9 Ağustos 2023 Çarşamba

Şımartmaca

Kendimi kesinlikle ödüllendirmem gerekiyordu. Başarılı tespitlerle öngörülerimin ortaklaşması sonucu bazı hedefleri aşmış, makasın açıklığına bakınca da helal olsun bana, demiştim. Bu sonuç alıcı çalışkanlığım üzerine paydaşlarımsa bana bir ödül vermeyi öngörmüşler; kapalı kapılar ardında olsa da bütün istişarelerini benim bünyemde yapmaktalar, aramızdan su sızmadığı gibi ayrı gayrılık da yok.

Bir hareketlenme olduğunu anlıyordum. Başkomutan beynim, duygusal konularla ilgili kalbim, her daim açık gözlerim ufak ufak sinyaller gönderiyorken, kendi aralarındaki bu iletişimi ben de seziyordum. Performansımdan ben de memnundum. Ama ülke de bir krizden geçiyordu. O halde krizi fırsata çevirmek de mümkündü. Piyasalara yoğunlaştım. Siyaset ne kadar memlekete ballı börek dese de çürük elmalardan uzak, taze meyvelere yakın durmak gerekiyordu.

Zayıf halkaları, onlar düşmeden zincirden çıkarmaya başladım. O sırada dünyanın en büyük ama diplomasız ekonomisti iki atama yapınca, "Kemerleri bağlıyoruz arkadaşlar," dedim ve Atatürk'ün Ordular ilk hedefiniz Akdeniz cümlesinden haraketle "İlk hedefimiz, onlar yıkılırsa zaten memleket de yıkılır olanların sayısını çoğaltıyoruz arkadaşlar, ileri," emrini verdim.

Sonra, uçurdukça... uçtum.

Enn Sevdiğim Kadın'ı aradım.

Seneye dedim, ..... .......'ya ne dersin?


Bünyemin tüm paydaşları bir karar almışlar ve topluca, bana, "Bu başarımızı kutlamalı, takım kaptanı olarak da seni ödüllendirmeliyiz," dediler.

Fakat ben eski dostlarımı küstürmekten korktum, ancak boşunaymış korkum çünkü onlar dünden hazırlarmış.

Oturduk bir masanın başına, biraz istişare ile birlikte herkesin fikrini toparladık ve ortaklaşarak bir karara vardık.

Kadim frenchpress'im "Bu," dedi. Benim aklıma yattı; diğer paydaşlara baktım, onlar da "Tamam," dediler.

Kupalarım, "Şu," dediler. Yine masaya bir göz attım, hiç itiraz gelmedi. O zaman hemen kahveme baktım; o sorumu tahmin etmenin yanı sıra, büyük bir olgunlukla gülümsedi ve bu kez iyice rahatlayan ben ortaya sordum: "Filtre kahvem de Kurukahveci Mehmet Efendi'nin Colombian'ı olsun mu?"

Bir alkış koptu.

Hemen siparişleri verdik; kupa ve frenchpress Karaca'dan geldi ki hızı ve ürün elimize geçene kadar ki ilgileri başımızı döndürdü.

Yol yorgunlarını hoş karşıladık ve hemen kaynaştık. Onlar duş alırken, biz kahvelerimiz için hazırlık yaptık.


Sonra ilk kahveyi demledik.

Elbette önceki frenchpress'im emekli olmadı, baş kupam zaten enn sevdiğim kadının el emeği... Yeni ve burçdaşım kupamı sadece filtre kahveyi sütlü yaptığım zaman kullanacağım ki sütlü kahve için olan yeni dostun baştacım nedeni ile alınmayacağından, hatta tanışınca O'nun boynuna atlayacağından ve hepimizden çok O'nu seveceğinden...

Adım gibi eminim.

18 yorum:

  1. El emeği kahve kupası, hem de enn sevilen kadının emeği...
    O kupadan su içilse de olur, zaten! :))
    Afiyet olsun Sevgili Okul Arkadaşım, ağız tadı eksilmesin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Sevgili Okul Arkadaşım:)
      Çok haklısınız, ben de öyle yapıyorum:))

      Sil
  2. Mehmet Efendi'nin filtre kahvesini bende çok severim. French press de şıkmış :) Kahve ve keyfi gibisi yok yahu :)

    YanıtlaSil
  3. Etyopya'sını bulamayınca Kolombiya aldım, sevdim:) Frenchpress'in fiyatı da iyiydi, bu iki kupa çıkarıyor, büyüğü de var Karaca'da, sitesine bir göz at istersen... Kesinlikle yok:)

    YanıtlaSil
  4. Diğer markalarda göz aşinalığım var da, Mehmet Efendi'nin bu kahvesini hiç bilmiyordum. Filtre kahveyi bizim evde içen olsa alacağım, yok ki. :)
    Baş kupanın değeri büyüktür. Yeri ayrıdır. Kupanız da çok şık görünüyor. Güle-güle, keyifle kullanın.
    Afiyet olsun size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ilk kez deniyorum, sanırım bundan sonra Mehmet Efendi ile devam edeceğim; farklı ülkelerden ithal ettikleri çekirdeklerden öğütülmüş kahveleriye. Bir tür dünya turu, Kolombiya ile başladık:)

      Çok teşekkür ederim:)

      Sil
  5. Her sabah Mehmet Efendi'nin Türk kahvesini içerim ben de. Birkaç farklı tatlarını da deneyip beğenmiştim, isimlerini hatırlayamadım. Kahve delisiyim ben ya ama çay hiç sevemem mesela :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kahveciyim, ancak çayın yeri de ayrı, kahve kadar olmasa da onunla da sıkı fıkı sayılabiliriz:)

      Sil
  6. Çok hoş bir yazı olmuş, çok başarılı, yazının yarıdan sonrasında kahve ile ilgili olduğunu anladım:)) başta yeni bir iş kuruyorsunuz sanmıştım:)))
    Ayrıca kurukahvecinin filtre kahvesi olduğunu da öğrenmiş oldum. Ben çaycıyım, arada bir Türk kahvesi içerim o da olsa da olur olmasa da:) size yeni arkadaşlarınızla afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  7. Ben de yeni öğrenmiştim, kahveyle dünya turu yaptırıyor Mehmet Efendi:) Diğer ülke kahvelerinden olanları da almayı düşünüyorum, hatta arada bir tümünden biraz katarak kokteyl kahve denemeleri yapma ihtimalim de var:)) Çayın yeri de başka elbette ancak kahve özellikle çalışma esnasında daha iyi bir paydaş, uyanık tutuyor:) Çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  8. Hahaha nefis bi ters köşe. :)) French press sevemedim gitti, inadına filtreciyim her daim ama kahveye gelecek olursak gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki KME Colombian fiyat kalite performansı gayet başarılı bir ürün. Afiyetle. :)

    YanıtlaSil
  9. Filtreye de itirazım olmaz lakin bu da bir ritüel işte. Kahve'den memnunum, hatta kahve buysa ötekiler neydi diyorum:))

    Çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  10. vanilyalı tarçınlı latte :)

    YanıtlaSil
  11. Bu tat beni şımartır, kesin deneyeceğim ama :)

    YanıtlaSil
  12. Mehmet Efendi'nin yerini hiçbir şey tutmaz ki!. Kuru kahveci Mehmet Efendi, Türk kahve dünyasının efendisi...demek ki şimdi de 'Colombian' filtreye geçmiş!. (Ben bunu geç öğrenmiş olabilirim tabi ;)) Şaşırdım mı elbette hayır!. Gelenekselci kalmamalı, her daim hayatın ritmini yakalamalı... farklı tatlar da güzeldir. Ama kahve bahanesiyle dünya turuna çıkmak! bak işte o ayrı bir keyif... Yeni frenchpress ve kupa da güzelmiş. Kahve bahane, yüreğinin gittiği yerlerse eminim şahane :)) 'Karaca'ya burdan alkış ve sana da muhabbetle dolu, keyifli içmeler/gezmeler olsun. Esenlikle...

    YanıtlaSil
  13. Filtre kahve dünyasında da önemli bir yer edindiği kesin, ve marka gücünü bu alanda da ciddi biçimde hissettirmiş, ben de geç fark etmişim sadece:) Evet yüreğimden bu manada çok memnunum, çizdiği rotalar cümlemizi yükseltiyor. Çok teşekkür ederim, bilmukabele. Esenlikle...

    YanıtlaSil
  14. kupa çok tatlı hele bir de özel birinin el emeğiyse:) filtre kahvede bu markayı denemedim en kısa zamanda deneyeceğim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denerken paket üzerindeki tarfite yazılı su miktarına uyulmasın bence, fazlasıyla sert oluyor:) Ya da bir süre ben gibi deneme yanılma ile ideal ve kişiye özel ölçü bulunabilir:)

      Sil

İLETİŞİM İÇİN

laparagas@gmail.com

KATKIDA BULUNANLAR

Blogdaki yazıların tüm hakları La Paragas yazarlarına aittir.
Yazıların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP