2 Ocak 2023 Pazartesi

Güzeldi Be!

Kardeşle alışverişe çıkıyoruz. Şef bu yıl hindiyi boş veriyor, kuzu kolda karar kılıyor ve onu üçe böldürüyor. Tüm bu eylemlerden önce enn sevdiğim kadına uğruyor, yeni yıllaşıyor ve de hediyeleşiyoruz.

Hava çok güzel, tropikal coğrafyada yeni yıl!


Niyetimde viski içmek var ve içi şirin şekerlemelerle dolu ve ellerimize az önce enn sevdiğim kadın tarafından tutuşturulan geyikli, karlı ve çam ağaçlı minik bardakları kullanmayı düşünüyorum.

Özellikle yılın ikinci yarısında gösterdiğim yüksek performansdan kaynaklı olarak sağlam bir bilanço ile kapatınca 2022'yi, bu gece benim gecem havasındayım. 


Evdeyim ve küçük kardeş arıyor; vakti saati tamam araması bu. Geliyoruz, diyorum. Kapıdan giriyoruz ki kokular miss, şef yine döktürmüş; 3 saatte fırında pişmiş kuzu kol fırından çıkmış ama fırın kabının üzerindeki folyo yırtılmış olsa da yağlı kağıt duruyor. Sanırım şef son dokunuş olarak onu dinlendiriyor.

Uzun bir yazlık sinemalar muhabbeti yapıyoruz Mussano'yla, pek çok anı anlatıyorum ki bunları aslında eskiden oldukları yerleri fotoğraflayarak yazmam da lazım.

Mussano yemekten biraz sonra eve çıkıyor.

Bir süre sonra da kardeş az uyuyacağım diyerek yatak odasına çekiliyor ama dönmeyeceği kesin.

Şimdi salon bana kalmış durumda ve konseptim eski televizyon yılları, TV 8'de O Ses Türkiye açık..


Binanın en sevdiğim dairesindeyim, dibi bahçe, açık mutfaklı salonun televizyonun karşısındaki kanepesine yerleşiyor, viskimi, Schweppes mandalinamı, suyumu ve çerez tabağımı da sehpanın üzerine konuşlandırıyorum. Tüy gibi hafifim ve olağanüstü bir keyif bünyeye hakim. Saatler saatleri kovalıyor, normalde izlemediğim programı uyumlu buluyorum anla ve hoşuma gidiyor. O kadar keyifli bir zaman ki hiç bitsin istemiyorum. Uzun aralıklarla kalkıyor, boşalmış bardağıma iki parmak Jack Daniel's koyuyor, iki buz atıyor ve televizyonun karşısına kuruluyorum. Gece boyunca sadece eksilenleri tamamlamak için kalkıp mutfak tarafına geçiyor, o kısa süreli anların dışındaki tüm zamanı kanepede geçiriyorum. Ve inanılmaz bir huzurla akıp geçiyor saatler, en iyi yılbaşı gecelerinden biri olma payesini alması mutlak.


Saat tam 00:00 olunca elbette tek tuş ve Enn Sevdiğim Kadın ki telefon açılmıyor, yaklaşık bir haftadır süren bir gripal durum var ve yatmış olacağını düşünüyor ve kısa bir çaldırmanın ardından kapatıyorum telefonu. Kapatmamla da o arıyor.

Kurulmuş bir cümlem yok.

Dilimden dökülenler net, çok yürekten ve kısa... ve beni bile şaşırtıyorlar, ancak kopup gelen o şiirsel sıralamayı şu an hatırlamıyorum ama özü şuydu:

Sürekli aklımda ve kalbimde olduğun için çok mutluyum, seni seviyorum, iyi yıllar.


Sonra MTV'ye geçiyor, son kez ki sanırım dördüncü, bardağa iki parmak jack koyup iki de buz ekliyor, bunu zamana yayıyor, son yudumun ardından aslında devam edecek keyifte ve potansiyelde olsam da boşları bulaşık makinesine koyuyor ve kardeşi uyandırmadan kendi daireme çıkmak üzere asansöre biniyorum.

Elbette şıp diye uyumuyorum, dünya alem, daha çok da bizim alem ne durumda diye bloglara bir göz atıyor, biraz kitap okuyor, sonra da tüm ayartma çabalarına rağmen şeytana uymuyorum ve uyuyorum.

37 yorum:

  1. :) Yani şimdi birisi bunu çok sıkıcı bir gece olarak da anlatabilirdi. Sanırım sizin anı yaşamanız ve andan aldığınız keyif, üzerine de şiirsel anlatımınız bize yürekten geçiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mesele tamamı ile duygu. O bakımdan şanslıyım, doğduğumda bünyeye yerleştirilen program çok verimli, "basit" anlardan büyük mutluluklar çıkarabilmemdeki en büyük etken o:)
      Çok teşekkür ederim:)

      Sil
  2. Yazıya dökülen betimlemelerle ve anlatım diliyle yine hisleri okuyucuya geçmeyi başartan bir paylaşımdı. :)
    Sağlıklı, mutlu ve huzur dolu bir yıl diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:) Ben de sana sağlıklı, mutlu, huzur dolu ve seyahat olanakları da yaratabilen bir yıl diliyorum:)

      Sil
  3. Huzur bazen tüm eğlencelerden güzeldir. Hep huzurlu olsun yeni yılınız ve her yılınız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle. Çok teşekkür ederim, bilmukabele

      Sil
  4. Güzel hava var, leziz yemek var, huzur var, aşk var, e daha ne olsun :) Mutlu yıllar sevgili Buraneros!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Ceren. Mutlu yıllar sana da ve de şirin bebelerine... ve eniştemize de:)

      Sil
  5. Merhabalar.
    Keyifli bir yılbaşı akşamı anlatımıydı. Kaleminize ve yüreğinize sağlıklar dilerim. Yeni yılınızı kutlar; yeni yılın ülkemize ve tüm dünyaya sağlık, sevgi, huzur, barış ve mutluluk getirmesini dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,

      Çok teşekkür ederim. Tüm güzel güzel dileklerinize kalpten iştirak eder, yeni yılınızı kutlarım.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
  6. Harika bir yılbaşı akşamı anlatımı olmuş. Yazıya dökülen betimlemelerle ve anlatım diliyle muhteşem bir his vermiş okuyucuya..🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duyguların okura geçmiş olması yazan için nasıl güzel bir motivasyon, yazma çabam için bir güç de bu aynı zamanda. Çok teşekkürler, iyi yıllar:)

      Sil
  7. Bu nasıl bir anlatım...Emin olun, bu yazınızı da keyifle okudum. Betimlemelerle bezenmiş bu harika yazınız için sizi kutluyorum. Beyninize, kaleminize sağlık olsun.
    Ayrıca yeni yılınız kutlu olsun. Sağlıklı, mutlu seneler diliyorum size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim; bunları sanatla ilgili, hayata dokunan sizden duymak pek şahane. Ben de yeni yılınızı kutlar, sağlıklı, sanatla içiçeliğin artıp eksilmediği ve aktivitesi bol bir yıl dilerim.

      Sil
  8. Garip ama güzeldi bence:) Evet yeni yıl hoştur, gelen gideni iyi ki de pek aratmaz. Eminim ki hoşça gececek yıl, ve senin kendine has yazılarını okumak da şahane olacak... Mutlu yıllar:)

    YanıtlaSil
  9. Kim bilir 2023 nelere gebe ve biliyorum ki sen o anları gene muazzam bir kelimeler bütünü ile aktaracaksın. İyilik, güzellik, sağlık, mutluluk, aşk ve keyif bahçende daim olsun. Yüreğinin sarılı olduğu pamuklara zeval gelmesin. Seni seven kalplerde yeşeren mutluluk, sihirli fasulye filizi misali, büyüyüp gelişsin, yağmurlar olup, evrene karışsın... Velhasıl buraneroscum, bu yıl da geçen her bir yılın gibi sana yarasın. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herhalde bir yeni yıl başlangıcında alınabilecek en güzel hediyelerden biri bu şahane yorum. Nasıl bir gülümsemeye sebep olduğunu anlatamam, çocuk sevinçlerim el çırpıyor. Çookkk teşekkür ederim ve aynılarından dilerim:)

      Sil
  10. o ailenin hınzır ama en sevilen bireyi gibi bir anlatım tarzınız var, tebessüm etmekten okumak imkansız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım öyleyim, çok teşekkür ederim:))

      Sil
  11. oh ne güzel bir yılbaşı akşamı olmuş, gönlünce :) sana, ennnn sevdiğin kadına ve tüm sevdiklerine iyi bir yıl diliyorum Buraneroscuğum :) sağlık, mutluluk, sanat, edebiyat, gezme-tozma eksik olmasın hayatından :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoookkk teşekkür ederim sevgili Şule, dileklerine de cümlemiz için diyerek katılıyorum:)

      Sil
  12. İyi seneler dileklerimi tekrarlamak için böyle nefis bir yazıya konu olan şahane yılbaşı akşamı hikayesini kaçıramazdım, yetiştim sonunda Sevgili Okul Arkadaşım! :))
    Yeni senenin sizin ve en sevdiğiniz hanımefendi için, gönlünüzce dilediğinizce mutlulukla geçmesini dilerim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çokkk teşekkür ederiz Sevgili Okul Arkadaşım:) Yeni yıl hoş bir başlangıca sebep oldu kesin, yaptığı yükleme bu yıl için çok hoş vaadlerde bulunuyordu, hissettirdi ve hissettim:) Onun verdiği gazla sanırım şu kış ayları denen bir kaçını da geçince güzel anlar, pek hoş sohbetler, yolculuklar yaşayacakmışım gibi de hissediyorum:)

      Ben de size, annenize ve evlatlarınıza sağlıklı ve mutlulukla geçecek bir yıl diliyorum:)

      Sil
  13. Enn Sevdiğiniz Kadın'la ve tüm sevdiklerinizle birlikte muhteşem bir sene sizin olsun değerli üstadım, kelimeleriniz bereketli olsun, film keyfiniz bol olsun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bi tanecik Mimoza'mız, senin kelimelerin daha bereketli olsun, artsınlar ama hiç eksilmesinler... Bir gün elime bir kitap alacağımı ve etrafıma " Biliyor musunuz bunları ilk okuyanlardan biri benim," diyerek çok hava atacağımı biliyorum... ve sana, biricik oğluna ve eşine sağlıklı, mutlu bir yeni yıl diliyor, sevgiler yolluyorum:)

      Sil
  14. Her satır öyle güzel hissettiriyor ki:))) Çok tatlı bir yılbaşı akşamı olmuş ve tam yeni yıl saatinde en sevdiğiniz kadını arayıp sevgiyi bu kadar güzel dile getirmek muhteşem bence:))) Yemekler, sohbet... okurken sanki ben de oradaymışım gibi o anı yaşadım:))))
    Bunu çok sık dile getiriyorum biliyorum ama masalsı anlatımınızı ve anı dolu dolu yaşamanızı gerçekten çok seviyorum ve bu bizlere okurken pozitif enerji veriyor:))))
    Yeni yıl en sevdiğiniz kadınla çoook tatlı geçsin:)))) Şekerler de çok güzel:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bu güleryüzlü dileklerin ve övgülerin için... ancak kendi yaşamını da yabana atma. Son derece enerjik , pek tatlı ve iyi yürekli bakışınla benden pek aşağı olmadığın da kesin:) Evet şekerler çok güzeldi, minik yüzeylerinde kimliklerini belirleyen meyva resimleri bile vardı:)

      Sil
  15. ohh sefanız olsun. Sevdiklerinizle güzel yıllar dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, ben de güzel yıllar dilerim:)

      Sil
  16. Yeni yıla huzurlu girilmiş, buna sevindim. Bardakları güle güle kullanın. :)
    Biz de eski yılı ailemle televizyondaki neşeli programlarla kapattık ve yeni yılı açtık. Bizim için de huzurlu bir gece oldu. Yılın devamı da hepimiz için böyle olur inşallah diyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:) Huzurlu bir gece şahane, tüm yılın gündüzlerine ve gecelerine yayılsın dilerim. Bu yıldan nedense pek umutluyum, yılın tüm zorluklarına rağmen inşallahların bir karşılığı olacak gibi hissediyorum:)

      Sil
  17. sevgili buraneros, iyi yıllar! en güzeli bu yıl olsun hatta :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Elisabeth sana da iyi yıllar! Yılı güzel kılmak sanki biraz da kendi ellerimizde diye düşünüyorum yaş aldıkça:) Senin için de en güzeli bu yıl olsun ve hatta gelecek yıllar öyle bir imrensin ki onlar da önlerindeki her yılı katlasın:)

      Sil
  18. Biz de de incik vardı, gerçi eşim her sene kandıra hindilerini anar ,bulamayacağını anlar , sonunda et gelir sofraya.
    Sevdiklerinizle güzel bir yıl dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada gelenek dışına çıkmak da gerek sanki, incik iyi bir seçim:) Çok teşekkür ederim, ben de ailenizle birlikte güzel bir yıl dilerim.

      Sil

İLETİŞİM İÇİN

laparagas@gmail.com

KATKIDA BULUNANLAR

Blogdaki yazıların tüm hakları La Paragas yazarlarına aittir.
Yazıların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP