17 Temmuz 2024 Çarşamba

Dün Sabah Yağmur Vardı

Çooookkkk uzun bir tur attım;

sessizliğinde yağmurun.


Kuşlar bile uyanmamıştı...

Fakat karga bebeleri eğitimdeydi.


Afiyet'te bir sabah diye çıkmıştım yola.

Oysa hayallerim büyüktü.

Sonra sola değil de sağa döndüm;

uzun bir yürüyüş kararı verildi o dakikada, bayıldım.


Ve enfes su böreklerimi sıcak çay eşliğinde götürdüm.


Tren raylarıydı manzaram.

Ve elbette akıp giden trenler ve elbette sabah erkeninde işe koşan birkaç kişi...

Sonra dereyi takiple ara sokaklarından birine daldım. Yıllardır o sokağın köşe başında duran, ahşap dış cephesinin rengine bayıldığım, çocuk giysileri satan dükkânla bu kez yakından ilgilendim. İş yapıyor mudur, diye düşündüm... Ve bir gün sahibiyle konuşmaya karar verdim.

Dereyle tekrar buluştum tam deltada.


Ve deniz... Ve kısmen şiddetlenen yağmur.

Yağmurluk almamıştım, yağacağız diyen bulutlara baktığımda.

Lakin zamanlamam muhteşemdi; ki artık eve yaklaşmıştım.

Ve sanki, insanların olmadığı koca bir gün bitmiş, güneşle birlikte başka bir gün başlamıştı.



26 yorum:

  1. Huzur dolu, anın içinde eşlik etmeyi vadetmekte olan bir anlatım; satırların arasında kaybolurken arka fonda eşlik eden çok güzel bir melodi ve fotoğraflara bakarken bile burnuma gelen toprak ve yağmurun kokusu...
    Yorucu temponun güzel bir molasıydı bu yazı Sevgili Buraneros. :)
    Çokça sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazanı pek mutlu eden cümleler, yazıyı yükselten bir fark ediş, toprağın ve yağmurun kokusunu hisseden, hissettiren bir derinlik... Çok teşekkürler Sevgili Pek Değerli Ödüllü yazarımız, çokca da sevgiler...:)

      Sil
  2. ne güzel bir sabah olmuş, günaydın :)

    YanıtlaSil
  3. Ah o yağmur bizde de yağsa, arkasından sokağa çıksak yürüsek, nasıl muhteşem olur. :)
    Gerçi, bu yazıyı okuyunca o duyguları yaşamış sayabilirim Sevgili Okul Arkadaşım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarı pek gülümseten bir incelik, aynı zamanda o duyguları hissetirebilmiş olmanın sevinci ve aynı zamanda çok zarif bir Sevgili Okul Arkadaşı... Bir insan daha ne ister ki, çok teşekkürler:)

      Sil
  4. Yağmur mu dedin? Marmara Bölgesi yanıyor, esinti bile yok.Ama olacak o kadar, zamanı sıcakların. Serin gezintinin kokusu geldi burnumuza..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabbimin hikmeti işte, enfes bir sabahtı kesin, tekrarlarını umut ediyoruz bu yaz sıcaklarında:)

      Sil
  5. Fotoğraflar çok güzel. Sıcak günlerde yağmurlu havalar çok iyi geliyor insana. Yürüyüş yapmak da keyiflidir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler:) Çok denk geldi hava, sıcak da değildi soğuk da, bir de sabah sakinliği olunca tadından yenmedi açıkcası:)

      Sil
  6. Müzik çok hoştu. Fakat videoyu çeken, sesini duyduğumuz sanatçıyı da arada bir çekeydi iyi olurdu. Maşallah, davulcuyu izlemekten şarkı ve seslendiren arka planda kalmış. :)
    Bazen plana sadık kalmamak, iyidir. Hele yürüyüş yapıldığında rotanızın dışına çıkıyorsanız beynin algıları yeni görüntüleri hem kaydeder hem de insanın rutinini iyileştirir, tazelendiği hissi verir. Varsın yağmur yağsın. Yaz yağmurunda ıslanmak gibisi yoktur. :)
    Fotoğrafları çok beğendim. Sabahın erken saatlerini müthiş güzel yansıtmış. Üçüncü karedeki tentenin altında görülen beyefendi sanki size bakıyormuş gibi geldi bana. :)
    Şahane anlatım ve eşlik eden fotoğraflarla paylaşımınıza teşekkür ediyorum. Çok uzun turlu, bol yürüyüşler diliyorum size. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında şarkının başka kayıtları da vardı, bu canlı kayıt olduğu için daha çok ilgimi çekti, görüntüyle de çok alakalı değildim aslında, içeriğini sevmiştim:) Yağmurla son dakikalarda rastlaştık, eve varmıştım, fazla ıslanmadım. Başlangıçtaki planıma uysaydım, hiç karşılaşmayacaktık kendisiyle. Son anlarda yağmurun katılmasıyla birlikte daha da keyifli oldu:) Aslında o tentelerin olduğu yer kafe, ben biraz zum kullanarak çektim ve şahıs hiç dikkatimi çekmemişti benim, size tebrikler Nazlı Hanım:) Bende size çok teşekkür ediyorum ve bol yürüyüşler diliyorum ki sizinkiler daha zorlu:)

      Sil
  7. Yağmurda yalnız yürümek.Ahh o koku geldi burnuma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla bizim sahilimizle yarışabilecek başka bir yer yok, net. Elbette yalnız yürümek ve henüz insanlar uykudayken üstelik, muhteşem:))

      Sil
  8. yağmur yağsın batıya da üçüncü foto gibi olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siparişiniz ilgili makama iletilmek üzere alınmıştır:)

      Fakat an itibariyle bizim durumumuz da fenadır, yağmur duasına çıkmak üzereyiz:)

      Sil
  9. bizim buralardan geçmiş yağmur bu sabah ama bizim kıyıya uğramadı maalesef. nasıl özledim uzun uzun yağan yağmurlu günleri anlatamam. üçüncü fotoğrafınıza bayıldım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O gün ben açısındanda piyango oldu. Sabah kalktım bir baktım hava yağmurluk, uzun sürmeyeceği de belli, dedim bu fırsat kaçmaz:) Benim için de çok hoş bir rüyaydı..

      Sil
  10. Bak, şu satırlara geldiğimde (Ve deniz... Ve kısmen şiddetlenen yağmur.

    Yağmurluk almamıştım, yağacağız diyen bulutlara baktığımda.

    Lakin zamanlamam muhteşemdi; ki artık eve yaklaşmıştım.

    Ve sanki, insanların olmadığı koca bir gün bitmiş, güneşle birlikte başka bir gün başlamıştı.), müziğe de ulaşmış oldum. Ve tıklayınca nasıl şiirsel bir okuma oldu anlatamam. O hissi vermem mümkün değil :) Enfes bir yazı okudum, ruhum doydu. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ruha kadar işlediyse ne mutlu, iyi bir iş çıkardığım için sevinçliyim bir de zamanlama çok avantajlıydı, henüz insanlar yollara dökülmemişti ki çoğu uyandıklarında güneşli ve normal bir günle karşılaştılar :)

      Sil
  11. Yağmur, müzik, deniz kokusu. Mis gibi hissettim kendimi okuduğum satırlarla. Paylaşımınız için teşekkürler. İçim açıldı <3

    YanıtlaSil
  12. Şu sıralar yağmura öyle çok seviniyorum ki:) Çok güzel ve ferahlatıcı bir yazı olmuş elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Çok teşekkür ederim, bu enfes bir denklik hali oldu aslında hiç hesapta yoktu ama sadece pencereden havanın durumuna bakmam yetti:)

    YanıtlaSil
  14. Yazıyı okuduktan ora uzun uzun 3. fotoğrafa baktım, dalıp gittim nedense. Yazının bende bıraktığı his, son zamanlarda kafamın dağınıklığı ve bu fotoğraf birleşince başka bir boyuta geçtim birkaç dakika😊
    Yağmuru izlemeyi de çok severim😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıkıntılı bir süreç olmuş gibi hissettim yorumunu okuyunca, fotoğraflarla o dağınıklığın gitmiş olmasına da sevindim:) Yağmuru seven insanları sevenlerdeniz:)

      Sil