22 Ağustos 2012 Çarşamba

Bulvar Sadece Bir AVM Değildir; Bir Zihniyettir!

Şehirleşmeyi ve büyümeyi inşaat yapmak sananlara, bir kenti geçmişten geleceğe taşıyanların eski ve hikayeleri olan binalar olduğunu bilmeyenlere, eski binaları yok edip yerine tümüyle sokaklardan kopmuş görkemli ve ruhsuz betonlar dikmeyi maharet sananlara, Belediye Başkanlığının birikmiş anılar, beslenmiş bir kültür, estetik bir kaygı, partisindeki hakim zihniyete karşı dik bir duruş ve değerlere sahip çıkmak gibi bir vizyon gerektirdiğini bilmeyenlere verdiği cevap için.











Samsun uzunca bir dönem kenti yöneten (farklı partilerden) iki belediye başkanı sayesinde çehresi değişen, iki değerli insan Muzaffer Önder(CHP) ve Yusuf Ziya Yılmaz'ın(AKP) üstün nitelikleri dolayısıyla ülkenin en parlak kentlerinden biri olmayı başaran, aynı zamanda ekonomisini de büyüten bir şehir oldu.

Eski Sigara Fabrikası olan bu binalar; tüm dayatmalara, peşkeş çekme gayretlerine rağmen renk dahil herşeyiyle eskisi gibi restore edilmek koşuluyla bir firmaya 39 yıllığına kiralanan, ünlü pek çok markanın yeraldığı, mülkiyeti kente ait örneklerden sadece bir tanesidir.

Fotoğraflar Nikon L23 ile çekilmiştir.

2 yorum:

  1. Inanamiyorum ne kadar guzel olmus O eski Sigara fabrikasi binalari. Son gittigimde- bir sene oldu, hic bir emare yoktu boyle bir donusume. Cok sevindim.
    Bu arada Ekim ayinda Samsun'a geliyorum bana verdiginiz sozu unutmayin.
    Pideci firini adress ve ismini yazacaktiniz.Guzel pide yapan restorant veya lokantalar da olabilir, ziyaretine gittigim de annemle disarda yemeyi seviyoruz ama Ciflik Caddesi'ndeki donercilere gitmekten biktim.
    Degisik lokantalara gitmek guzel oluyor.
    Saglik ve afiyet dileklerimle

    Gokce

    YanıtlaSil
  2. Unutmadım:)) Son dakika değişiklikleri olur ihtimaline karşılık Ekim ayının hemen önündeki günlerde hepsinin adreslerini yazacağım:))

    Teşekkür ederim:)) Ben de size sağlık ve afiyetler dilerim.

    YanıtlaSil

İLETİŞİM İÇİN

laparagas@gmail.com

KATKIDA BULUNANLAR

Blogdaki yazıların tüm hakları La Paragas yazarlarına aittir.
Yazıların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP