13 Ekim 2022 Perşembe

Ara Sıcak Tadında

Geçen hafta cumartesi dışarı çıktım, değişen tansiyon ilaçlarımın takibi gereği günlük ölçüm için doktoruma gideceğim. Bizzat kendisi ölçmek istiyor.

Düştüm yola.

Ayak sinyal veriyor ama ben çivi çiviyi söker modundayım.

Dönüş yolunda o yalvarıyor, ben umursamıyorum. Mesafenin çok uzak olmaması ölçüm de her gün kaç kilometre yürüdüğümü hesaba dahil etmiyorum.

Sonuç itibariyle o gün öğlenden beri sol bacak grevde.

Allahtan bilgisayar icat edilmiş. İşi oradan hallediyor, aynı anda da sosyal yaşama katılabiliyorum, dolayısı ile günler kolay geçiyor.

Doktordan randevu aldım elbette ama o da bu cuma gününe.

Bu arada Amsterdam vizyona girdi. İzleyip yazacaktım oysa; sözünü de vermiştim.

Halime acıdıklarından mı yoksa bana kıymet verdiklerinden mi bilmiyorum; bugün bir baktım seans sayısını düşürseler de ikinci haftaya uzatmışlar.

Seviyorlar beni demek; mahcup olmamı istememişler.

Bu sabah youtube'a niye bakma gereği duydum hatırlamıyorum ama o benim durumumun farkındaymış ki önüme bir gezgin gencin Tiflis çekimlerini koydu.

Bu tip pek popüler olmayan, kendi halinde şehirleri seviyorum.

O gencin gittiği taşrada bir minik yerleşimdeki kuleler onun kadar benim de ilgimi çekti. O sonra benim en bayıldığım bir şeyi daha yapıp trenle bir başka şehire geçti.

Bu arada Tiflis Gar'ına bayıldım.

Bir kaç videosunu daha izledim gencin. O arada bir ışık yandı bende; Tiflis Bakü hattı için. Erivan zaten plan dahilindeydi ki pandemiye mağlup olmuştu.

Öğlene doğru telefonum çaldı.

Salonda şarzda unutmuşum, tek ayak üstünde de yetişemezdim.

O beni hep sabit telefonumdan arar.

Oğlana seslendim, getirdi. Tahmin ettiğim üzere enn sevdiğim kadındı. Hızla yürüyordu. Eski bir apartmanı bir kez daha incelemişti ve anlatıyordu. Laf lafı açtı tabii ki ve bir başka toplantısı için başka bir noktaya gitme yolundaydı. O arada başka binaları da konuştuk.

Sabah izlediğim videoları ona atmıştım ve haberdar ettim.

Hani bizim kaldığımız ve bayıldığımız evden Spar'a doğru yürürken minik ve eski bir manav vardı ya, dedim. Onun içinden de çekim yapmıştı genç. Sonra Tiflis-Bakü treninden söz ettim.

Bu sabah en kararsız kaldığım şey söz konusu reklamı yayınlamaktı ki sürekli baskı yapan vicdanıma da hak verdim. Kripto para benimsediğim ve ilgilendiğim bir uğraş değil. Yayınlanma süresinin son 15 dakikasına kadar bekledim, tartıp biçtim.

Sonra şöyle bir ses çınladı içimde; Lösev ve Darüşşafaka bağışçısı olarak zaten reklamdan elde ettiğin gelirleri de onlara aktarmıyor musun?

Çok zor bir dengeydi; reklam yazısı yüzünden sebep olup da bir tek kişinin hayatını kaydırırsam düşüncesi.

Biraz da o nedenle bu yazıyı öylesine yazdım; o blogrollardan kalksın ve ikinci sıradan itibaren görünmez olsun, diye.

Haaa... bir de dün bir şarkıcıya ilk kez rastladım Spotify'da ve bayıldım ve saatlerce dinledim.

Dün akşam enn sevdiğim kadınla gitmeyi düşündüğümüz, Michelin yıldızı almış fine dining restoranlar üzerine konuşurken ve fiyatları görünce ne o kuş mu konduruyorsunuz manasında da eleştirirken, ona da söz ettim Güler Özince'den. O zaten biliyormuş. Şarkı şöyleyiş tarzını çok sevdim ve en çok tekrarı da şu şarkısına yaptırdım... ve az önce yüklediğim videosuna da bayıldım.



Yazının devamı için buradan lütfen...

16 yorum:

  1. Geçmiş olsun, keşke tiflis videosunu da adres olarak belirtse idin izlerdim. Güler hanımı bende ilk defa dinledim, sağol paylaştığın için.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim::) Seni kırar mıyım hiç:) Ayrıca Tiflis'le ilgileniyorsan ve daha önce fark etmediysen, blogun sağ tarafındaki Yoksa Çok mu Sevdik Biz Tibilisiyi görselini tıklarsan epey bir fotoğraf var orada da... Rica ederim, Güler Özince müthiş.

    https://www.youtube.com/watch?v=uxt-qXjs8do

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun dikkat edin kendinize. Şarkı güzelmiş umut kayanın mor yazmasını hatırlattı Bana. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Hülya. Umut Kaya da bilmediğim bir şarkıcı:) Şimdi Mor Yazma'yı dinlemek için youtube doğru yol alıyorum. Teşekkürler:)

      Sil
    2. sevdiğim bir şarkı hatırlattın iyiki gidip bende dinleyeyim...

      Sil
  4. Sevgili Okul Arkadaşım geçmiş olsun, mevsim değişimindendir tansiyon sıkıntısı belki de, ayak da onu takip etmiştir deyip teselli vermeye niyetlendim, ama sanırım siz zaten konuyu ciddiyetle izliyorsunuz, kolaylık ve şifa diliyorum. Tansiyonda ilaç değişimi alışana dek zorluyor insanı, yakınlarımdan biliyorum.
    Şarkı çok tatlı geldi sabah müziği olarak, teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Okul Arkadaşım, çok teşekkür ederim. Tansiyonda bir sıkıntı yok, uzun zamandır kullandığım ilaçların yakın zamanda böbreklerime zarar verdiği gibi bir kanaat oluştu doktorumda ki benim hissettiğim bir şey yoktu, bir dahiliyeciye yönlendirdi o da aslında birini sabit tuttu ikincisi için de aynı markanın başka ilacını yazdı, bir süre izlemek istedi değerlere olumsuz bir etkisi oldu mu diye. Yoksa tansiyonla aramız iyi, mevsimler bile bozamıyor:)

      Rica ederim, diğer şarkıları da pek hoş:)

      Sil
  5. Geçmiş olsun, şu tren işine bende bir bakayım ya, hoşuma gitti. 🤭

    Güler Özince'yi ilk kez sizden duydum bakalım nasılmış?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:) Tren bi tanedir:)

      Sil
  6. Şarkı ne kadar tatlı, güzel:))) 2. kez dinliyorum, çok sevdim, büyük ihtimalle instagram hikayemde kullanacağım:) Sayenizde şarkı keşfetmiş oldum:)))
    Bu arada tekrar geçmiş olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok beğendim, tüm şarkılarını, güle güle kullan:) Tekrar teşekkür ederim:)

      Sil
  7. Çok geçmiş olsun.
    İstediğiniz filmin uzatılmış olması da sevindirici bir haber olmuş.
    Şarkı önerisi için de teşekkürler.
    Huzurlu akşamlar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Hiç sorma kısmet işte, muhtemelen giderim diye düşünüyorum. Bu şarkı ve diğer şarkıları da pek hoş.
      Ben de sana huzurlu akşamlar dilerim.

      Sil
  8. Çok geçmiş olsun öncelikle.

    O yazıyı yayın gününde görmüştüm, hala Boomads reklamlarının olduğunu bilmediğim için ve yazı sonundaki notu görmediğim için baştan acaba hack durumu mu var diye düşünmüştüm. Neyse ki öyle bir durum yokmuş, gelirini bağışlayacak olmanız çok değerli bence.

    Şarkı için de teşekkürler, hemen dinlemeye geçiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, şu an her şey yolunda gibi. Bir filmi kaçırdım o yüzden ama ikinci bir filmi kaçırmaya niyetsiz gibiyim, Pazar günü test etmeyi planlıyorum:)

      Rica ederim, Mariza iyidir:)

      Sil

İLETİŞİM İÇİN

laparagas@gmail.com

KATKIDA BULUNANLAR

Blogdaki yazıların tüm hakları La Paragas yazarlarına aittir.
Yazıların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP