Şimdilik kısaca...
Yemin töreni için sabah erkenden kardeşle yola çıkıyoruz. İstikamet Amasya. Orada bizi bekleyen bir asker var; benim küçük oğlum, o uzun boylu yakışıklı bir dev. Askerliğe veda zamanı, tezkere bizi bekliyor. Üç harfli sabahın derinliğine doğru uçuyor, bu kez daha özenli sürücü, ceza tuzaklarına düşmeyecek.
Sürücü sabah çorbasını yola çıkmadan ve bizim mahalleden henüz ayrılmamışken içti, benim başka planlarım var. Yol keyifle akıyor. Tugaya yaklaşıyoruz, zamanlamamız yine muhteşem. Arabayı park ediyor, tugayımdan içeri bir kez daha adım atıyoruz. Tören alanına kadar insan öbeği, anneler, babalar, kardeşler, halalar, teyzeler, yavuklular ve aile büyükleri coşkulu. Alan koskocaman, tezkere alacak asker birlikleri muhteşem, birazdan tören alanını dolduracaklar. Düzenli bir biçimde gelmeye başlıyorlar ki beni bile şaşırtıyorlar; sanki kısa dönem askerleri değiller, çakı gibiler ve muhteşemler. Buradan hemen bir sıçrama yapıp günün bu anını biraz ileri sarıyorum.
Birliklerse koca alandalar ve muhteşem ve yakışıklılar. Biz şeref locasındayız kardeşle birlikte... Yerimiz ayrılmış.
Evet özeliz!
Alandaki askerler muhteşem, bunlar daha dün acemiydiler dense kimse inanmaz, ilerde bir tank var kullanılmıyor, tankçıya göz işareti yapıyor, karşılıklı gülümsüyoruz ve bu anı ben dışında kimse görmüyor.
Birlikler yerleşti, İstiklal Marşı muhteşem söyleniyor. Sonra ödül töreni başlıyor. Adı anons edilen Buraneros yerinden kalkıyor, gururlu adımlarla tören alanında yürüyor ve işaretlenmiş yerde duruyor, yüzü halka ve protokole dönük. Tugay komutanı tuğgeneral yanaşıyor, tiribünler pür dikkat, elinde çok özenle yapılmış iki ayrı kapaklı dosya var ve o iki kapağın sağında ve solunda 20 yaşındaki Buraneros ile 25 yaşındaki tezkereci oğlu var. İnsan gözüne yaşlar yaklaşıyor. Oğlu uzun boylu çok yakışıklı bir dev. Komutan enfes hazırlanmış dosyaları Buraneros'a uzatıyor ve poz için Buraneros'un yanında yerini alıyor, elindeki baba oğullu enfes çerçevelenmiş ve çok farklı aralıklara, uzun zamanlara ait iki kişilik fotoğrafa davet ediyor. Sonra muhteşem bir alkış tufanı... Aynı tugayda farklı zamanlarda askerlik yapmış bir baba oğul, tekler, benzerleri yok, komutan Buraneros'la bir fotoğraf daha çektiriyor, Buraneros çok teşekkür ediyor ve protokole doğru yürüyüp muhteşem bakışlar arasında koltuğunun diğerinde oturmakta olan kardeşinin yanına gururla oturuyor. Amca bu süreçte bu çok zor rastlanacak özel anın fotoğraflarını -telefonundan- ve oturmakta olduğu protokol koltuğundan da gururla çekiyor aile ve dostlar için,
ve bir canlı yayındaymışçasına paylaşıma sunuyor onları, elbette...
24 Mayıs Pazar
4 saat önce

yaaa ne hoş ve unutulmaz bir anı bu. gözün aydın Buraneroscuğum. Oğluşun da yolu hep açık olsun
YanıtlaSilÇokkkk teşekkür ederiz Şule. Dilerim öyle olur, atak bir çocuktur kendisi ve umarım yolundan sapmaz...
SilKalbin hala çarpıyor bence, gözlerindeki nem de duruyor olabilir, bence tabi. :)
YanıtlaSilVe evet çok özelsin(iz).
Görür müyüz acaba o muhteşem ikiliyi bir sonraki yazıda.
Tez derken geldi geçti zaman şimdi bolca anı dinleme zamanı. Ama en unutulmaz olanı aynı sahnede olmak. Ah ah! Sen galiba sıklıkla dile getirdiğin gibi, şanslısın ve hayatına değen herkese de şans getiriyorsun. Kaç evlada nasip olur babası ile aynı yerde askerlik yapmak ve yıllara inat çakı gibi sahnede olmak.
Uzun dönem askerlik yapmış nesilden olduğum için alışkınım, onlarda oluşmuş duygu konusunda tecübem var, 20 ay gerçek asker olmak nere onların ki kadar olmak nere. Onlar hiç cephe, çatışma görmediler, görmeyecekler de, şanslı nesiller:) Elbette bolca anlatacaklar, biz nesli anlayacağız ve havalarını da bozmadık, bozmayacağız da elbette. Evet aynı yerde askerlik yapma kısmı çok güzel, hakkaten de asker gibi davrandılar, kısa süre olsa da güzeldiler:)
SilGüzel yazınızı okurken beni bir anılar yolculuğuna çıkardınız değerli dost Buraneros. Küçük kardeşim askerliğini Denizli'de yaparken biz Burdur'da görev yapıyorduk. Yakın iki şehir arasında onu 3 kez ziyaret ettik, yemin töreninde bulunduk. Uzun boyu, yakışıklı görüntüsüyle çakı gibi bir asker olmuştu. Asker giysileri içinde toplu halde olunca herkes tek tip görünüyor, ayırt edemiyorsunuz.
YanıtlaSilAmasya Tugay Komutanının jesti, belge vererek sizi onurlandırması takdire değer. Baba oğulun aynı ilde Askerlik görevini tamamlaması ne güzel rastlantı. Askerlik anılarınız zenginleşecek.
Baba oğula iyi şanslar, başarılar diliyorum.
Selam sevgiler.
Çok teşekkür ederiz Makbule öğretmenim. Tugay'ın jesti muhteşemdi ki eğitimleri de kısa dönem olmasına rağmen usta işiydi. Komuta ekibini başta komutan olmak üzere ben de çok takdir ettim. Aslında kısa dönem, meslekleri olan profesyoneller için bir şans ancak askerlik de aynı zamanda profesyonelliğe doğru hızla ilerliyor ki bu da tartışılan bir konu. Ben ileriki yıllarda yeniden bir değerlendirme yapılacağını düşünenlerdenim. Bakıp göreceğiz. Çok teşekkür ediyoruz ve biz de selam ve sevgilerimizi gönderiyoruz sevgili öğretmenimiz.
SilNe mutlu size sevgili Buraneros :) Oğlunuzun da sizin de daha birlikte nice güzel, mutluluktan ağlamalı kutlamalarınız olsun 🙏
YanıtlaSilÇokkk teşekkür ederiz sevgili Annabell, cümlemizin kutlamaları hep dilediklerin kadar güzel olsun:)
SilNe mutlu bir anı. Çok duygulu.
YanıtlaSilKesinlikle ki kalabalığın duygularının yansıması muhteşem oldu, katılım çoktu, organizasyon da şahaneydi.
SilHarika bir anı olmuş, kuşaklar boyu unutulmaz...
YanıtlaSilKesinlikle Leylak Dalı öğretmenim, unutulmayacağından çok eminim, 20 ay gerçek askerlik yapmış biri olarak, hiçbir risk içermeyen bu kısa süreli askerliklerini anlatmaya doyamayacaklarından çok eminim:)
SilMuhteşem, unutulmayacak, duygulandıran bir anı ve her zaman hep gülümseyerek hatırlayacağınız bir gün. Baba oğul bu mutlu anın tadını çıkardığınıza eminim. Ne mutlu size ve oğlunuza😊🙏
YanıtlaSilOkurken çok mutlu oldum sizin adınıza😊
Böyle tatlı anlarınızın hep çoğalması dileğiyle🙏
Çok teşekkür ederiz sevgili Ece'ye. Kesinlikle çıkardık, aslında onlar için de eğlence, bir ay sürmeyen bir askerlik ki bence askerlikten bile sayılmaz. Fakat onlar günlerce anlatacaklardır bu "askerliği" ve bence çok da eğlendiler:)
SilNe güzel bir anı olacak sizin için. Allah bağışlasın yakışıklıyı mürüvvetini görelim hep beraber. Hülya
YanıtlaSilÇok teşekkürler Hülya, mürüveti konusunda an itibariyle sakiniz, biraz daha zamana ihtiyaçları var:)
Silne tatlı bi an. içinde ne çok duygu barındırıyor...
YanıtlaSilÇok teşekkürler Burcu...
SilKendi başıma gelmiş gibi duygulandım. Küçük beyin yolu açık olsun. Tebrikler ve gözünüz aydın. Gözlerinizin dolması en doğal hakkınız. :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederiz, muhteşem bir tören oldu biz için de, generalimiz de çok tatlı idi, ödülleri onun elinden alıyor olmak da şahaneydi çok mutlu olduk:)
Sil