15 Mayıs 2023 Pazartesi

Baharı Bekleyen Kumrular

Son seçimde bile seçime katılan sol partiler olarak toplamda neredeyse %50'ye varan oy almak, ama iktidar olamamak?!

Tam da bizim ülkemize özgü bir durum. Hani desem baraj gibi engelleri olmayan bir ülke, eyvallah.

Oysa kendi ilkelerimiz temelinde ortaklaşmak varken, tırsmak ve defalarca denenmiş olmasına rağmen,

sağa rampa olmak.

Komik...

Çok komik.

Oysa asgari müşterek denen bir gerçek var sol terminolojide. Ama muhteşem de bir engel var.

Küçük olsun ama "ennn benim" olsun.

Hepimiz aynı kitapları okuyoruz neredeyse; sosyal demokratından en uçtaki Marksist-Leninist'ine, Enver Hoca'cıdan Mao'cusuna kadar.

Ama nedense "en çok ben bilirim," iddiasından kurtulup da bir asgari müşterekte buluşamıyoruz.

Ama ne yapıyoruz?

Sağa rampa ediyor, onların bir kısmı ile işbirliği yapıyor, talepleri ile ortaklaşıyor ve umut ediyoruz.

Sonuç?

Hüsran!



Şaşırıyor muyum?

Hayır.

Kapitalizmin dayatmalarına karşı olup, sosyal demokrasiye yakın durup, sana yakın düşünenlerle aynı çatı altında ortaklaşmayan, küçük olsun ama benim olsun tavrı?!

Enn ben bilirim üzerinden ayrışma ve bir sürü saçmalık.

Yıllardır tüy biter dilimde.

Aslında biter di...

anladım ki bir türlü muhteşem abilerin egolarını aşıp akıllarına giremeyeceğim,

vazgeçtim.

Solcuyum diyorsan solculuğunu bileceksin; dik duracak, gerektiğinde asgari müşterekte buluşacak, ilkelerinden vazgeçen hep sen olmayacak ama ideolojik akrabalıklarından da çekinerek ve kapı arkalarında fısıldaşarak, uzak durmayacaksın.

Çabalayacak, tırsmayacak, hep sağa selam çakmayacak, direneceksin.

Ve son seçime bakıp bir kez daha düşüneceksin;

cumhurbaşkanı adayımız %50'yi zorlarken ve biz -solun tüm renkleri- ayrışa ayrışa çoğalırken neden hep aynı hüsranı yaşıyoruz diyecek,

ve sorgulayacaksın!

17 yorum:

  1. Maalesef sorgulaması gerekenler sorgulamıyor, üniversite öğrenciliğimden beri aynı şeyleri yaşamak, bir milim bile ileri gidilmediğini görmek çok yaralıyor beni. Ego denen şey çok acaip, eskilerin deyimiyle encamımız hayrolsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle encamımız hayrolsun, çocukluğumuzun haricinde güçlü bir ortaklaşma olmadı ne yazık ki. O ortaklaşmanın sebebi de baraj olmamasıydı... Bu seçimde bile en güvenilir, romantik ve aklı başında sandığımız yeni TİP dahi ayrı liste ile kendi ismini kullandı ve kıl payı dört kişi sokabildi meclise ki o da en az iki puana sebep oldu..

      Sil
  2. Sonuç benim içinde hüsran oldu...
    Rüşvetçi politikacıları, düzenbazları, hırsızları ve hainleri seçen halk kurban değildir, Suç ortağıdır!
    George Orwell

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umudunu yitirme Özlem, 15 gün sonra o bahar gelebilir, el birliği ile etrafımızdaki insanları sandığa sürükleyebilelim yeter ki:)

      Sil
    2. Astrologlar öyle demiyor ama.....

      Sil
    3. Ağbimin oyunu ben kullandım engelli olduğu için, azar da işittim kendisinden hemen çıkmak istiyor kabinden ben daha kağıdı katlamaya çalışıyorum, neydi o partiler öyle:))) annemi de götürdüm. Romanlar la birlikte kullandık , hepsi malum kişiye attı,

      Sil
    4. Her şey sandığa gitmeyenlere bağlı... bir de oylara sahip çıkılmasına... Çünkü şöyle düşün tüm gücü elinde bulunuduran istediği manipülasyonu yapan, yaptırabilen bir gücün % 0,5 civrı bir oyla seçimi kazanamayıp sonlandırması akla uygun mu? Onu %50 artıya tamamlama güçleri ve cambazlık becerileri yok mu? Şüphe çekmemek için kaybettikleri bir seçimde daha büyük olan bir farkı küçük tutarak ikinci turdaki çalmaya -zaten fark çok küçüktü mantığı yaratarak- kılıf hazırlamış olamazlar mı? O bakımdan katılım sayımızı artırmamız çok önemli:)

      Sil
  3. çok üzgünüm. kırgınım...bu sefer gerçekten umutlanmıştım, yalan yok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz umutlanmıştık, bir opsiyon bıraksak da... Ama çıkan sonuç tüm hile ihtimallerine rağmen umutlu; eğer bizim bir kısım beyler ve bayanlar üşenmez, aksine inatla sandığa giderse ve artık tek hedef olduğu için kazanılma ihtimali çok yüksek Şule, sıkma canını:)

      Sil
  4. Bu seçimde tüm sol bir aradaydı. Ama bunu gören sağ ise hiç olmadığı kadar birleşti. Bizim aslında bu koyu milliyetçiliği bu koyu yobazlığı yenmemiz lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah keşke kendi sol ittifakları içinde ve tek ya da iki ayrı listede olsalardı ve hedefte ortaklaşsalardı Sevgili Dada, o zaman silme alınırdı bu seçim. Ne yazık ki küçük yüzdeler halinde de olsa bölünen oylar zarar verdi... Çünkü 3'erli iki grup iki ayrı ittifakta, iki tane de ittifaksız giren parti olmak üzere toplamda 8 sol parti vardı seçimde... ve bir de CHP:)

      Sil
  5. Doğru söze, sözlere ne denir? Devam edeceğiz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle devam edeceğiz Sevgili Okul Arkadaşım...

      Sil
  6. Tam bir hayal kırıklığı oldu. Bir umut, beklemiyordum bu sonucu. Şimdi ise bir yanım umutlu diğer yanım...Neyse artık, bu son virajda pes etmek, yılmak yok.
    Paylaşım için teşekkür ediyorum size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de size teşekkür ederim, kesinlikle pes etmemek gerekiyor ve sandığa gitmeyecekleri de sürükleyerek götürmek lazım, kazanmak çok uzak değil, yılgınlığa yer yok ve sadece biraz emek:)

      Sil
  7. Tezinde çok ısrarlısın ve haklı olabilirsin. Ben ise dediğin gibi yapılsa da yine kıl payı geride kalacağımızı düşünüyorum. Vallahi bıktım bu yorucu ikilikten. Dada'ya katılıyorum, yenmemiz gereken başka şeyler var. Ve bunu vazgeçmeden, pes etmeden gündelik hayatlarımızda uygulamalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer yazıya yazdığım yorumdaki hayal gerçeğe dönüşürse emin ol işlem tamamdır, katılım düşük kalırsa iş zor.... diğer seçmenin koşarak ve örgütlü bir biçimde sandığa gittiğini görmezden gelemeyiz, ona rağmen bu kez başaramadılar:)

      Sil

İLETİŞİM İÇİN

laparagas@gmail.com

KATKIDA BULUNANLAR

Blogdaki yazıların tüm hakları La Paragas yazarlarına aittir.
Yazıların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP