12 Mayıs 2025 Pazartesi

Gariban Menü

Gün akşam olmak üzere, sahildeki uzun bi yürüyüşün geri dönüşündeyim. Bir şeyler atıştırmak fikrimde. Bir kaç mekân aklımdan geçse de takılmaya uzağım. Sanırım bünyemin paydaşları da benim fikrime yakınlar. Ortak düşünce eve gidelim; evde takılıp laflara laflar açtıralım, gittikçe de sohbeti koyultup çoğaltalım şeklinde.

Mıntıkaya yaklaştıkça kararım netleşiyor. Eve epeyi yaklaştık, son dükkân, süzüldük kapıdan içeri. İlk hayal kırıklığı, Bomonti Filtresiz bira yok. Bütün dolapları üç kere kontol ettim. O halde Efes Malt. Mutabıkız.


Fırınlanmış bakliyat cipsleri uzun zamandır dikkatimi çekiyordu. Üzerinde yazdığına göre koruyucusuz ve katıksız. Cheddar soslu... Trans yağ içermiyor, düşük glutenli ve vegan bir paketmiş!

Ve 10 gram proteinli.

Kısa bi toplantı ve karar veriliyor.

Eti'nin limon kremalı minik bisküvileri pasta tadında, görüntü bu, o da bizdendir an itibariyle.

Ve cümbürcemaat eve doğu yürüyoruz.

Çilingir soframız görünüşte gariban. Bi de ekmek arası o halde!

Ekmekler kızarırken, dilim peynirler hazırlanıyor. Paketteki uzunlamasına köftelerden bi tane çıkarılıp boylamasına ortadan ikiye kesilip ince iki parça halinde tavaya atılıyor. Ve peynirlerle birlikte kızarmış ve sıcak ekmek diliminin arasına yerleştiriliyor. Elbette peynir, ekmeğin ve köftenin sıcaklığı sayesinde erimeye başlıyor ve tüm malzeme öncelikle fotoğraf için sehpaya yerleştiriliyor. Sonra da bilgisayarın olduğu çalışma masasına taşınıyorlar. Muhabbet süper, tatlı niyetine alınmış limonlu bisküviler hiç tezat yaratmadan yakışıyorlar gariban masaya. Fırınlanmış cipsler poşetlerden çıktıkları halleriyle şaşırtıcı bi güzellikte.

Çoklu bi tat...

Hımmmmm buz gibi bira,

ve ihtiyaç oldukça ısıtılan politik söylemler, barış çubukları! Gerçek ve yürekten olsa başımız gözümüz üstüne, eyvallah. İnançtan değil de ihtiyaçtan olunca inandırıcı gelmediği gibi yüze göze de bulaşıyor sanki!

Bi kırılma olmazsa, seçim de çok uzakta değil gibi...


Kırılma olmazsa ama!

12 yorum:

  1. Yaz mevsiminde en çok da böyle hızlıca hazırlanan sandviçleri, sevilen atıştırmalıkları seviyorum ben de. Mutfağa girmek istersem zeytinyağlı fasulye favorim, ama geçiştirmek istediğimde karpuz peynir ikilisi şahane :)) Karpuz mevsimi geleydi iyiydi, markette manavda görüyorum ya almaya cesaretim yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok da uzakda değil karpuz mevsimi . Eskiden dedemin köyüne gittiğimizde en sevdiğim şey buz gibi akan suya soğusun diye bırakılan, tarladan yeni koparılmış karpuzlar olurdu. Peynir banko elbette:)) Zeytinyağlı yiyecekler de baştacı tabii ki...

      Sil
  2. O birayı hiç bir şeyden yemeden kafaya bir seferde dikmek ve tüm politik oyunları unutmak istiyorum. :/
    Afiyet olsun, çok sevdim bu sofrayı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bira yetmez o işe sevgili dostum, galonla şarap lazım:)) Çok teşekkür ederim, ben de sevdim.,

      Sil
  3. köfte peynir ekmek süpermiş :)

    YanıtlaSil
  4. Ne zamandır buralara uğramayamıştım ; sizin bu tatlı muhabbetlerinizi ne kadar özlemişim. Yine sevgi ve emek dolu şahane bir sofra kurulmuş ve evet kafamızda fırdöndü şeklinde dönen politik söylemler...Çok güzel özetlediğiniz gibi inançtan değil de ihtiyaçtan uzatılan barış çubukları... O kırılmalar olacak diye yaşanan anksiteyelerden uzakta, şiirleri hak eden insanlarız oysa... Sevgileirmle🥰🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok fazla imla yanlışı olmuş, kusura bakmayınız 🙈

      Sil
    2. Kusura bakmadım ki kusurluk bi şey de görmedim imla konusunda. Ama cümlen enfes bir anımı getirdi aklıma. Ondan bir paragrafı paylaşıyorum, çünkü ben o zamanlar beterin beteriydim :))

      "Evet ben de farkındayım, başlangıç ile nokta arasındaki cümle çok uzun oldu. Laf aramızda, ben yazmaya ilk başladığım dönemde noktası arşı âlâya varmış cümleler kurardım. Nokta ve virgülden sonra gelen cümleyi de noktanın dibine dayardım. Boşluk bırakmazdım. De'leri da'ları ayırmazdım. Sonra bir yazı okudum ve utandım. Sonra, bir ayıbım olarak bir kitabını alıncaya kadar kendisinden haberdar olmadığım Sayın Ekmel Denizer, tesadüfen rastladığı bir yazıma yorum yazınca... Çok utandım. Yorum çok güzel ve değerliydi, yanlış anlamayın, bu konulara hiç dokunmuyordu. İmlâ bilmezliğimden utandım ben. Yazılarımın bu anlamdaki sefilliğinden. Bu hissimi onunla paylaştım. O bana dedi ki; önemli olan duygudur. "Yazının biçeminden dolayı kutlarım seni." Yani demem o ki ben hâlâ öğreniyorum, eski yazılarımı rastladıkça düzeltiyorum. Tekrar tekrar. Feyz aldığım çok değerli biri var, her seferinde bana istemsizce ama gönülden önümü ilikleten. O nedenle bakarız bir çaresine."

      Sil
    3. Yine tam on ikiden, şahane bir nokta atışı 🥰💐

      Sil
  5. menü tam benlik vallahi :) ekmek arası peynir/sucuk/köfte, (artık allah ne verdiyse), kadar sevdiğim az şey var, afiyet olsun. yalnız cips dediğin zararlı olmalı böyle trans yağ içermeyen, bakliyattan cips...hımmm pek bilemedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her paketlenmiş çerez gibi elbette zararlı. Bi atımlık barut olduğu için bünye meseleyi çözer diye aldım, merak da ediyordum, gidip geldikçe dikkatimi daha çok çekti ve denedim. Tekrarı olur mu pek emin değilim ama arada bir belki :)

      Sil

İLETİŞİM İÇİN

laparagas@gmail.com

KATKIDA BULUNANLAR

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP