9 Ekim 2012 Salı

Gönlünüzü Ferah Tutun Savaş Falan Çıkmaz

Yazıyı bundan yaklaşık bir yıl önce Fransa ile yeniden depreşen Ermeni meselesi üzerine yazmıştım. Suriye sürecinde fark ettim ki her uluslararası sorunda bu yazının güncelliği değişmeyecek. Vaktiniz varsa yazıya bir göz atın; gönlünüzü ferah tutmak için.

Hatta benzer her sorunda sadece ülke adını değiştirerek ve -Stratejik Derinlik "dehası" yüzünden- artık komşularına da kafa tutamaz cümlesini ilave ederek yeniden okursanız, emin olun uzun süre huzurlu bir yaşam sürebilirsiniz.

Sanmayın ki başbakanımız bağırdığı kadar da aymaz birisi: Gaz vermeyi bildiği kadar nerede duracağını da iyi bilir. Çünkü onun öncelikli hedefi zaten belli, toplumda karşılık bulamayacağı her durumda bu hedefi asla riske etmez.

Çünkü o hedef için tıpkı ilk seçimindeki kadar geniş kitlelere ihtiyacı var. O yüzden 2014'e kadar biraz daha muhalefet ve biraz daha yüksek ses.

Ferahlık İçin(!): Havlayan Köpek Isırmaz



.

2 yorum:

  1. ben bi savaşın çıkacağına inananlardanım da zamanı kestiremiyorum. kaldı ki bağırış çağırış kaynaklı olmayacak, zaten olması gerektiği için olacak. önceden belirlenmiş şeyler, kaçamayacağız dünyada yaşayan insanlar olarak. maalesef...

    YanıtlaSil
  2. O kadar endişe etme:)) Bu savaşın çıkması için birileri elinden geleni yapacaklar, yapıyorlarda zaten:)) Üstelik üzerimize gelindikçe sesimizi çıkarmamızın zor olduğun bilenler durumu epeyi de kaşıyorlar kaşıyacaklar da... ama olası bir savaşın sonuçlarının başta ekonomi olmak üzere bize ödetecekleri de ortada. Bu ülkeyi yöneten kişi bunun yanısıra bir savaşın yaratacağı yıkımın siyasal sonuçlarının ne olcağını da gayet iyi biliyor:)) Eğer hedef bir genel seçim olsaydı bu riski göze alabilirdi ama öteki için başka insanlara da ihtiyaç var, oy oranları bir genel seçim için güvenilir gözükse de daha yukarısı için epey riskli duruyor:))

    YanıtlaSil

İLETİŞİM İÇİN

laparagas@gmail.com

KATKIDA BULUNANLAR

Blogdaki yazıların tüm hakları La Paragas yazarlarına aittir.
Yazıların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP