7 Temmuz 2024 Pazar

Kıskanılası Bir Yaz Akşamı

Bir mesaj alıyorum, bir blog arkadaşım, elbette heyecanlanıyorum. Çünkü çok sevdiğim bir çekirdek aile var ve ayrıca kelimelerden yola çıkıp karakterlerin duygusunu okumayı becerebiliyorum; blogun yazarı kalbi pırıl pırıl ve çok hoş bir genç kadın. Bir tarih var ve bu tatlı aile, henüz tanışmadığımız ama varlığından haberim olan kankam, planlanmış uzun bir tatilin öncesinde şehrime gelecekler. Enn Sevdiğim Kadın ve ben organizeyiz; benim için zaman sorun değil ama onun işi gereği geliş saatinde sarkma olabilir!

Ve planlanmış o gün geliyor.

Buluşma saatimiz 17:00, bana uyar lakin enn sevdiğim kadın için zaman biraz sorunlu, bir toplantı nedeniyle geç kalma olasılığı var. Masamız onun adına rezerve ki bunu özellikle istiyorum, masanın üzerindeki o ad bile beni heyecanlandırıyor. Özlemin geri saydığı bir adım o.

O kadar keyifliyim ki öncesinde henüz tanışmadığım çok tatlı kankam için bir küçük hediye düşünüyorum. İşi bir kenara bırakıyorum ve bu keyifli eylem için trene atlayıp yine bizim bölgedeki bir AVM'ye gidiyorum. Seçimim kafamda net ama ya yoklarsa endişem var. Ve fakat, bir kez daha iyilik melekleri benim için seferber edilmişler; kankam için fikrimde olan kitaplar rafta, sonra bu tatlı ailenin çok tatlı, çok şahane, birbirlerine çok yakışan ebeveynleri için de yine aklımda olan ve henüz 16 yaşımdayken okuduğum ve o günden beri enn kitaplarım hanesindeki yeri sarsılmayını da alıp onu da hediye paketi yaptırıyorum. Şu ana kadar her şey yolunda, bunun için hep yanı başımda olan meleklere teşekkür ediyorum.

Sonra buluşma vakti yaklaşıyor. Şimdi trendeyim. Enn Sevdiğim Kadın'la koordineyiz, aynı zamanda sevinçli ve heyecanlı, çünkü ikimiz de sadece görüntülerinden ve kelimelerinden yola çıkarak insanlar konusunda bir sonuca varabiliyoruz.

Şimdi onların kaldığı Polis Evi'nin önündeyim. Zamanlamam muhteşem, bekleyenlerde kısmen heyecan yaratabilir ama benim zaman ayarlarım yerindedir. Arıyorum ve ilk ya da ikinci sesli temas. Kapıdan geçenler çooookkkkk tatlı bir genç kız (çocuk kelimesini, ne yani biz çocuk muyuz diyen yeni nesil nedeniyle ve başıma dert almak istemediğimden kullanmıyorum:)), çok şık, sempatik, mankenleri çatlatacak formda hoş bir genç kadın ve şahane bir genç adam. Kısa sürede kaynaşıyoruz. Ve rezervasyonumuz olan muhteşem bir yapıya sahip mekâna doğru yürüyoruz; geçtiğimiz alanlar kıymetli; dilim döndüğünce tarihsel süreçleri anlatıyorum ve tam saatinde rezervasyon yaptığımız masamıza oturuyoruz. O sıra Enn Sevdiğim Kadın'la konuşuyorum ki o da yolda, bu süper, muhtemelen toplantıyı öne alıp kısa sürede halletmiş... ve kısa bir süre sonra da mekâna giriş yapıyor. Kısa bir tanışma eylemi ve masanın donatılması. O halde gelsin rakılar.

Laf lafı açıyor, sohbetin tadı kıskandırıcı, aslı öyle olmasa bile biz zaten birbirimizi yıllardır tanıyor ve seviyorduk hali muhteşem. Velhasıl fena kaynaşmış durumdayız. Bizim kalbimizde olay arkadaşlarımızdan kardeşlerimiz evresine geçmiş durumda. Enn Sevdiğim Kadın yine muhteşem ve yine varlığı ile beni gururlandırıyor. Sanki onu ilk kez dinliyormuşum tadı kulaklarımda, gözlerim enfes bir masalın içinde dolaşıyor. Velhasıl arkadaşlar fazla uzatmim, yaşanan anlar, sohbetler hiç bitmesin bu akşam ve gece tadında.

Sonra bir yağmur başlıyor, bahçedeyiz ama tenteler sayesinde sadece yağmurun sesini duyuyoruz. Ve o ses, ve yağmur, ve diğer masalardaki keyif ve ölçülü arkadaşlıklar şahane. Ve biraz sonra bir başka masadaki doğum günü kutlamasından payımıza düşenler masamızda. Elbette teşekkür ediyor ve kutluyoruz. Zaman su gibi akıyor. Masamızdaki tercihlerimizden kaynaklı iki farklı marka rakı tükeniyor, sağlam içiciler olduğumuz kesin. Gecenin sonu yaklaşıyor, yarın sabah yola çıkacak kardeşlerimiz var. Üstelik yağmur da bizim için durdu.

Usulca yola koyuluyoruz, şimdi güzergâhımız üzerindeki, olmazsa olmaza yürüyoruz ve sohbete devam, kankam mutlu, geçilen yerlere dönük anlatımlar derken Birtat'dayız.

Orada olan bitenleri Sevgili KuyruksuzKedi pek hoş anlatmış zaten, sizi bir süreliğine oraya alalım lütfen...

Ve yeniden Polis Evi'nin önündeyiz, yine bir veda vakti ki daha doyamamıştık birlikteliğimize ama Rabbimin işi de belli olmaz!

Vedalaşıyoruz, ben ve Enn Sevdiğim Kadın son trenle devam ediyoruz ve ben bizim istasyonda iniyorum, o ara bir aydınlanma yaşıyorum çünkü aldığım kitapları vermeyi unutmuş olduğumu ve sırt çantamda olduklarını fark ediyorum. Bir telaş bende gecenin bir yarısı.

Allahtan ne vakit yatarsam yatim erken uyanabilen biriyim. Bir mesaj atıyorum Sevgili KuyruksuzKedi'ye. Bir süre sonra o geri arıyor ben durumu anlatıyor, bir yol tarifi veriyorum. Onlar gelince de şehirden kısa yoldan çıkacakları yere kadar eşlik ediyor, kitapları teslim edebilmiş olmanın huzurunu yaşıyor, iyi tatiller ve iyi yolculuklar diliyorum.

Ve sonra blogundaki yorumuma cevap kısmında gördüğüm "Siz arabadan indikten sonra Arya, "İlk anda şaşırmıştım ama düşününce keşke bizimle gelseydi gerçekten Ankara'ya, gidene dek sohbet ederdik" dedi, cümlesi fazlası ile gülümsetiyor beni...

48 yorum:

  1. Akıp giden zaman içinde tam yerini bulmuş bir başlık. Bu güzel(güzel sözcüğü yeterli olmayabilir.) yazıyı okuyup bitirdikten sonra ilk düşüncem başlığa yeniden bir geri dönüş oldu.
    Öncelikle "çooook tatlı bir genç kızı "merkeze alan, onun kitabını önemseyen ve sonuçta hak ettiği övgüyü alan duyarlı bir incelik, çevresindekileri mutlu ederken mutlu olan , az rastlanır bir İnsan örneği...
    Kitabın adını merak ettim. Sır değilse tabii.
    Sağlıklı, mutlu günler dileyerek...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Motive edici, ve kıymetli sözleriniz için öncelikle çok teşekkür ederim Makbule öğretmenim; o kadar kıymetli ki altını çizdiğiniz noktalar. Elbette söz konusu kitap oldumu adı sır değil, olmamalı da zaten. O iki kitaba kavuştu, biri Şeker Portakalı, diğeri de Küçük Kadınlar. Aldığım geri dönüşe göre beğenmiş:) Büyüklere de yine benim için çok kıymetli ki 16 yaşımdayken ilk baskısını okuduğum Milan Kundera'nın Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği.

      Size de sağlıklı ve mutlu günler dilerim, teşekkürlerimi bir kez daha tekrarlayarak:)

      Sil
    2. Arya'nın mutluluğunu tahmin edebiliyorum. O güzel kitapları ben de ilk gençliğimde keyifle kaç kez okumuşumdur. Seçim şahane.
      Anne kedi ve ailesine iyi tatiller diliyorum. Sağlık sorunları son bulmuştur umarım.
      Her zaman bu güzel düzenlemelere renk katan, "enn " sıfatını hak eden bir dosta da sevgi ve selamlarımı iletin lütfen.

      Sil
    3. Çok teşekkür ederim Makbule Öğretmenim sevgi ve selamlarınızı sıfat sahibine ileteceğim:)

      Sil
  2. Şahane olmuş sevgili Buraneros, biz de geçen yıl Hopa'da buluşmuştuk Rüya ile. Sanal alemde tanıdığın birinin zihninde canlandırdığın gibi olması harika bir duygu. Bugüne kadar çok az hayal kırıklığı yaşadım bu konuda, insan buralarda da kimi seçeceğini biliyor sanırım. Yenilerinde buluşmak, anılar defterine hoş anlar kaydetmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten şahane bir akşamdı Leylak Dalı öğretmenim. Muhtemelen biliyoruz, e biraz da insanlar konusunda tecrübemiz var:) Çok şık, o derece sıcak, fazlası ile keyifli bir akşamdı. Benim açımdan şöyle düşünüyorum; kardeşlerime iki çok tatlı insan daha dahil oldu, bir de benim bir kankam daha var artık:) Son cümlenizdeki dileklerinize yürekten katılıyorum, blog insanları bir başka, farkındalığı nitelikli insanlar açısından özellikle...

      Sil
  3. Darısı bizim Ağustos ta ki İzmir buluşmasına :) Umarım sonun da biz de böyle keyifli bir yazı paylaşırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevsim güzel, özellikle İzmir için, dilerim gerçekleşir ki kalpten istenirse gerçekleşmemesi için bir sebep yok. Biz de keyifle okuruz:)

      Sil
  4. Ne güzel bir buluşma olmuş, keyifli, tatlı😊 Blog arkadaşlıkları çok başka, böyle buluşmalara bayılıyorum. O sohbetlerin bitmesini hiç istemiyor insan😊
    Keyifle okudum ve imrendim. Böyle anıların hep çoğalması dileğiyle😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog arkadaşlıkları konusunda aynı düşüncedeyim. Güzel bir kasabanın güzel insanlarıyız. Muhtemelen çürükler de vardır ama kolaylıkla sistemin dışına itilebiliyorlar. Sohbetlerimiz kesinlikle keyifli, bir kaç cümleyle bir çok güzelliği paylaşabiliyoruz ve enfes bir ortaklaşma kültürümüz var. Güzel anıları çoğaltmak da bizim ellerimizde, çürükleri uzaklaştımak mümkün olduğu gibi:)

      Sil
  5. Şahane bir karşılaşma olmuş, evet ben de katılıyorum; blog dünyası gerçekten de çok güzel insanları barındırıyor 🌺

    YanıtlaSil
  6. Kuyruksuz Kedi ailesinin yolculuk ve sizinle Samsun buluşmasına dair haberleri okuduğumdan beri sabırsızlıkla bu yazıyı bekliyordum, keyifle okudum. :)
    Darısı diğer blog dostları buluşmalarının başına, diyelim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sevgili Okul Arkadaşım. O gerçekleşme mutlaka olacak zaten. Bilirsiniz Sideways'de bir cümle vardır ve benim sıklıkla kullandığım, gerçekleşme için elimden geleni yapacağım, yapmak istiyorum ama memleket halleri bir üşengeç üretti bünyemde sanki :)

      Sil
  7. Ben demiştim, Sevgili Buraneros benden çok daha güzel anlatacaktır diye zaten :) Bu kez bizzat içinde olduğum bir akşamı okuyup tekrar yaşamış oldum keyifle 🥰 Kalemine sağlık Sevgili Buraneros. Evrim ve Arya selamlarını iletiyorlar 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle demiyelim Sevgili KuyruksuzKedi, karakterler ve akış o kadar güçlü, keyifli ve güzeldi ki yazıyı kimselere bırakamazdım:) Valla bir başladım sabahın köründe, aktı gitti işte:) Ben de onlara selamlarımı iletiyorum ve bu arada dönüş yolunun da buradan geçtiğini hatırlatıyorum, belki bu sefer yağmur da yağmaz:))

      Sil
  8. Ne hoş olmuş. Okurken kendi başıma gelmiş gibi içim ısındı. :) Ben henüz buralardan tanıştığım bir blogdaşımla yüzyüze gelemedim ama gönlümden geçiyor uzundur. Bazen de sözcüklerimizle birbirimizi tanıdığımız bu alemden gerçek dünyaya geçmek sihri bozar mı diye düşünüyorum. Burada birbirine ulaşmanın başka bir bağı, büyüsü olduğu aşikar..Nicelerine diyeyim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemek lazım, ben açısından değerlendirirsem artık sanal alem diye bir algı yok bende, tek bir dünya var. Ve edindiğim arkadaşların hepsi de gerçek. Sonuçta reel denen hayatta nasıl arkadaşlar seçiyorsak kendimize buradan edindiklerimizde öyle. Teşekkürler:)

      Sil
  9. Başlık çok yerinde, çok kıskandım, ve ben de Ekmekçikız gibi Kuyruksuzkedi'nin yazısından beri bu yazıyı kolluyorum. Nefis bir anlatım. Yaşaması da eminim bir o kadar nefis olmuştur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, yaşanan anlar güzel olunca kaçınılmaz olarak yazıya da yansıyor bu. Yani gayet kanlı canlı ve çoookkk keyifli bir akşamdı:)

      Sil
  10. sanki hep birlikte buluşmuşuz gibi keyifle, heyecanla okudum yazdıklarınızı :) leylak dalı öğretmenime katılıyorum, blog arkadaşlığı insanı hayal kırıklığına uğratmıyor genelde, sizin buluşma da bunun kanıtlarından biri olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog arkadaşlığı başka, haklısın. Sonuçta bir veri akışı var ve kimin nasıl biri olduğunu anlamak mümkün, e biraz hayat tecrübesi ve okuduğunu anlama yeteneği de olursa hata imkansız gibi. Burada olmak çok şey kazandırdı bana, mutluyum yani:)

      Sil
  11. Hani hediye kitapların verilme anını niye okumuyorum derken unuttuğunuzu yazdınız. Demek ki buluşma ve geçirilen zaman o kadar şahane olmuş, o kadar kendinizi kaptırmışsınız ki hediyeleri vermek aklınızdan uçup gitmiş. Böyle buluşmaların değeri ölçülemez, çok çok kıymetli. Olsun, varsın, kitaplar bir şekilde sahiplerine ulaşırdı. Ve ulaşmışta. Önemli olan, birlikte geçirilen unutulmaz anları paylaşmaktır.
    Gülümsemeniz hep olsun Sayın Buraneros. Pek harika anlatımlı paylaşımınıza teşekkür ediyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok keyifli şahane sohbetli bir akşam olunca ve sıralı devam edince ve de büyüleyici binalar falan da işin içine girince, sonra 100'yılı aşmış pastane falan derken ve sohbet keyifli haliyle devam ederken unutmam sanırım mormal. Sonuçta erken farkına vardım:))

      Ben de güzel ifadeleriniz için çok teşekkür ederim Nazlı hanım, sizin de gülümsemeniz hep olsun:)

      Sil
  12. Yine merakla sonunu getirdiğim bir yazınız. Yazı boyunca aklımda olan sorulardan biri yanıt buldu ama diğeri için hala merak içindeyim. Acaba gözden mi kaçırdım ki? Gençliğinizden beri en sevdiklerinizden biri olan kitabın adı ve yazarı nedir acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milan Kundera-Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği. Yazının içinde yoktu, yorum kısmında Makbule öğretmenimize verdiğim yanıtın içinde vardı, gözden kaçırmış olman normal:)

      Sil
    2. Hımm evet, yorumları okumamıştım. Teşekkür ederim yanıtınız için. İlginçtir bu kitap sabah aklıma gelmişti

      Sil
    3. Rica ederim, kitaba bir kütüphanede rastlarsan okumanı öneririm. Hatta filmini de bulursan izle:)

      Sil
  13. keyifli eğlenceli buluşma olmuş hayat güzel işte!

    YanıtlaSil
  14. Yazının başında bilmeden kesin Kuyruksuz Kedi ile buluştular diye düşündüm. Ne hoş olmuştur sohbet :) Ve yine enfes tatlı zamanlar geçirilmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle ve anlatması zor güzellikte, enfes sohbetlerle birlikte muhteşem bir akşamdaydık. Çok tatlı iki güzel insan, şahane bir genç kız ve biz, sanırım şahane de bir kardeşlik ittifakı kurduk:)

      Sil
  15. Kafa dengi insanlarla tanışmanın yeri ayrı oluyor. :) Ben de kendim için o özel insanla (blog arkadaşım tefrika) tanıştım ve sık sık görüşüyoruz şükür. :) İkimizin de yakın zamanda (bir türlü buluşamadığımız aynı şehirden) şu an yaşadığımız aynı şehre dönmemiz de kader galiba. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tefrika'yı biliyorum, senin kitabına yazdığım yazı sayesinde tanışmıştık. Sevindim aynı şehre dönmüş olmanıza:)

      Sil
  16. İki tatlı insan ve onların ennn sevdikleri buluşmuş, ne de tatlı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O günü tadı damakta kalan bir yaşanmışlık olarak tarihe şimdiden not düştük biz:)

      Sil
  17. he hoşş bir buluşma olmuş imrendim çokça :))

    YanıtlaSil
  18. Hayat... Kimleri ne zaman kimlerle rastlaştıracağı pek belli olmuyor:))

    YanıtlaSil
  19. Başlık hakkını veriyor doğrusu. :)
    Çok güzel bir buluşma. Ne keyifli sohbetler... Her zamanki şahane anlatım ise bizi de davet etti o buluşmaya. :))

    YanıtlaSil
  20. Hoş geldin, iyi ki geldin, Pek Değerli Ödüllü Yazarımız. Çok teşekkürler:))

    YanıtlaSil
  21. Ben döndüüüm! Yani dönmüşümdür umarım:) Blog alemine döner dönme bu yazıyla karşılaştım, gülümsedim. Güzel kalbinizin varlığı yine mutlu etti. Selamlar...

    YanıtlaSil
  22. Ben de umarım ki dönmüşsündür:) Selamlar bizden de...

    YanıtlaSil
  23. blog dostlukları kıymetlidir, ne iyi yapmışsınız, nice keyifli anılar dilerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle kıymetlidir, çok teşekkürler, ben de dilerim:)

      Sil
  24. Süper! Blogger buluşmaları bir aile tadında oluyor her zaman, çok denedim biliyorum. Bu kıymetli zamanlar için çok mutlu oldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de çok mutlu olduk ve birle yetinemedik ikinci buluşmayı da gerçekleştirdik:)

      Sil