21 Ekim 2023 Cumartesi

Acaba...


Dün akşam sahilden kıvrılarak vardığım en güzel minicik parkta bana minik ve üç tekerlekli seyyar, camları buğulanmış arabasındaki sıcacık nohutlu pilavımı uzatmadan önce üzerine tavuk isteyip istemediğimi soran, arada sokak kedilerini besleyen, onayım üzerine didilmiş etleri nohutlu pilavımın üzerine yerleştiren ve damağımı zevkten öldüren, sohbet esnasında ülke ekonomisi üzerine cümleler kurarken karşılıklı; sessizce, çoğu öğrenciden para almadığını söyleyen ve bu arada turşu isteyip istemediğimi soran; çok az olsun onayıma "Ama çok güzel oluyor," diye yanıt veren ve hakkaten beni zevkten öldüren abiye teşekkür edip Afiyet'e vardığımda; henüz taze, ve önceki gün uğradığımda olmayan ve seçtiğim şu rengârenk, çok çok özel, beyaz ve koyu çikolata tabanlı, meyvemsi ve enfes -spesiyal- kurabiyeleri; Kadire Bozkurt'un muhteşem öykülerinin içinde bir fincan çay eşliğinde kaybolurken ve gökte enfes bir hilâl varken hangi sırayla ve hangi renkten başlayarak yemişimdir?


33 yorum:

  1. Sarıdan iki tane olduğu için ondan başlamışsındır diye tahmin ediyor ama bu tahminin içinde kendi düşüncelerimin payı olduğundan hareketle pilav üstü nohut tavuk olduğunu hesaba katarak çikolatalıdan başlayıp ağırlığı hafifletmişsindir diye ikinci tahminle gidiyorum. :))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarıdan iki tane değil, diğer sarı gibi görünen turunçgiller ailesinden birine ait.:)) Sonuçları pazartesi açıklayacağım Sevgili Dostum:)

      Sil
  2. Yine bir anınıza misafir olmuş gibi hissettim. Kitaba da bakıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin.:) Kitap kısa ama müthiş öykülere sahip... Senin pek hoş bulduğum üslubungillerden üstelik:)

      Sil
  3. Ben olsam en sevdiğim lezzeti en sona saklardım. Assolist en son çıkar hesabı. Yeşil ve kırmızıyı önden giderdi, ortada sarı ve turuncu, en sona beyaz kremalı ve bütün heybetiyle çikolatalı kalırdı... Yaa, canım ne kadar tatlı çekti şimdi 🫠🎂🧁

    YanıtlaSil
  4. Benim gözüm üzerindekilerin fıstık olduğunu varsayarak yeşile kaydı :) Kadire Bozkurt bu kitabıyla Vedat Türkali öykü ödülünü kazanmış ve beni çok sevindirmişti, gerçekten hak eden bir kitaptı çünkü. Size afiyet olsun ve iyi okumalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, kitap, elbette yazarın dili, ciddi ve ana meselelerin altına bıraktığı etkili mizah, çok çarpıcı ve etkileyici. En azından ben çok sevdim Leylak Dalı öğretmenim. Fıstık olduğu tahminiz doğru ama sıralamadaki yeri şimdilik meçhul:)

      Sil
  5. Ben olsam çikolatalıdan başlardım Sevgili Okul Arkadaşım. :)
    Sorunuza gelirsek, oyumu beyaz kremalıdan yana kullanıyorum. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oy sandıkları pazartesi açılacak ve hep birlikte göreceğiz sonuçları, Sevgili Okul Arkadaşım:)

      Sil
  6. Yetenek başka bir şey, böyle uzun soluklu virgüllerle desteklenmiş tek bir cümlede meramını bu kadar güzel anlatmak!

    YanıtlaSil
  7. Yanıtlar
    1. Senin oyunu da yeşil olarak kaydettim Özlem, pazartesi bakalım ne olacak:)

      Sil
  8. Kurabiyeleri ilk baktığımda dondurma gibi algıladım:)) Çikolatalıdan başlamışsınızdır diye yazayım:) Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  9. Çok teşekkür ederim, çikolatalı kayıtlara geçti:)

    YanıtlaSil
  10. anlatımın güzelliğiii:) bende çikolatalı diyorum:)

    YanıtlaSil
  11. Çok teşekkürler, çikolatalı olarak kayda alınmıştır:)

    YanıtlaSil
  12. yeşil, sarı, pembe, sarı, beyaz, çikolatalı olarak sıramı açıklayıp sonuçları heyecanla bekliyorum sevgili Buraneros :)

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Şule, biraz işlerim var, ama bu akşama, belki biraz daha erken açıklamış olacağım sırayı:)

    YanıtlaSil
  14. Of ben kesin karar veremezdim yaa. Kırmızı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet karar vermek zor fakat benim için şöyle kolay, çocukluktan beri bu tür durumlarda finale en yakıştırdığımı -sabırla- sona saklardım:)

      Sil
  15. Net göremiyorum fakat üzeri çikolatalı gibi duran ve bana Fransız eklerini hatırlatandan başlamışsındır diye düşündüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O şekliyle tarihe not düşülmüş oldu:)

      Sil
  16. Sıralama şöyledir: İlk olarak vişne aromalı olduğu düşünülen pembeden başlandı, ondan şamsfıstık esintili yeşile geçildi, oradan limon aromalı olana dönüldü, ondan koyu çikolatalıya ki portakal aromalı olanla çikolatalı güzel bir eşleşme oldu ve finalde ise üzeri beyaz çikolata ve katları arasında hoş bir krema olan orta sertlikteki kurabiyemsi pastaya çayın son yudumları eşlik etti

    Ve mutlu son:)

    Lakin bu böyle yarım kalmayabilir:)

    YanıtlaSil
  17. Tavuklu nohutlu pilava ve yanında Meksika biberi birde turşu suyuuuu :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamdır, yorum çok kışkırtıcı çünkü, bir dahakine soracağım abiye, varsa turşu suyu belki pilavı da duble isterim:))

      Sil
  18. Seyyar satıcı abiye ben de teşekkürlerimi ve selamlarımı gönderiyorum. Hem sokak kedilerini besle hem de çoğu öğrenciden para alma. O abiyle gurur duydum. Umarım iyiliğinin karşılığını fazlasıyla alır.
    Tabaktaki renklerin dans ettiği kurabiyeler çok hoş görünüyor. Sorduğunuz sorunun yanıtını da vermişsiniz. :)
    Afiyet olsun size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, abi harika bir adam, belki bir gün fotoğraflarını çekip yayınlarım. Kurabiyeler muhteşem, çok hoş bir dokusu var, sanki meyvalar rendenlenmiş tok bir krema ile harmanlanarak çikolata tabanların üzerine yerleştirilmiş gibi :)

      Sil
  19. Efenim sizi bilemedim ama ben olsam önce yeşili yerdim. :) Yeşile zaafım var, yeşili sevelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeşili seviyor, koruyor kolluyoruz da... Lakin buradaki durum farklı, hem okuyor, hem yiyor, hem de tüm bu işleri zamana yayıyoruz, yani bir pasta -ki iki lokma olarak düşünelim- ile diğeri arasındaki aralık bayağı uzun oluyor:)

      Sil
    2. Ya evet nasıl yapıyorsunuz bunu? Kitaba dalıp gidiyor musunuz, özellikle zamana yaymak için keyfi bilerek erteliyor musunuz? Okuma, çalışma, izleme süreçlerimin ilk 15dksında her şeyi silip süpürmüş oluyorum :)) H.

      Sil
    3. Aslında pek kolay olmuyor:)) Biraz elimi uzak tutarak, farkında olmadığım anda birden gitme teşebbüsünde bulunan elime engel olarak, bir şekilde başarıyorum:))

      Sil

İLETİŞİM İÇİN

laparagas@gmail.com

KATKIDA BULUNANLAR

Blogdaki yazıların tüm hakları La Paragas yazarlarına aittir.
Yazıların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP