11 Temmuz 2024 Perşembe

Afiyet'de Bir Akşamüstü

Kırmızı Ruh'dan esinlenerek...




... sokağın tüm sesleri kesiliyor. Rüzgâr esmez oluyor. Dallarda yapraklar hışırdamıyor. Köpek horlamıyor artık. Kuş sesleri duyulmuyor. Kediler çıt çıkarmadan geçip gidiyorlar yanımızdan. Kapılar gıcırdamadan açılıp kapanıyor. Uzaktan gelen çocuk sesleri birden gelmez oluyor. Sadece rüyasında bizim hayatlarımızı tüm gerçekliğiyle ve vahşiliği ile gören gergedanın nefesinin sesi. Derin derin soluyan hayvan ikimizin de bilmediği bir dilde şiir okur gibi. Benim yaşadığım ağır işkenceler, onun fıtratına işlemiş vahşi göçler. Biz birbirimize anlatmasak da hepsi şu anda bu sokakta bir gergedanın rüyasında.

Gergedan zamanın tüm vahşetini yüklenip gelmiş bu sokağa. Bir zamanlar gelecekte olacakları sezen ve insanlığın tüm ağırlığını âciz bir kahramanına yükleyen düşüncesiz bir yazarın peşinden.

Sayfa 102

22 yorum:

  1. Trileçe, limonata, Mine Söğüt, Gergedan. :)
    Gergedan'a bir şans tanımalı demek ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mine Söğüt koleksiyoneri diyebilirim kendime Sevgili Okul Arkadaşım:) Bu öykü kitabındaki dil biraz oynak, ilginç, ben bayıldım elbette... Elde yoksa ve almak düşünülüyorsa yine de önce kitaba bir göz atılsın derim:)

      Sil
    2. Buraneroscuğum, Mine söğütle Nilay Örnek de Deniz Yüce Başarır da söyleşi yaptı, öneririm :)

      Sil
    3. Teşekkür ederim Şule, ilgileneceğim:)

      Sil
  2. Okuyacağım kitaplardan biri...
    Afiyet olsun, keyif baki olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Özlem. Cümlemizin keyfi baki olsun. Kitap ilginç bir kurguya sahip, sonuçta Mine Söğüt elinden çıkma:)

      Sil
  3. Uzunca bir zaman bloglara ara vermişliğin ardından 'buraneros'un satırlarında soluk almak ve yeniden başlamak adına ruha dokunan hoş alıntılarla motive olmak ne harika bir duygu!. Trileçe, limonata ve 'Gergedan', ten points! :)) Hep afiyetle, hep gönlünce kal!.. değerli dost :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler değerli dost, yazanı şımartan ne hoş cümleler ve puanlar:)) Tekrar tekrar teşekkürler ve bilmukabele elbette:))

      Sil
  4. Yazarı hep duyuyorum da daha okuma fırsatı bulamadım. Alıntı oldukça dikkat çekici. Paylaşım için teşekkürler. Tatlı da çok hoş görünüyor, afiyet olsun. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu pastanenin her şeyi hoş desem yeri, geçmişi unutturmuyor ve tüm ürünleri lezzetli. Çok teşekkürler:) Yazar özellikle bu kitapta kısmen farklı bir üslup kullanıyor, işte bu nedenle herkes sever mi noktasında şüphelerim var:)

      Sil
  5. çok sarsıcı bir kitap benim açımdan öyle diyebilirim:)
    trileçe ve limonata ikilisi lezzetli gözüküyor, afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yönüyle hiç düşünmedim okurken, ama yine de bir kitapçıda rasgeldiğinde göz atmanı öneririm, öykülerin kurguları ilginç:)

      Göründükleri kadar lezzetliler, çünkü gerçekler:)

      Sil
  6. Bir milyon balancuk oldum :) Teşekkürler.
    Gergedan şuan listemde yoktu ama listeye ekledim. Siz de bana ilham oldunuz ne güzel..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim:) Umarım seversiniz... spoiler vermemeye çabalıyorum ve başarıyorum:))

      Sil
  7. Yazarın gazeteci kimliğini biliyorum da kitaplarını alıp hiç okumadım. Şimdi baktım Google'a, epey kitapları varmış. Gergedan ve Deli Kadın Hikayeleri kitapları kendi gibi sıra dışı geldi bana. Diğer eserlerine de bakacağım.
    Okuyup bizimle paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Afiyet olsun size. :)

    YanıtlaSil
  8. Bütün kitapları sıra dışı dense yeridir. Adları ile vururlar zaten okuru. Mesela Madam Arthur Bey ve Hayatındaki Her Şey, sıra dışının âlâsıdır. Tam bir uç yazardır Mine Söğüt, ya çok sevilir ya da bu ne şimdi denebilir:) O nedenle almadan önce kitaplarına bir göz atmakta fayda vardır Nazlı Hanım:) Ben de çok teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  9. Yazardan hiç kitap okumadım, merak ediyorum, ne zaman okurum bilmiyorum😊
    Tatlıyı çok seven biri olarak Trileçe'yi sevemiyorum. Limonataya her zaman bayılırım, en sevdiğim içecektir. Çocukluğumda yaş pasta yerken yanında hep limonata isterdim😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarın tarzı biraz farklı o bakımdan bir gün bir kitabını okuyayım artık diye niyetlenirsen, önce eline alıp bir gözden geçir. Ben tatlılarda pek ayrım yapamıyorum, önemli olan doğru yapılmış olması ki benim gittiğim pastane çok iyidir:)

      Başka bir katkı kullanılmadan yapılan, iyi soğutulan ve içine buz doldurulmayan limonata da candır:))

      Sil
  10. Mine Söğüt'ten Kırmızı Zaman ve Madam Arthur Bey ve Hayatındaki Her Şey'i okudum, her ikisini de çok sevmiştim ama yazara devam etme konusu öylece kaldı (ki böyle çok sevince genelde seri olarak okurum) neden bilmiyorum. Zaten ilk okuyacağım kitabı seçerken de çok zorlanmıştım bir tutukluk var işte:) Gergedan'ı da gördüm ama kaldı bir şekilde, bakalım belki bir gün zamanı gelir:) Keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
  11. Gergedan da hoş , öyküler ilginç, sonuçta Mine Söğüt sitili, ben sevdim:) Aslında ben de bir yazarı peşpeşe okumayı pek sevmem, öyle okuduklarım çok nadirdir ki onlarda birbirinin devamı olan romanlardır genelde:) Çok teşekkür ederim, size de keyifli okumalar..

    YanıtlaSil

İLETİŞİM İÇİN

laparagas@gmail.com

KATKIDA BULUNANLAR

Blogdaki yazıların tüm hakları La Paragas yazarlarına aittir.
Yazıların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP