10 Nisan 2024 Çarşamba

Fantastik Dünyadan Dönüş

Şöyle yazmıştım, kitabı aldığımda ve henüz okumaya başlamadığımda:

Blog arkadaşımızın emeğine, anime sevgisine, bir kitap yazmasına ve onun basılmasına ve bu yoldaki çabasına hayranım. Kitabını da bir merakla aldım. Blog yazılarından hareketle üslubu konusunda bir fikrim var elbette, fakat bu tür kitaplar okumayan ben için de şahane bir deneyim olacak bu. Sevip sevmediğim konusunda acımasız bir sonuç bildirgesi yayınlayacağım elbette... Yalnız şöyle bir tehlike var, düşüncelerini ve eleştirilerini kim olursa olsun söze ve yazıya döken de biriyim!




Tereddütlüydüm. Fantastik edebiyata uzaktım. Blog yazarı arkadaşımız Duygu'nun yazılarını okuyordum, zevk de alıyordum. Sonuçta onlar bir yazıydı. Romanı çıkınca alsamla almasam arasında bir süre kaldım. Umutlu değildim, daha çok da kendimden; çünkü bu tür kitaplara uzaktım, bir deneyimim yoktu ama blog arkadaşımıza bir desteğim de olsun istiyordum.

Ve kitabı sipariş verdim.

İlk sayfalarda biraz patinaj yaptım, çok sayıda karakter vardı ve genelde ben bu tür kitaplarda başlangıçta bunları nasıl aklımda tutacağım endişeleri yaşardım,

ve bir kez daha yaşadım.

Sonra ufaktan ufaktan ve bana hiç hissettirmeden kitap beni çekip aldı dünyasına ve ayrılamaz oldum. Karakterlerle ilişkimiz kankalık düzeyine varmaya başladı. Sanki mahalle arkadaşlarımdılar ve isim isim aklıma kazınmaya başlamışlardı. Sonra bir baktım ben de kitabın içinde bir karakter olmuşum.

Bu sanırım yazarın başarısıydı, dil son derece akıcıydı, cümleler işlevsel ve yazarın üslubu kesinlikle kendine özeldi. Artık bir kitap okumuyor bizzat yaşıyordum; çünkü üslup kitaptan kopmaya olanak tanımadığı gibi kendine özel karakterleri ile beni sürekli kankalık düzeyine taşıyordu.

Ve fark ettim ki ben de artık tüm günü onlarla yaşarken aynı zamanda tartışma ve çatışma alanlarındaydım da. Yazarın yarattığı muhteşem ve fantastik bir başka dünyada onlarla birlikte, aynı koşullar altında yaşıyor, onlarla benzer duyguları da hissediyordum.

Ahh o ikili arasındaki ince aşk; o kadar tatlı ve bir o kadar da istemem yan cebime koy tadındaydı ki!

Bir büyüsü olduğu kesin romanı her açtığımda ve okumaya başladığımda, kısa sürede kelimeler sayfalardan yok oluyor, ben güçlü tasvirlerin içinde yoğruluyor, bir başka dünyada, yazar tarafından yaratılmış bir ortamda, kahramanlarla aynı koşullar altında yaşıyor, ancak kitabı kapattığım ve ara verdiğim anlarda gerçek dünyama dönüyordum.

İnanılmaz bir keyifti. Karakterler çok özeldi ve yazar bir nakış gibi işliyordu her bölümde öyküsünü. Sonra kitaba ara verip de arka kapağını her kapattığımda bir rüya zihnimde pırıl pırıl akıyordu, ve ben o andan itibaren kitap karakteri dostlarımı özlemeye başlıyordum.

Muhtemelen bundan sonra özledikçe kendilerini, dünyalarına dönüp, bölümlerden birini rastgele açıp, hasret gidereceğim kendileriyle...

Ve yazarın bir sonraki kitabını da,

sabırsızlıkla bekleyeceğim sanki!

28 yorum:

  1. Öncelikle şans verdiğiniz ve vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Açıkçası kitabı yazdığımda fantastiğe uzak olanların belki ilgisini çekmeyeceğini düşünmüştüm. Güzel yorumunuz mutlu etti beni. ☺️
    Benim için karakterler çok önemli olduğu için onları kendine has ve samimi şekilde yansıtmak istedim. Akıcı bulunmasına da sevindim. Sabırsız biri olduğum için de biraz lafı dolaştırmadan ilerliyorum. Bu yönde eleştiri alabileceğimi düşünmüştüm ama öyle güzel yorumlamışsınız ki mahcup hissettim. 🙃
    Romantik şeyler yazmayı beceremeyen biri olarak ancak böyle bir aşk hikayesi yazabildim ama ara ara kendim de güldüm yazarken. 😅 (Hatta o bölümleri yazarken instagramda paylaşmıştım yeni bir aşk mı doğuyor, yok olmaz falan diye ama karakterler kendi yolunu çizdi. 😃 )
    Kitabın güzel etki bırakmasına sevindim, tekrar teşekkürler. 🤗

    YanıtlaSil
  2. Yolundan şaşmamanın öneririm, kendi karakter özelliklerinden de vaz geçme. . Ben bir kitap okumadım film izledim dersem hiç abartmış olmam, uçan uçamayan bütün karakterlerini, mekânlarını kanlı canlı gördüm ben, oradaydım:) Bir yazı dilinin okurun hafızasına bu derece görsellik sunması muhteşem bir durum. Kendinle övünebilirsin:) Romantik şeyler yazmayı becerememeye de devam et bence , çünkü bu kitaptaki için muhteşemdi dediğime göre, yazmayı becerdiğinde ortaya çıkanı -abartısından dolayı- eleştireceğim demektir:)

    Ben de teşekkür ederim, çok keyif aldığım bir okuma oldu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film izler gibi etki bırakmasına sevindim, çünkü yazarken önce ben de görsel olarak zihnimde canlandırıyorum, bunu olduğu gibi yazıya aktarmaya çalışıyorum. Başka türlüsünü pek beceremiyorum aslında. :)) Bu kadar romantizm yazmak bile bana fazla geldi, bazı yerleri silsem mi diye düşünmüştüm, sonra öylece bıraktım. :))

      Sil
    2. Öyle bırakarak çok iyi yapmışsın, iyi ki silmemişsin. Her şey dozundaydı, ben gibi tarza uzak bir okuru bu derece etkileyebildiğine göre demek ki doğru yoldasın:))

      Sil
  3. Karakterler gerçekten de bir arkadaş gibi yaklaşıyorlar okura. Beni de kolumdan tutup kurguya çekivermişlerdi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz dikkatli olmak da gerek sanki, kurguya çekip de bırakmazlarsa okur kitaba hapsolup geri, dünyasına da dönemiyebilir:)

      Sil
  4. Bu sırada bütün karakterlere asılan ben kişisi ☠️😂
    Evet katılıyorum yorumlarınıza. Çok hoş anlatmışsınız, kaleminize sağlık ✨
    Ama yok yok favori karakterimin başı bağlanınca ben büyük Prens'e kaydım aile yıkmayalım şimdi XD

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkür ederim. Ben de uçup kitap hakkındaki yazınıza baktım, artık nasip, önüne geçilemiyor sonuçta, büyük Prensle mutluluklar:)

    YanıtlaSil
  6. Duygu adına çok sevindim :) Onda yetenek olarak bir şeyler olduğu belliydi zaten :) Umarım gün gelir ismini çok satanlarda görürüz. Benim de hiç tarzım değil. Ama o kadar ballandıra ballandıra anlatmışsın ki. Galiba ben de sevebilirim dedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de tarzım değildi ama sonuçta halim ortada:))

      Sil
  7. Selamlar, normalde kitap hakkında yorumlardan uzak duruyordum ama dayanamadım okudum :) Kitabın üzerinizde yarattığı etkiyi de sevdim. Yorum için teşekkür ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, ben de yorumlarda spoiler vermemeye gayret ediyorum:) Rica ederim, fikirlerimizi paylaşmak ve onlardan yararlanmak için buradayız sonuçta. İyi bayramlar:)

      Sil
  8. Okumak için ben de sıradayım, elimdekileri temizlemek istiyorum ve net bir kafayla başlamak niyetim. Teşekkürler Buraneros bu yazı için. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Momentos, temizlik için kolay gelsin sana, ben artık çoklu alım yapmayarak biriktirmemeye gayret ediyorum:)

      Sil
  9. Yorumunuz benim gibi fantastik yazına uzak okurda merak uyandırıyor Sevgili Okul Arkadaşım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de uzaktım ama bir anda uzaklar yakın oldu Sevgili Okul Arkadaşım:)

      Sil
  10. fantastik romanlar iyi yazılınca gerçekten de insanı büyülüyor, bu kitap gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısın deep, büyülüyor ifadene katılıyorum, fantastik okumam derken büyülenen örnek ben:)

      Sil
  11. Duygu hanımın kitabını almayı biraz ötelemiştim ama sizin bu yorumunuzdan sonra iyice merak sardı beni. En kısa zamanda alıp okumak icap oldu. :)
    Anlatım ve paylaşım için teşekkür ediyorum size. Okuyan gözlerinize sağlık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, ben de teşekkür ederim, sizin de gözlerinize sağlık olsun:)

      Sil
  12. Bende merak ettim bak şimdi. Nereden bulacağız kitabı peki?

    YanıtlaSil
  13. fantastik edebiyat en uzak tür benim için ama merak da etmedim değil vallahi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı konumdaydım, biraz da merak ve destek için almıştım ama sonuç yazıdaki gibidir:)

      Sil
  14. Kitabı ben de okuyup yorumlamıştım. Çok severek ve keyif alarak okuduğum kitaplardan biri oldu benim için. Karakterler, olay örgüsü, konusu çok güzeldi. Blog arkadaşlarımın kitaplarını okuyunca mutlu oluyorum. Duygu'nun kalemini çok seviyorum😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin kitap hakkındaki yazılarını okumuştum, onların etkisi de oldu elbette:)

      Sil
  15. oldukça akıcı gözüküyor, güzel yorumunuzla merakım arttı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok akıcı, ilginç ve hoş bir kitap. Bir ilk kitap olmasına rağmen o da etkileyici ki türe uzak ben yazıyorum bunları:)

      Sil

İLETİŞİM İÇİN

laparagas@gmail.com

KATKIDA BULUNANLAR

Blogdaki yazıların tüm hakları La Paragas yazarlarına aittir.
Yazıların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP