14 Ocak 2023 Cumartesi

Özledik... Mi?



Bir bütün içinden öyle güzel bölümlere ayrılmış ki hem ince bir zevkin hem de görmüş geçirmişlikle eskiye sadakatin birleşimi muhteşem bir sonuç ortaya çıkmış... Hem klas bir restoran hem de keyifli mi keyifli bir kafe... Elbette ki kafe restoran diye bir kavram ve oluşum var. Bir çoğu özel bir yemekteymişiz hissini yaşatmazlar. Karın doyurmak için oradayızdan öte özel ve akılda kalıcı bir keyif anı değildir yaşanan. Ama Linville öyle değil. Romantik, çok özel, inisiyatifin tümüyle elimizde olduğu gerçek bir rüyayı en başında hissettiren, bizi hikâyemizin baş köşesine oturtan, yaşam çizelgemize iz bırakıcı bir çentik atan, adını unutulmazlar arasına yazdıran dördüncü boyuttan bir mekân. Bugünü geçmişteymişiz gibi yaşıyoruz. Öyle hoş bir boyut ki bu; kafe, restoran ayrımı yok. Adının başındaki Kafe tanımının da bir anlamı yok. Burası Linville.*





*Film Tadında Bir Öğle Yemeği!

8 yorum:

  1. Bu mekanı tanımıyorum, adını da ilk kez duyuyorum. Ama belli ki konuksever bir yer, konuklarında böylesine kalıcı izler bırakıyor.
    Ancak öyle güzel ve ince ayrıntılarla anlatmışsınız ki insan hiç bilmese de görme, tanıma isteği duyuyor.
    Bloğunuzda çok iç açıcı bir düzenleme var. Tebrikler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mekan Tiflis'de. Gerçekten bir masal yaşıyor gibi hissetmiştik, bahçesi falan çok hoş, yapraklar ve dallar neredeyse pencerelerden içeri giriyor. Müstakil bir yapı ama eski bir ev hiç bozulmadan restorana döndürülmüş, mutfağı da kocaman ve kuzunileri ev mutfağı havasında. Hatta biz gittiğimizde içeride gelin damat fotoğraf çekimi vardı ki şehirde yaşayanlar için de çok özel bir mekan.

      Çok teşekkür ederim, sizin övgünüz benim için çok kıymetli:)

      Sil
  2. Ne kadar güzel bir şarkı...Arka plandaki ışık oyunlarından gözümü alamadım. :)
    Konuklarını özel hissettiren bu kafe-restoranı, üstteki yorumu okuyana kadar ülkemizde sandım. Fotoğrafta da belli oluyor çok özel olduğu. Etkileyici anlatımla öyle güzel tarif ettiniz ki mekanı, Tiflis'e bir gitsek, kesin uğrarız. :)
    Paylaşım için teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  3. Çok hoş da bir klibi var şarkının. Tamara Tiflis doğumlu bir şarkıcı ve dizi oyuncusu. Şehrin çok daha popüler ve önerilen restoranları olmasına rağmen biz özellikle burayı seçmiştik ki kendisini keşfeden yol arkadaşımdı . Ve çok enteresan olansa ev sahibimiz hanımefendinin burayı bilmiyor olmasıydı. Yemek için gidilmese de dokusu bozulmamış bir eski ev olarak görülmesinde fayda var:) Rica ederim, bir faydam olduysa ne mutlu bana:)

    YanıtlaSil
  4. Yanlış hatırlamıyorsam blogunu Tiflis yazılarıyla takip etmeye başlamıştım:) Görmek isteyip halâ gidemediğim yer. Araya salgın girmeseydi o sıralarda gerçekleşirdi. Yine aklımızda ama grip salgınları korkutuyor doğrusu.

    YanıtlaSil
  5. Valla bu ara sanırım başka türlü bir covid var ve bir aya yakın yatırıyor insanları, ... o nedenle dikkate devam. Tiflis bir yere gitmiyor sonuçta. geçende kardeşim telefon almak için Batum'a aynı günde gidip geldi, yeni telefon almak isteyen Türk halkı orada çünkü çok ucuz, insanlar İstanbul'dan uçakla gidip alıyorlar, özellikle vergilerden kaynaklı ne kadar fark var anla yani:)

    YanıtlaSil
  6. Mekanın fotoğrafını ilk olarak telefonda görmüş vurulmuştum. Harika bir kare. Yan taraftaki film yazılarını başlıklarından kontrol ettim şimdi Leo Grande'nin de yazısı çıkmış bir mutluluk daha :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mekan görülesi, aslında ülke de, üstelik serbest dolaşımı aldılar ve Avrupa Birliğine de girerlerse kimlikle girebildiğimiz bu masal ülke de bize hayal olacak:) Filmleri ana sayfadan çıktıktan sonra oraya kaydediyorum.

      Sil

İLETİŞİM İÇİN

laparagas@gmail.com

KATKIDA BULUNANLAR

Blogdaki yazıların tüm hakları La Paragas yazarlarına aittir.
Yazıların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP