1 Kasım 2011 Salı

Benim Vicdanım Hep Rahat



*...

Karşısındakinin taşıyamacağını düşünürse kendi sıkıntı çekmeyi göze alabiliyordu, gönlünde, aklında bitirse bile ötekini önemsiyordu, dünyanın tüm yüküne sadece kendi karşı koyabilir sanıyordu, garip bir gözüpekliği ve başkalarına pek kıyamayan bir yüreği vardı. O, seven her kalbin karşısında hep ihtimali zorluyordu.
...

*"Hayatı Öğrenmek Adına En Özel Tanıklığısın Ömrümün/ 4"den bir bölüm



İlk gördüğüm anda çok etkilendiğim, çok vurucu bulduğum HAYTAP'ın bu afişi ve diğerleri, Samsun Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle kentteki duraklarda ve pek çok bilboard'da sergilenmekte...

Vicdanımız hep rahat olmalı, tabi varsa!

8 yorum:

  1. vicdan ve hatta insan ve hatta sevgi...son zamanlarda sıkça varmış gibi kullanılan ama çoğunlukla olmayan kavramlar değil mi?

    ve afiş/ler gerçekten çok etkili. tabi vicdanı gerçekten olanlara!

    YanıtlaSil
  2. keşke istanbul'da da her yerde görebilsek bu afişleri...

    YanıtlaSil
  3. evet öyle:)) Şu vicdan kısmındaki ünleme bakınca bir an duraksamadım desem yalan olur. Ama sonra tebessüm ettim niyeyse... vurgu yaptığı yerden bağımsız olarak...

    YanıtlaSil
  4. Aslında görebilmenin bir başka yolu var Süpersonik Çok Bombastik... O da şu: maytap'ın sitesi en azından A4 formunda indirilmesine olanak veriyor afişleri... Bireysel olarak bunları alıp işyerlerimize, odalarımıza asabilir, hatta arkadaşlarımıza, tanıdıklarımıza yollayıp dağıtabiliriz:))

    YanıtlaSil
  5. bu aralar bol ünlemli konuşmaya başladım ben ondandır pek çok cümlemin sonunda yer alması...

    neyse ki son anda bir gülümsemeyle yırtmışsın "yok artık" la başlayıp uzun uzadıya devam edecek cümlelerimden. şanslısın :))

    YanıtlaSil
  6. Haytap'ın bu çarpıcı afişinden uzanarak yol aldım romanımsıların içinden geçerken, kurguların dehlizinde bölüm bölüm ilerlerken koybolmadan bir solukta 1.den 7.ye..okudum ben:)

    Haytap fotoğrafı çok boyutlu! hele ki okuyunca da romanımsı hikayeyi;'ardından bakan!','giden!'ve'gidenin ardından bakana!' baktım sonunda!..

    "aklın hayat boyunca oynadığı oyunlardan biri olan yanılsama mıydı?yoksa yaşanılan her şey birer yalan şırıngası mıydı!?"

    diyerek düşündüren!amma velakin "benim vijdanım hep rahat!"dedirtecek bir muhakemede karşılıksız bir sevgi ve içsel bir sadakat ise yaşanılan! söz de bitmiştir o zaman:)dedi nacizane okuyan :))

    teşekkürler, roman tadında keyifle okudum her bir bölümü...kalemine ve yüreciğine sağlık...esenlikler...

    YanıtlaSil
  7. evet, haklısın, kişisel olarak da yapılabilincek çok şey var ki zaten az-biraz ilgili olan herkes yapıyor bunları ama amaç daha geniş kitlelere ulaşmaksa sokaklara-duraklara asmak daha mantıklı-işlevsel gibi geliyor bana.

    YanıtlaSil
  8. Ben teşekkür ederim asıl Sevgili Esmir. Asıl yüreğine sağlık olan okuyucudur desem, çünkü o dur yazanın karşılık bulduğu, o dur yazanın yüzüne bayram şekeri tadında gülücükler konduran... Güzel bir bayram ve bayram tadında hergünler dilerim. Derin bir yorumdu:) Çok teşekkürler...

    YanıtlaSil

İLETİŞİM İÇİN

laparagas@gmail.com

KATKIDA BULUNANLAR

Blogdaki yazıların tüm hakları La Paragas yazarlarına aittir.
Yazıların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP