29 Temmuz 2024 Pazartesi

Kıskanılası Bir Yaz Akşamı-2

Yazının içeriği yazanın geçmişle kurduğu bağ ve bundan hoşnut olduğu kişisel, eski moda, duygusal ve gelenekçi tavrı üzerindendir...

*

Ve sonra blogundaki yorumuma cevap kısmında gördüğüm "Siz arabadan indikten sonra Arya, ilk anda şaşırmıştım ama düşününce keşke bizimle gelseydi gerçekten Ankara'ya, gidene dek sohbet ederdik" dedi, cümlesi fazlası ile gülümsetiyor beni..." sözcükleri ile sonlanmıştı yazının birinci bölümü.

Sonrasında sayılı gün çabuk geçer önermesi gerçekliğini bir kez daha gösteriyor ve biz kardeşlerimiz ve kankamızla onların seyahat dönüşlerinde bir kez daha buluşuyoruz.

Elbette bir rakı masası!

Onlar arkadaşlarının önerdiği bir ciğerciden söz ediyorlar, ben ilk seferde anlamıyorum ama sonra çok nadir gittiğim ve çok uzun zamandır da gitmediğim ve gitmeyeceğim -alkolsüz ve kebapçı- mekânı hatırlıyor, bunu enn sevdiğim kadınla paylaşıyorken de o başka bir yeri öneriyor. Garip ki bu da bilmediğim, aslında komşusu mekân favorilerimizden olmasına rağmen görmediğim, daha doğrusu dikkatimi hiç çekmemiş bir yer. 22 Ocakbaşı.

An itibariyle enn sevdiğim kadının lojmanı ile benim ev arasında bir nokta, aynı zamanda kardeşlerimizin oteline de yürüme mesafesinde ve denizin kıyısında.
 
Bana uyar.

Durumu kardeşlere de bildiriyorum.

Sonuçta buluşuyoruz, kardeşler ve kankam önce varmışlar doğal olarak. Benden az sonra da enn sevdiğim kadın geliyor. Hoş geldiniz sarılıp öpüşmeleri... ve donansın o halde masa...

O arada masayla ilgili ve ekranları takip eden garsonu ekran başındayken masadan kalkıp yakalıyorum, altını çize çize benim dışımda kimseden ödeme almayacaksın diyorum. O kızkardeşi kastederek hanımefendinin tembihlediğini söylüyor, bense diyorum ki onlar bizim kardeşlerimiz, dolayısı ile ben ne diyorsam o.

Görünüşte mutabıkız.

Mekân çok hoş. Meze repartuarı geniş. Bizim listemizde bir yer verebilir, tekrar gelebiliriz mekâna diye aklımdan geçiriyorum.

Ortam, dolayısı ile bizim masa çok keyifli, kankam benim sağ yanımda ve kendi dünyasında; sohbet tavan, sofra güzel, mevzular derin, ve her şey yolunda...

Saatler içinde ve kelimelerimiz akarken bir 50'lik ve bir 35'lik devrilmiş vaziyette. Zaman şiir gibi akmış. Akşamın serini henüz kendini göstermemiş, keyiflerimiz tavanda, sohbet tadından yenmemiş. Onlar sabah yola gidecekler ve ben kasanın önündeyim. Hesapta ödemeyi yapacağım! Hesap ödendi diyor şahıs. Keyfim kaçıyor ama bunu masaya çaktırmayacağım elbette... Ben sana ne dedim diyorum, o da diyor ki çok ısrar ettiler.

Çıkıyoruz mekândan, dünyam ters dönmüş durumda. Çocuklara teşekkür ettik mi diye soruyorum enn sevdiğim kadına çünkü durum kafama takılmış ve mekânın ipini de çekmiş vaziyetteyim. Öncesinde onlara otelin köşesinde sarılıp öpüşüp iyi yolculuklar diliyoruz ve kankam, adı muhteşem Arya, çok kelam edemesek de masada, o kendi dünyasında takılsa da sarılıp vedalaştığımız an muhteşem. Aramızda şahane bir duygu köprüsü var ve bunun kelimelere ihtiyacı yok.

Şimdi trenin durağındayız. Son tren gelecek.

Ve dönüş treni yok.

Enn sevdiğim kadını trene bindirip ben geri döneceğim. O ara görünüyor tren ve duruyor. Bir el beni çekiyor. Son tren!

Dönerim diyorum, olmazsa kardeşi ararım alır beni diyorum. Ancak elimdeki kelepçeyi sökemiyorum. Sabaha kadar uyumuyorum, o uyuyor. B.'de uyumuyor. Benedic yani. Benim kafa hâlâ son anda. Sabah oluyor. Karşımda mini kot şortu ve enfes bacakları ile enfes bir kadın, birazdan işe gidecek. Kapıdayım. İçgüdülerimi ve içtenliğimi kontrol edebilme şansım yok. Hayatımın en güzel vedalaşma anlarından biri daha. Ayaklarım yerden kesik bir süre ve sonunda yere basıyorlar ve uçar adımlarla istasyondayım.

Lakin garsonun yaptığını, ona yapılan baskılara rağmen silebilmiş değilim. Bir yazı yazmak içimden gelmiyor bir türlü, sert olacağını biliyorum. Taa ki dün bu hissiyatımı enn sevdiğim kadınla paylaşana ve ondan aldığım geri dönüşe kadar.

Biraz eski kafalı mıyım yoksa ben, diye düşünüyor ve çocukluk yıllarımın gözlemlerimle bana kattıklarına, mekânlarına, işletmecilik anlayışlarına, kolalı beyaz peçetelerine bir kez daha iyi ki diyorum.

Ve gerçekten ama gerçekten çok keyifli, sohbetli o masa için kardeşlerimize çok teşekkür ediyor, bi tanecik kankamın da yanaklarından öpüyorum.

Görecek günler var daha:)

23 yorum:

  1. hellooo sevgili buraneros sana bir mail attım sanırım görmedin.

    YanıtlaSil
  2. Yine şahane bir gün, yine şahane bir yazı 🌺🥰🦋

    YanıtlaSil
  3. Dostlar arasında sen ödedin ben ödedim tatlı tartışması hiç bitmez :) Alman sistemi yapın yahu, bölün ikiye :))))
    Sevindim güzel bir buluşma yaşanmasına! Nicelerine diyelim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konunun o kısmı kapandı zaten:) Yok biz yine de Alman sistemini almayalım:) Çok teşekkürler.

      Sil
  4. "Kıskanılası Bir Yaz Akşamı-2"başlığı hemen ilk yazıyı düşündürüyor okuyucuya. Belleğimi yokluyorum; Ne güzel kitaplar armağan etmiştiniz Arya'ya. O kitapları henüz okumayan çocuklar adına kıskanmıştım doğrusu.
    İkinci yazıyı da görünce hemen okumaya başlarken durdum bir an; Çerçeveye alınmış yazıya gözüm ilişti. " yazanın eski moda duygusal ve gelenekçi tavrı..."Lütfen Buraneros "yeni moda" ya uymak uğruna bu güzel tavrınızdan, alışkanlıklarınızdan vazgeçmeyiniz. Yeni'ler de öğrensin böylece...
    "Zaman şiir gibi akarken... " size beklenmedik bir sürpriz hazırlanmış. Merakla okurken "Acaba diyorum, yoksa güzel sıfatlı kadın mı hazırladı bu sürprizi, kadınca bir duyarlılıkla ?" Yeni garsonların boynu kıldan incedir bu tür farkındalıklara...
    " Görecek günler var daha" derken umarım girişimci arkadaşlarımızın çabasıyla bizler de 11 Ağustos'ta İzmir'de güzel bir gün yaşarız.
    Sağlıkla, mutlulukla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugüne kadar olmadıki bundan sonra da tavrımdan ve alışkanlıklarımdan vazgeçme ihtimalim sıfır Makbule öğretmenim. Ayrıca aynı durumun ikinci kez -kendi şehrimde-yaşanmasına da büyük bir ihtimalle fırsat vermem artık:) Temennim 11 Ağustos İzmir buluşmanızın da keyifle geçmesi. Bu tür buluşmalarla da blog ailemizin daha gelişmesini umuyor ve diliyorum. Sağlıkla, mutlulukla...

      Sil
  5. Sevgili Buraneros ağabeyciğim, n'olur bize de mekana da gönül koyma. Mekanın hiç suçu yok çünkü biz erken gidip onları zorla tongaya bastırdık yoksa tabi ki sen abimizsin ve senin yanında bizim sözümüz geçmez. Ama önümüzde nice buluşmalar var; arada bize izin ver ki bizim de buluşalım demeye yüzümüz olsun :) Şaka bir yana madem ki artık abi kardeş olduk önemli olan buluşmak, görüşmek gerisi teferruat :)

    Güzel geçen gecenin sabahı da pek güzel olmuş :) Nice güzel gecelere ve nice güzel sabahlara...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette gönül koymadım bendeki kıymetiniz de yerli yerinde, bunun iyi niyetli bir kaza olduğunu varsayıyorum, gençlik işte diyor ve konuyu kapatıyorum:)

      Sil
  6. Kıskanılası yaz akşamları tefrika roman haline dönüşüyor. :)
    Keyifli buluşmaları imrenerek okuyoruz Sevgili Okul Arkadaşım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Romanın sayfalarını çoğaltma niyetimiz baki, buluşma hayallerimiz de Sevgili Okul Arkadaşım. Muhtemelen yakın zamandaki bir yazımın içinde enn sevdiğim kadınla dün akşam neler konuştuğumuz da yer alacak:)

      Sil
  7. süper vallahi, ne güzel bir gece olmuş. Darısı hepimizin başına :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım bu sefer olağanüstü bir şey olmazsa, olacak Şule:)

      Sil
    2. ay hadi inşallah :)

      Sil
  8. Kıskanmadım yooo hiç kıskanmadım, yooookk yaa neden kıskanayım ki... Yok yok asla kıskanmam...Kıskanmak huyum değil... Aaaa ne dedim ama kıskanmadım ki :)

    YanıtlaSil
  9. Güzel bir gece olmuş, darısı tekrar buluşmak isteyenlere diyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Özlem, evet darısı tekrar buluşmak isteyenlere:)

      Sil
  10. Muhteşem bir gün olmuş😊 Böyle keyifli anları okuduğum zaman çok mutlu oluyorum😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel, mutlu olmana sevindim. Muhteşem günler için darısı başına diyorum:)

      Sil
  11. Yok, siz eski kafalı değilsiniz bence, sadece ödeme konusunda hassas düşünüyorsunuz sanırım. Garsona üzüldüm. İki arada bir derede kalmış.
    Şimdiki gençler, kızımdan duyuyorum, buluşmada bugün kendisi, başka zamanda arkadaşı ödeme yaparmış. Tabii arada samimiyet varsa...:)
    Güzel bir akşam geçirmişsiniz, önemli olan bu. Anladığım kadarıyla da buluştuğunuz dostlarınızla daha çok güzel anlar paylaşacaksınız gibi geliyor bana. Ne güzel, dostlar var olsun. Bir gün onlar da sizin misafiriniz olur.
    Bu içten paylaşımınıza teşekkür ediyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buluştuğumuz dostlarla kardeşlik ilişkisi kuruldu zaten aramızda, geçirdiğimiz iki gün de çok keyifliydi. Bir sorun yok yani:)

      Çok teşekkür ederim ben de size bu hoş yorumunuz için:)

      Sil

İLETİŞİM İÇİN

laparagas@gmail.com

KATKIDA BULUNANLAR

Blogdaki yazıların tüm hakları La Paragas yazarlarına aittir.
Yazıların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP