4 Haziran 2023 Pazar

Şımartan Bir Keşif


Güne dair geniş bir planım var,

hevesliyim de!

Şehire inmek ve biri bira, diğeri kahve için olmak üzere iki mekânda takılmak ve eğer sezon devam ediyorsa da bu eylemler öncesinde Düş Evi Oyuncuları'nda sahnelenmekte olan oyunu izlemek.


*

3 Haziran Cumartesi


Saçlarım için berberime doğru yürüyorum, aheste ve az önce aldığım kaşarlı milföylerin tadını çıkararak... Oradan dönüşte duş, akabinde hayal edilenlerin hayata geçirilmesi ve günün akşamında ise önceki yazıda bahsedilen şirin pastanede San Sebastian...


Saçlarda işlem tamam; teşekkür edip ellerine sağlık dedim berberime. Fikrim gökyüzü ile istişare halinde; hava yağdı yağacak. Tedbirliyim; alaylı meteorolog evden çıkarken koklamıştı havayı. Geldiğim caddenin paralelinden, yeşillikler içinden ve bulvara kestirmeden iniyorum.

Az önce, eğer doluysa berbere işinin bittiğinde haber vermesini söyleyerek yürüdüğüm ve  banklarında kitap okumaya bayıldığım minik parkın önünden geçtim.

Hedefimde enn sevdiğim kadının önerdiği ve geçen gün olmadığı için alıp yiyemediğim kaymaklı dondurma var.

Adımlarım aheste; coğrafyanın tadını çıkarıyorlar.

Yağmur ufak sinyaller gönderiyor.

Yağmurluksa sırt çantamda istirahat halinde.

Aptal ıslatan denir mi, gökten düşen küçük ve hoş damlalara?

O zaman ben aptalım; sevdim ufak dokunuşlarını, yağmurun.

Şehire inme fikrinden gittikçe uzaklaşıyorum. Şahane bir dinginlik bünyemi ele almakla kalmıyor, büyük de bir keyif bahşediyor bana. Mutluyum; şahane gün ben buna derim. Teşekkürler Cumartesi.

Süzülüyorum Tarım Kredi Kooperatifi'nin düzenine ve dekorasyonuna bayıldığım marketinden içeri. Şımartan tatlar rafında kalıyorum. Göz göze gelinen ilk an ve etkileşim içe düşen bir kor kadar yakıcı.

Aklım alınmış durumda.

O halde elde var bir!


Alışverişi kaymaklı dondurma, bir paket kesme şeker, bir litre yarım yağlı süt ve yeni tanıştığım, o ilk bakışma anında beni etkilemeyi başaran paketle tamamlıyorum.

Bulvardan tekrar ayrılıyorum, dondurmaya yumulmuş durumdayım; onu öneren enn sevdiğim kadına sevgiler yolluyorum.

Ve elbette blog dostlarıma özellikle kaymaklı dondurmayı şiddetle öneriyorum!

Bağ bahçeler arasında keyifle yürürken yeni tanıştığım paketi de açıyorum; çünkü dondurmayı az önce bitirdim, kutusunu da çöpe attım.

İlk defa gördüğüm bir marka Elle. Ayakkabı çantayı elbette biliyorum ama bu ne iş? Paketin içindeki her bir minik top da ambalajlı.

Yırtıyorum ilkini.

Bir ısırık...

Hımmmmmmmm!!!

Gittim ben!

Tamam minik topun dışı çikolata kaplı, alt gofret, ama gofreti aşınca da içeride akışkan bir çikolata; sup kıvamından bir tık daha şelale ve muhteşem bir kombinasyon.

Bitter tercih etmiştim çünkü o henüz raftayken, göz göze geldiğimiz o ilk anda, bir ışık yakmıştı zihnimde!

Denizin kıyısına iniyoruz; damaklarım fena şımarık; hep birlikte zevk içinde yüzüyoruz.

Sonra fikrim beni uyarıyor, heyecanlanıyorum. Damaklarım bir ortaklık teklif ediyor, tereddütsüz kabul ediyorum.

Ve yolumun üzerindeki ilk markete girip 4 gramlık minik paketlerdeki Nescafe Gold'lardan alıyorum.

O arada wafer ball'ları ufak ufak götürmekteyim...



Günün Ruhları Dürtükleyen Saatleri



Kanepedeyim, televizyon açık. Şaşkınım çünkü tekrar edeceğim üzere, uzun zaman sonra bir diziyi, dolayısı ile bölümlerini peş peşe izliyorum. Dördüncü sezona bu akşam geçeceğim; belki de beşinciye giriş yapacağım. Başta kadın karakter olmak üzere ikilinin ilişkilerine hastayım. Kadın karakter -benden ırak- hayal kurdurmalık. Lakin ufacık bile bir imrenmem yok, ah keşke diye bir kıyasım da. Sadece şansıma gülümsüyorum, bazı benzerliklere tebessüm ediyor, 10 yılı aşmış süreden bir çok enstantaneyi gözümün önünden geçiriyor, sürekli gülümsüyor, onca yıllık iyi ki'lerime yeni iyi ki'ler ekliyorum.

Sonra, bir sonraki sezon için ara veriyor ve Wafer Ball paketini elime alır almaz kurduğum hayali hayata geçirmek üzere kupaya süt doldurup üç minik şeker atarak onu mikrodalgaya yerleştirip, süreyi de iki dakika yirmi saniyeye ayarlıyorum. O krema tadında köpük oluştura dursun, ben bu kez dört gramlık Nescafe Gold'u, çok az sıcak suyla çözüyorum ve mikrodalganın ötmesinin ardından kahveyi süte usul usul eklerken bir yandan da karıştırıyorum.


Diziyi kaldığım yerden başlatıyorum. Biraz önce enn sevdiğim kadınla gezi planları yapmıştık ve tüm konuşma bir görsel olarak akmıştı zihnimden.

Wafer Ball'ı alıyor paketten ve çıkarıyorum minik ambalajından.

Yarısından ısırıyorum. Ortasındaki sıvı çikolata dilimin üzerinde yayılırken, bir yudum sütlü kahveyi gönderiyorum içeriye... Minik topun dışındaki katı, içindeki sıvı çikolata ve gofretin sütlü kahve ile buluşma hali muhteşem, ardından bu kez sadece bir yudum daha kahve ile damağı temizliyorum ve az önce zevkten ölmüş damağı yeni kombinasyon için hazır hale getiriyorum.

21 yorum:

  1. Dondurma ve o paketteki "tehlikeli" şeyi de not aldım :))
    Sonunda evde seyir keyifçilerine katıldın sende :)) Süper

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tehlikeleri sevelim, koruyup kollayalım:) Hep paribu cineverse yüzünden, Başka Sinema filmlerini getirmez olunca çaresiz kaldım:))

      Sil
  2. hah, mevcuttaki şahane atıştırmalıklar yetmedi, bir de waterball düşsün bakalım diyete girmeye çalışan zavallı Şule'nin aklına ! (dikkat et, diyette değil, diyete girmeye çalışan! zira henüz başarılı olamadım :P)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayynı şeyleri düşündüm yeminle :) Şimdi Tarım Kredi'ye gidince muhakkak bi waferball arayacak gözler el mahkum :)

      Sil
    2. Atalarımız bugünlerimizi görüp ne demişler sevgili Şule, battı balık yan gider. Yiyelim güzelleşelim o halde:) Sonra bol bol yürüyelim...


      Pişman olmayacaksın Üstad, hatta dark olmayanın da al bence...:)

      Sil
    3. Ve ben de aynı şeyleri düşündüm, bunlarla yaşayabilirim ama bu aralar cıssss!

      Sil
    4. Gramajı düşük, tüy gibi hafif. En azından merak gidermek adına test etmekten bir zarar gelmez bence; bir ayak frende olsun ama! Hem sevmemek de bir ihtimal...

      Sil
  3. Bir lezzetin keyfi bu kadar mı çıkarılır ve anlatılır, soruyorum size Sevgili Okul Arkadaşım? :))
    Ağız tadınız, lezzet keyfiniz daim olsun, biz de imrenerek okuyalım. :)

    YanıtlaSil
  4. Valla sevgili Okul Arkadaşım, suç babannemin, annemin, halamın, bir de büyük amcamın. Kalabalık, ortaklaşmayı bilen çok güzel bir ailenin çocuklarından biri olunca, üzgünüm ki elden başka bir şey gelmiyor:))

    Çok teşekkür ederim, hepimizin daim olsun:)

    YanıtlaSil
  5. İştahınıza maşallah diyorum. Sütlü kahveye 3 şeker ve yanında çikolata...Ben ki bir dilim baklavayı tek seferde bile bitiremiyorum. Mümkünatı yok şekerli kahveyle tatlıyı tüketeyim. :)
    Afiyet olsun size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben şekerle bir sorunum olmamasına rağmen, aslında çay, her tür kahve ve benzerlerini şekersiz içiyorum. Bu arada bir kendimi şımartma eylemlerinden biri:))

      Çok teşekkür ederim:)

      Sil
  6. Bu sıra seni okumak zevk mi azap mı bilemedim Buraneros :))) Zevk zevk, hiç azap olur mu ya bu yazılar, bu hayat..
    Ama az kilo verebilsem iyi olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben araba kullanmakla vedalaşınca ve çoğunlukla da yürüdüğüm için öyle bir derdim yok, dolayısı ile rahatça yiyebiliyorum:)

      Sil
  7. ama olmaz ki işyerindeyim nasıl akşam olacak şimdi. Hülya

    YanıtlaSil
  8. Akşama fazla bir şey kalmadı şunun şurasında, o anı beklemenin heyecanı da güzel bir şey sonuçta... umarım yanıltmaz:)

    YanıtlaSil
  9. İnsanın canını tatlı şeyler çektiriyor yazıların :) Afiyet bal şeker olsun. :)

    YanıtlaSil
  10. Teşekkür ederim; tatlı şeyler konuşalım diye... yoksa hayatın mevcuttaki halleri yoruyor insanı:)

    YanıtlaSil
  11. Selamlar :) Elle'yi kahveyle buluşturma fikrine bayıldım. Kendini şımartma sırası bizde artık :)
    Filmlerle bu ara arama kara kedi girdi, kedinin adı da youtube :)
    Düş Evi Oyuncuları detayı sinemaya alternatif olarak göründü gözüme. Böyle bir alternatife sahip olmanız da beni sevindirdi.
    Mutlu kalın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar:)

      Anlaşılacağı üzere ben de teselliyi televizyonda ve dizilerle buluyorum. Bugün bir umut yine baktım ancak vizyonda başka sinema yine yok:) Alternatiften memnunum ancak henüz açılış yapamadım, sezon devam ediyor mu ondan da emin değilim, önümüzdeki hafta ilk işim onunla ilgilenmek:)

      Teşekkür ederim, ve bilmukabele derim:)

      Sil
  12. Çikolata, dondurma olunca benim hayır demem mümkün değil:)))
    Bir de sizin anlatımınız o kadar güzel ki, sevmediğim bir şey de olsa yazıyı okuyunca, ''denemem lazım'' diye düşünüyorum:))) Arada kendimizi şımartmalıyız, gerçi ben çok yapıyorum o ayrı:))) Dizi keyfi bambaşka oluyor:))) O kadar güzel yapmışsınız ki, gülümseyerek okudum:)))
    Bir de şu detayı yazmadan geçmek istemiyorum:)
    ''Enn sevdiğim kadın'' diye yazıyorsunuz ya gerçekten hayran oluyorum, ne kadar güzel dile getiriyorsunuz sevginizi, hep mutlu olun:)))) Gerçek sevgiyi hisseden biri bu kadar güzel dile getirebilir duygularını:))))

    YanıtlaSil
  13. Çok teşekkür ederim, ne hoş şeyler yazmışsın... Kendimizi şımartmalıyız elbette. Aslında pandemi sürecinde televizyonla aram açıktı, pandemi nedeniyle evlere kapanmış olmayı sinemaların açılmasıyla yıkmıştım. Hayat normalleşince dizilere anca döndüm ben de. Muhtemelen dizi izlemeyle vedalaşacak gibiyim:) Artık daha çok hayata dokunma vakti... Yazın da tadını çıkarmak gerek:) Sen de hep mutlu ol, yazma coşkun ve şahane gülücüklerin hiç eksilmesin:)

    YanıtlaSil

İLETİŞİM İÇİN

laparagas@gmail.com

KATKIDA BULUNANLAR

Blogdaki yazıların tüm hakları La Paragas yazarlarına aittir.
Yazıların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP