evren'le yazılarımıza karşılıklı yorum yazarken ve tesadüfen ikimizde kafa çekiyorken; blog üzerinden biraz da sohbet etmiştik. Bir içki tarifinden yola çıkarak gelişen yorumlaşma sırasında, onun Bir Dileğim Var yazısına yapılmış yorumlardaki neşe üzerine bir fikir atmıştım ve aramızda şöyle bir diyalog gelişmişti:

''Baharın etkisi midir bilmem ama bir gülümsemedir gidiyor her yerde... Hatta bir kaç gün üst üste gülümseme ikonları eksik gelen mailler bile bugün şakıyor. Raglalasak mı hazır toplanmışken:))''deyince ben; ''Kesinlikle raglalasak diyorum buraneros, (mı) sı fazla olmuş:)) Saatlerimizi ayarlıyalım mı ne dersin:)))'' diye yanıtlayınca Evren. Ben de, o anda biraz da espri olsun duygusuyla ''gelenek olup, bloglar üzerinden blog partileri düzenleniyormuş bir bakıyorsun:)) diye yanıt vermiştim. Evren buna katılıp şu ilaveleri yapmıştı üzerine: ''Harika olur düşünsene evindesin, istediğin müziği dinliyorsun, üstünde ne olup olmadığı bir tek seni bağlıyor... nasıl içtiğinde... alabildiğine yalnızsın, alabildiğine kalabalık o anda...''

O günden beri bu konuyu, daha doğrusu fikri yazmak konusunda düşünüyor ama uygun ortamı bulamıyorum. Şimdi akşam üzeri güneş dağların üstüne yaklaşmış, çekilme hazırlıkları yaparken, papatya tarlası bahçede tahta masalardan birine oturmuş usul bir birayla akşamın tadına varırken yazasım geldi. Kısmet bugüneymiş demek.:))

Her ne kadar bir Zihni sinir projesi gibi dursa da, şakayla ortaya çıkmış olsa da bu fikir; sonuçta, hepimiz yorum sayfalarında bazen sohbet tadında karşılıklı üç beş kelam ediyoruz. Bu olay da onun haftasonu yalnızları için daha gelişkin bir versiyonu olabilir di mi?:))

Nasıl olur bu iş? sorusuna yanıt olarak aklıma gelen yöntem şu: Parti sahibinin blogunda o gün açacağı parti sayfasında davet saatinde toparlanıp, davetin olduğu saatten itibaren laf lafı açar bir sohbet yapılabilir. Ya da bir konu saptanıp onun üzerinden lafa girip, taa nerelere gidilebilir kimbilir:)) Kimi partinin sonuna kadar kalır, kimi isterse şöyle bir uğrar gider. Partinin sonunda ev sahibi isterse ortalığı siler temizler. İsterse de partinin izlerini alır saklar.

Şakayla karışık bir sohbette ortaya çıkmış bu fikri bugün tartışmaya açıyorum.:)) Eğer; '' ya hakikaten olabilir!'' derseniz, fikirlerinizle katkı yapıp konuyu daha da olgunlaştırabilirsiniz. Keyifli partilerde görüşürüz umarım:)) Belki ilerde yapılabilecek canlı partilere vesile olur, kimbilir:))

Diyalogun tamamı için Bir Dileğim var adlı yazının yorum kısmına bakabilirsiniz:))

26 yorum:

  1. bezelye hanımefendi olmassa bende katırılabilirm partiye şuracıktan.

    YanıtlaSil
  2. parti blogda oluyor:))bezelye nasıl bir engel teşkil edebilir acaba:))

    YanıtlaSil
  3. şöyleki ne zaman onu uyutup nete giricem desem bende uyumaya başlıyorum :)))))

    YanıtlaSil
  4. bir uğrayıp gidersin fırsat buldukça:))

    YanıtlaSil
  5. :) tabiki uğrarım . kambersiz düğün olmaz derler ya. :)

    YanıtlaSil
  6. hakikaten olmaz:))Sen olmazsan ablan da gelmez bak,sensiz boğazından geçmez hiç bir şey:))

    YanıtlaSil
  7. Evet ya ben gerekirse telefonla dürterim onu.

    birde arzuya ulaşmak lazım onuda sen dürtersin. :))))

    gerekirse uyandır :)

    YanıtlaSil
  8. arzuyu da ablan uyandıracak mecburen ya da sen..çünkü blog dışında bir iletişimim yok Arzuyla..Gerçi parti artık bir daha ki hafta olur:)))O zamana kadar bir çare bulunur:)

    YanıtlaSil
  9. ya parti mi vardı ama ben başka bir partideydim şimdi geldim eve :)
    ama bu parti fikri süper... ilk ortaya attığında da sıcak gelmişti bana. haftaya mı şimdi yani... ilk ev sahibi sen olmalısın fikir babası olarak... denenmeli tut ki gelen olmadı, olsun karşılıklı kadehleri tokuştururuz, güleriz zihni sinir projesine olabildiğince :)

    YanıtlaSil
  10. efsa parti tadında olmuş işte yurakıdaki yazışma, ne kadar kaldığın değil ne kadar kattığındır önemli olan ki sen dakikalığına uğrasan dünyalar abinin olur. abla kim bilemedim o nedenle neler onun olur bilmem. dünya abinin olduğuna göre uydusu ay da bana kaldı... öperim hem seni hem bezelyeyi...

    YanıtlaSil
  11. pardon partiye davetli değil miyim ben yoksa :((
    yanlış bloga mı geldim ben. köşedeki abiler çılgın bir parti var deyip gönderdiler beni buraya. kandırdılar mı yoksa :(

    YanıtlaSil
  12. abla dediğimiz beenmaya :)

    ay ben buralardayım. bir kaç maille uğraşıyordum.
    ben şuan millert içerek eşlik ediyorum.
    ve aslında sizin eşsiz şarap bilginizden yararlanmak güzel olurdu.

    ben hiçbirşey bilmiyırum şaraplar hakında mesela. Neyin yanına ne gider, bir ara açıklarsanız süper olur.

    YanıtlaSil
  13. mayaya her türlü tacizi yapar, ısrar eder, tepeler, tepikler illa ki getiririz o partiye... abla tabi o :) hehehe
    efsam ben balık rakı yaptım üzeri miller şimdi de cola ile devam ediyorum...
    şarap konusuna gelince keyifle her zaman kurarız masamızı açarız bir sohbet, gelsin shirazlar gitsin chiantiler ondan sonra :)

    YanıtlaSil
  14. haha parti sahibi uyudu bence akşam üstü birasından sonra :))))

    YanıtlaSil
  15. ahahaha asıl kendisi bıraktı gitti iyimi partiyi.

    neyse ortalıkta dağıttıklarımız toplarız biz gitmeden :)))

    ay ilk geldiğimde de böyle bir şey yapmıştık. hatta sigra külü bile muhabbete karışmıştı. :)))) güzeldi. herhalde bir 8 ay olmuştur, ben yeniydim o zamanlar.

    YanıtlaSil
  16. canım ben de yatıp uyuyayım bari, ben boşları topladım, sen de iç son yudumlarını da uyu bak. sabah erken kalkıp güneşi yakalamak lazım. bi de abine benden selam söyle ne o öyle hem parti var diyip heveslendiriyor hem de uyuyup kalıyor, yaşlandı mı ne geçen gün doğumgününü kutladık diye :)

    not: ben sabah atarım çöpleri erkenden merak etme :)

    YanıtlaSil
  17. tamam evren :)) bende arşivden bir film bulurum uyuyamazsam. hala the closer yada nefes i izlemedim merak ediyorum. :)

    YanıtlaSil
  18. daha neşeli birşeyler bul lütfen parti sonrası gitmez ikisi de bence... öperim... iyi uykular dilerim belki getirir uykunu diye :)

    YanıtlaSil
  19. yani bilsem ki kalacaktınız bu kadar,kalırdım valla...hani bu parti değil desemde hoş bir gece sohbeti olmuş ve hatta parti keyifli olura bir örnek olmuş:))...valla eğer hafta sonu yemeği cumadan olursa cumartesiye bir parti neden olmasın...hatta olur yani:))Eğer bir manimiz olmazsa yaparız bir şeyler..hatta kesin yaparız.:))

    YanıtlaSil
  20. deliye her gün parti de haftaya ben oruçoğlu tesislerinde bir seminer dolayısıyla spa üstü derin uyku düşünüyordum ama illa haftaya derseniz de iki satır uğrarım partiye :)

    Not: Efsa çöpleri geceden attım ortalık kokmasın diye... Sabah mis kokulara uyan diye. Geldi mi kızarmış ekmeğin kokusu :)
    Buraneros dün akşam ki misafirperverliğin için teşekkürler, yokluğunda eğlendik varlığında kat kat eğleniriz dimi ?

    YanıtlaSil
  21. birinci kısım için yanıtım şu olur,kesin bir şey yok zaten,açık kapı bıraktım:))Bir de üzerime kalmasın ben fikri koydum orataya isteyen düzenleyebilir...demekki spa üstü derin bir uyku çekilebilir:))

    İkinci kısım içinde ,valla bu alemdeki bir çok kişiyi göz önüne getirince eğlenceli olacağından şüphem yok:))

    YanıtlaSil
  22. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  23. geçmiş olsun ''abla'':))Bilgisayarın durumu daha vahimse tedavide önceliği ona verelim:))Sen partiden 10 dakika önce açarsın bilgisayarı o zaman senkron tutar...Sevdin ama espriyi di mi:)))hatta güldün sakın inkâr etmeye kalkma,inanmam:)))

    YanıtlaSil
  24. Bende katılsam şu partiye olurmu acaba hani davetli değilim ama şuracıkta oturur gürültü patırtı yapmam sakin sakin içerim rakımı sonrada toparlar ortalığı sızar kalırım zararsızım yani :):) hıı birde güzel kek yaparım misafirlere

    YanıtlaSil
  25. Ateş böceği parti düzenlenmedi,fikri tartışılıyor henüz:))Olgunlaşıp düzenlenirse,düzenleyen gönderir davetiyeyi sanırım:))

    YanıtlaSil
  26. nasıl da üstüne alınmıyorsun :) hahaha
    soru:
    türkiye'de neden fikir neden vermez insanlar ?
    cevap:
    her zaman üstlerine kalır da ondan :)
    durum:
    parti yapman lazım fikir senin :)))

    YanıtlaSil

İLETİŞİM İÇİN

laparagas@gmail.com

KATKIDA BULUNANLAR

Blogdaki yazıların tüm hakları La Paragas yazarlarına aittir.
Yazıların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP