27 Kasım 2009 Cuma

Son Ültimatom

Bu filme evvel zaman önce bir bayram günü, nostaljik bir bayram keyfi için, tam da harçlıkların bayramlıkların cebinden iki film birdenli ''10.30'' matinelerinde sinema gişelerine aktığı yılların tadında bir heyecanla, özellikle günün en erken seansını tercih ederek gitmiştim.

Filmi, yıllar önce yine bir bayram keyfi olarak aklıma kazınmış ''İtalyan Usulü Soygun'' daki hazla ve sıklıkla için için kıkırdayarak, aynı çocuk coşkusuyla ama bu kez bir yetişkin olarak izlemiştim; tıpkı bizim tarafa alkış tutan bir izleyici gibi...

Sinemadan çıktığımda; yine bir bayram gününde, bu duyguyla izlenmiş bir film daha olur mu hayatımda diye düşünmüştüm. Yani arkadaşlar, bir bayram gününde tüm aile keyifli bir sinema günü geçirmek istiyorsanız (gazozunuzu ve patlamış mısırınızı unutmayın) seçiminiz bu film olsun. Yoksa, sinema keyfi adına çok şey kaçırmış olursunuz. Ki bu filmin etkisiyle, daha sonra serinin önceki filmlerini bu kez dvd den izledim. Ama Paul Greengrass'ın yönettiği serinin iki filmini; diken üstü bir heyecanı sürekli ayakta tutan hareketli kamera kullanımıyla izleyeni bütünüyle filmin içine sokan, aksiyon sahnelerinde oyuncuyla birlikte sizi de koşturan özel anlatımı açısından daha çok tercih ettiğimi özellikle vurgulamak isterim.

Aksiyonu ve ajan filmlerinin incelikli olay örgülerini ve merak ettiren sorularını seviyorsanız, bayram keyfinize katık edin Son Ültimatomu. Hatta Bourne serisinin tamamını ve (tercihen) bu filmden geriye doğru!

Benden söylemesi...

Not: Serinin diğer iki filmi; Geçmişi Olmayan Adam ve Medusa Darbesi

1 yorum:

  1. Sinema üzerine yazılar yazan bloglara rastlamak çok eğlenceli. Özellikle beni ekleyen bir arkadaşın olması da bu keyfi ikiye katlıyor.
    Hemen listeye dahil oldum ben de. Yazılara da keyifle bakacağım müsait bi vaktimde ama Ultimatom yazını bir çırpıda okudum onunla ilgili yorum yapayım.
    Seriyi 1 hafta süre içerisinde izledim sanırım. O kadar övdüler ki, HD olarak indirdim hepsini ve arka arka izledim kısa süre zarfında.
    Ya bende bir problem vardı, ya da beklentilerimi tavan yapmıştım. Çünkü 3 filmden de beklediğim keyfi bulamadım. Ya aşırı aksiyon bekledim ya da ne bileyim bekledim galiba bir şeyler yav. :D
    Aksiyon olsun çamurdan olsun mantığında, en dandik filmleri bile aksiyon varsa kesinlikle izlemeye çalışırım, gişe amaçlı olanları da izlettirmeye çalışırım beğendiğim için, yani aksiyon tam bana göredir, ama bu seride öyle olmadı. Bi' türlü beni kendine çekemedi vallaha. Yapacak bir şey yok. Acep bir kez daha mı şans versem?
    1mbit'le izlediğim filmi tekrar indirmek koyar belki ama hızlı bağlantısı olan birini kafalarsam neden olmasın? :D

    YanıtlaSil

İLETİŞİM İÇİN

laparagas@gmail.com

KATKIDA BULUNANLAR

Blogdaki yazıların tüm hakları La Paragas yazarlarına aittir.
Yazıların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP