12 Temmuz 2023 Çarşamba

Kalbimdeki Deniz

Telefonda ilkokul arkadaşımın mesajını görüyorum, bir mekân adı da var. Kısa! 17 Temmuz sonrasında ve saat 13'den sonra bizlerin belirleyeceği bir gün ve saatte bizi ağırlamak istiyor. Tüm grup davetliyiz...

Gülüyorum ve hemen geri arıyorum.

Yaa... diyorum, ben o pastaneyi bir kaç ay önce keşfettim. Önünden geçerken dikkatimi çekmişti; sonra günlerden bir gün daldım, çok hoşlandım ve hatta üzerine iki yazı yazdım ve orada bir sepetin içinde yumurtayken tanıdığım, sonrasında aynı minik, şirin sepete doğan iki yavru kumrunun adını da ben koydum: Engüç ile Mengüç.

Nasıl gülüyor doktorların bir tanesi...

Can arkadaşım.

Üstelik o sadece sınıf arkadaşım değil, ay farkı ile benden büyük olsa da aynı mahallede, bizim kiracı onların ev sahibi olduğu karşılıklı evlerde büyümüş, okul yolunu yıllarca aynı sokaktan bir kaç arkadaş ile birlikte arşınladığımız, Kuran derslerimizi yaz tatillerinde eli öpülesi Mümin Dayı'dan aldığımız bebeklik arkadaşım.

Diyorum ben hep çok tatlı bir hanımefendiyle, çalışanları ile karşılaştım. Bir keresinde bir hanımefendi daha vardı, onun da mekân sahibi olduğunu düşündüm. Demek arkadaşımızın eşiymiş.


Hoş bir buluşma olacağı kesin. En son öğretmenimizin evinde ve akabinde cenazesinde buluşmuştuk. Bu kez günü fazlasıyla eğlenerek ve coşkuyla yakıp yıkacağımızsa daha da kesin!


Durumla ilgisi olmayan alttaki  fotoğraf köprüden geçerken anında bir hikâye yazmıştı, bir kaç hafta önce. Kalplerimiz -onların haberi olmasa da- ortaklaşmıştı bu iki gençle... Sel sonrası denize akan derenin denizle buluştuğu noktada oluşmuştu bu adacık. Hallerine bayılmış, sanırım duygularını da en iyi ben anlamıştım.

Önceki gün gördüm ki yağan yağmurlarla yoğun bir akış olunca denize doğru; ömrü kısa ada da yok olmuş.

Fotoğraftan gençlerin haberi yok.

Bilseydim keşke, ada yok olacak...

Keşke bilebilseydim!





30 yorum:

  1. Fotoğrafa bayıldım 😍 İncesaz, ismi gibi ince ince anlatıyor hikayelerini... Bu da çok sevdiğim bir parça 🤗 Keyifli buluşmalar dilerim Sevgili Buraneros :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sevgili KuyruksuzKedi:) Parçayı yazıya koyduktan sonra kaç kez dinledim şaşarsın, onları gördüğüm an muhteşemdi. Yazar olsam yeni bir romanım çıkmıştı kesin:)

      Sil
  2. Ne güzel tesadüfler ama :)

    YanıtlaSil
  3. ne güzel ne güzel :) birlikte büyüdüğümüz arkadaşların yeri bir başka oluyor her zaman

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mahalle denen şey o kadar şahane bir şey ki Şule, bilirsin... Misal alnımda hâlâ izi olan bir dikiş var, o mahalleden... Doktora gidiş anına kadar olan tüm görüntüler zihnimde ki okula bile başlamamıştım daha. Halamın da içinde olduğu kızlar sokakta voleybol oynarlarken kafama gelen topla kaldırım taşına çarpmıştım alnımı, sonra bir taksiyle halamın kucağında, babannemle birlikte, gökyüzünü seyrederek gitmiştim doktora.:) Ben hiç büyümediğim için tüm arkadaşlarım çok kıymetli, iyi ki varlar:)

      Sil
  4. Ada ve denizi seyredenler çok güzel,
    Şarkı unutulmaz en sevilenlerden,
    Ve gülümseten tesadüfler...
    Harika Sevgili Okul Arkadaşım harika. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sevgili Okul Arkadaşım, siz de harikasınız. Varlığınız o kadar kıymetli ki, o kadar gülümsetiyor ki beni... Anlatamam şu an... ama bir gün anlatacağım kesin:)

      Sil
  5. Keyifli bir gün olsun toplantınız.

    YanıtlaSil
  6. Keyifli buluşmalar Buraneros. Ve Bora Ebeoğlu...gençlik idolüm. Bir yanda Tom Cruise vardı o senelerde bir yanda Bora Ebeoğlu. Bu ülkedeki en yetenekli sanatçılardan biri olduğunu düşünürüm hep. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Joe, hoş geldin:) Sevgiler...

      Sil
  7. Merhaba :) Kumrulu kafeyi ve kumruları anımsıyorum. Güzel bir buluşma olacak bu kesin :)
    Sondaki fotoğraf öyle güzel ki... Hikayesi "Bir varmış bir yokmuş zamanın birinde" diye başlayan masallar gibi. Bu masala Kalbimdeki Deniz çok yakışmış...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba:) Güzel öğretmenin güzel çocuklarıyız, buluşmalarımız bu buluşmanın da teminatı zira:) O fotğrafı o çocuklara ulaştırmadığım için o kadar üzgünüm ki anlatamam, tekrarı olmayacak bir andı işte, onlar içinde muhteşem bir anı olacaktı ki şu an hiçbir şeyden haberleri yok . Şarkı muhteşem, kaç milyon kere ve her seferinde tekrar tekrar dinlemişimdir bilmiyorum:)

      Sil
  8. Buluşmanıza ben bile heyecanlandım. Biz de pandemiye kadar lise arkadaşlarımızla şahane buluşmalar yaptığımız için bu olayın güzelliğini iyi bilirim. Ne mutlu size. Fotoğraf şahane, İncesaz her şarkısıyla daha şahane. Orhan Veli'nin Mahallemde Akşamlar şiirinden Bora Ebeoğlu'nun seslendirdiği İncesaz şarkısına bayılırım, sözler ayrı, sesler ayrı güzeldir. Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de lise arkadaşlarımla sık karşılaşıyor, görüşüyoruz ama ilkokul arkadaşları daha örgütlü, ben kullanmadığım için bana mesaj geliyor:) Yoksa whatsapp grubu var ki başka şehirlerde olan arkadaşlarımızda dahil, öğretmenimizi son ziyaretimize Avustralya'dan gelip katılan arkadaşımız olmuştu. Söz ettiğiniz şarkıyı daha önce dinlememiştim, teşekkürler:)

      Sil
  9. Fotoğraf da çok güzel keyifli buluşma haberi de öyle. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler... Buluşma bir terslik olmaz da gerçekleşirse, özellikle benim açımdan epeyi ilginç olacak:)

      Sil
  10. Fotoğrafın güzelliği 💛 Şarkı da çok manidar olmuş. Sayenizde yeni bir şarkı keşfettim. Neden daha önce dinlemediğim hakkında bir fikrim yok.😅 Arkadaşlarınızla keyifli bir buluşma geçirmenizi diliyorum. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fotoğraf anı bana günün bir lütfuydu, ıskalamam mümkün değildi. Ve şarkı da sanırım yıllardır böyle bir anı bekliyormuş:) Çok teşekkür ederim:)

      Sil
  11. Hatırlıyorum o pastaneli yazıları:) Ne güzel bir tesadüf olmuş. Keyifle toplaşın:)

    YanıtlaSil
  12. Sonuçta en kadim arkadaşlar, toplaşmanın çok keyifli olacağı kesin:)

    YanıtlaSil
  13. Eskileri güzelleştiren dostlar demek...
    Ahh ne keyifli olur!
    Fotoğraf olağanüstü güzellikte. :)
    Şöyle bir uğrayım dedim ve birçok güzel şeye denk geldim. Özellikle şarkıya bayılırım.
    Yazılarını okumayı özlemişim Sevgili Buraneros. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin, gözlerimiz hep seni arıyor pek değerli yazarımız, olsun ama anlıyorum ki okul dönemiydi, biz de seni özlüyoruz ama diyoruz ki elbette önce okul... gönüllüce katlanıyoruz tabii ki yokluğuna:)

      Sil
    2. Hoş buldum Sevgili Buraneros!
      Blog dünyasını bende özledim ne yalan söyleyeyim.
      Evet, kesinlikle okul dönemi girdi.
      Artık bu yıl üniversiteye hazırlanıyorum yani üniversite sınavına. Hiç vakit ayıramayacağım gibi de duruyor maalesef fakat olsun bir şekilde telafi edilir blog. :)
      Burayı da kıymetli arkadaşlarımı da özledim gerçekten.
      Ara sıra uğramaya çalışıyorum işte.
      Umarım her şey güzel gider tek temennim bu. :)

      Sil
    3. Sen derslerine bak, arada da buraya; tenefüs gibi ama:) Aslolan eğitim, sınavdan sonra şöyle derin bir nefes alır ardından yazamadığın süreçte biriktirdklerini şöyle bir dökersin... biz de keyifle okuruz:) Her şey güzel gidecek eminim, sen şahane bir gençsin, yolun açık:)

      Sil
    4. Ahhh umarımm. O derin nefesi içim rahat almak en büyük dileğim. :)
      Çok çok teşekkür ederim güzel düşüncelerin için Sevgili Buraneros! :)

      Sil
    5. Rica ederim Pek Değerli Yazarımız:)

      Sil
  14. Fotoğraf aşırı güzel:))) Keyifli buluşmalar hayatın tadı:))) Yazılarınızı okuduğumda hissettiğim başka bir şey de; zamanda yolculuk gibi, tanımlamam yanlış mı bilmiyorum ama farklı bir zaman gibi hissediyorum:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanda yolculuk doğru, kaç yıllar var satırların içinde; yazmaya başlayalı sadece 15 yıl, yaşananlar ve tanıklıklar çoookkkk yıl:))

      Sil

İLETİŞİM İÇİN

laparagas@gmail.com

KATKIDA BULUNANLAR

Blogdaki yazıların tüm hakları La Paragas yazarlarına aittir.
Yazıların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP