23 Mart 2021 Salı

Gram Altın Bulmuştum Dün Akşam Külçe Oldu

Aslında geçen yıl bir açık hava festivalinde rastlamıştım ve şaşırmıştım. Bir gram şarkıyla bırakmıştı Arte beni... Benimse içim gitmişti bu sempatik gruba. Devamını sonra hep aradım ve bir türlü bulamadım.

Beni ele geçirmişlerdi çünkü çocukluktan bildiğim şarkıları özünü hiç bozmadan, biraz da esprili bir tonda çalıp söylüyorlardı. Devamının olmamasına benden çok keyfim üzülmüştü.

Dün akşam buldum onları. Arte onlara özel bir kayıt yapmıştı ki gurur duydum. O ekranda olmak için bir şey olmak gerekti ve benim kanaatimi Arte'de onaylamıştı.

Tıkladım kumandayı ve izlemeye başladım. Birken iki, ikiyken üç oldukça modum coştu; o çoşku gündemi silip süpürmekle kalmamış olmalı ki kaybettiğim kendimi sürekli gülümseyen bir insan olarak buluyordum.

Benim kuşağımdan olanlar Anadolu Rock denen müziği ve gruplarını bilirler, sokak düğünlerinde çalan yerel grupları da... İşte aldığım tat buydu! Çooook eğlenceliydi ki yazmasam olmazdı. Üstelik bu şahane çocuklar Amsterdam'da yaşıyorlar. Klavye çalan ve aynı zamanda solist de olan kızımızın cilveli şöyleyişiyse çok tatlı.

Piyasaların panik halinin çığlık çığlığa olduğu, uluslararası fonların ve güçlü sermaye gruplarının perşembe-cuma günleri hisseleri gayet güzel yükseltip fasılalar halinde -hemen zengin olunabileceği hayallerine kapılmış- yerli yatırımcıların kucağına bırakmaları ile başlayan, yüksek fiyatlı döviz satışları ile devam eden ve ardından  bir adamın tuz biber ekmesiyle alabora olan, an itibariyle alttan alanların kârlarına kâr katmalarıyla daha da yoksullaşan memleketin hallerinden sonra ve topluca tırlatmaya az kalmışken...


Eminim ki iyi gelecek!

Konser sonuçta bitti akşam. Durmadım. Bol buzlu çift limon dilimli, bir tık M.Dry dokunuşlu bir cin tonik yaptım. Televizyonu 3D görüntüye aldım, 3D gözlüğü taktım... Ve baştan aldım bu hoş seyri.

Ülkemin kayıp zamanları için üzülsem de asla bu ülkeye dair umutlarını yitirmeyen beni gündemin gerginliğinden alıp, hayatın sıcacık kollarına bırakan şarkılarla, daha da çok sarıldım ülkeme.

 

O halde bugün Altın Gün.

Veeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..... Eller havaya!





*Arte nedir?

14 yorum:

  1. Sevgili Okul Arkadaşım,

    Altın Gün'ün verdiğiniz linkteki konserini severek dinledim.
    Bir itirafım var, grubun Anadolu Rock kısmına evet derim de saykodelik folk kısmı bir kaç şarkıdan sonra fazla tekrar gibi geldi ve beni biraz zorladı doğrusu.

    Şimdi size "Altın Gün" ile kesişim noktası bol bir başka gruptan söz edeyim "Barabar".
    Barabar'ın esas oğlanları tiyatro, sinema oyuncuları Taner Ölmez ve Serkan Keskin. Birlikte çaldıkları müzisyenler çok iyiler.
    İki sene önce kuruldu bu grup, genellikle çocukluğumuzdan aşina olduğumuz türkülerin orkestrasyonunu yapıp, çalıp söylüyorlar.

    Buraya Tıp Bayramında sağlık çalışanları için verdikleri ve İş Sanat'ta yayınlanan konserin linkini bırakayım.
    https://youtu.be/y_XFofryRkQ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Okul Arkadaşım,

      Link için teşekkür ederim, izleyeceğim hemen. Ben altını çizdiğiniz noktayla ilgilenmedim, tını ve coşku hoşuma gitti, bir treapi tadı verdi bana ve geçmişe, sokak aralarına kurulmuş çadırlardaki düğünlere götürdü, aslında okul çaylarında çalan okul orkestralarına falan da, bugün sürekli onlar çaldı ben oyna-ma-dım elbette ama renklendi gün, seviyorum o gün bugündür kendilerini ve başka albümlerini de dinleyeceğim:)

      Sil
    2. Valla ben bir kaç parçada omuzlarımı oynattım, kıpırdadım filan, keyifliydi yani. :)
      Bu çalınışların oynaklık hali, ritm tutma isteği insanın kafasını dertten tasadan uzaklaştıran tarafı. Çadır düğününü geçtim, düğün salonu konsepti bile uyar buradaki parçalara. :))

      Sil
    3. Ben de Barabar'ı izledim, çok hoştu yorumları ve türkülere kattıkları enstrümanlar ve ayrıca solistin yer yer teatral söyleyişini sevdim. Teşekkür ederim. Boşuna demiyorum bu ülkede umut var diye, oralara bakınca bu dünya başka, kafayı sıyırmamak için bakmak değil görmek lazım:)

      Sil
  2. Dinleyeceğim. Bakalım beni de gündemdem uzaklaştırmayı başaracaklar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz da uzaklaşmayı istemek gerek sanırım:)

      Sil
  3. Bana biraz Barış Manço'nun tarzını hatırlattı. Anadolu rock'a biraz mesafeliyim genelde ama zevkler farklı olabiliyor tabii:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barış Manço da özü aslında rock olmayan ama o dönemde Anadolu Rock olarak adlandırılan, özü ve sözü Türkiye tınılarına ait türün kurucu babalarından:)

      Sil
  4. Senin şu umudun, gelip gidip ona tutunuyorum.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzeldii :)
    Müzik zevkiniz çok güzel doğrusu :) Bu grubu tanıma fırsatı verdiğiniz için çok teşekkürler 🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de dinlemekten bıkmıyorum.:) Demek ki senin müzik zevkin de güzel. Teşekkür ederim. Sevindim hoşuna gitmiş olmasına, bu çocuklardan sanatın pek çok alanında epeyi var aslında!

      Sil

İLETİŞİM İÇİN

laparagas@gmail.com

KATKIDA BULUNANLAR

Blogdaki yazıların tüm hakları La Paragas yazarlarına aittir.
Yazıların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP